Time : 1:23:39 PM
Date : Friday, December 23, 2005
Sender Name: Kabinet Keulen

Keulen ondersteunt lokaal woonbeleid Haspengouw

De Vlaamse regering heeft op voorstel van minister van Wonen Marino Keulen het ontwerpbesluit goedgekeurd dat een cofinanciering van 388.056 euro mogelijk maakt van het Infocentrum Wonen Haspengouw. De vzw Stebo voert het project uit.

Waarom Haspengouw?

In Haspengouw is het aandeel eigenaars van woningen hoger dan gemiddeld in Vlaanderen. Maar zij bewonen vaak oudere, te grote of onaangepaste woningen waarvan de kwaliteit te wensen overlaat.

Lokaal Woonbeleid door de lokale besturen

Dit project is een samenwerkingsverband tussen enkele kleinere Haspengouwse plattelandsgemeenten (Borgloon, Heers, Kortessem, Bilzen, Riemst, Voeren, Gingelom en Wellen), het provinciebestuur en Stebo. Het Infocentrum staat de lokale besturen bij de ontwikkeling van een beleidsvisie en een lokaal woonplan bij en zet samenwerkingsverbanden tussen alle lokale actoren op. De focus ligt op:

-de woonkwaliteit van eigenaars en huurders verbeteren
-het aantal huurwoningen verhogen

-het aantal aangepaste woningen voor zorgbehoevenden verhogen

Lokaal Woonbeleid voor de burger

Inwoners van de acht deelnemende gemeenten kunnen vanaf 1 januari 2006 in hun eigen gemeente terecht voor informatie, advies, doorverwijzing en begeleiding bij alle aspecten die met hun woonsituatie (bvb. vergunningen, verbouwingen, premies, renovatie, huuraanbod, etc.) te maken hebben.

Kostprijs?

Minister Keulen maakt een projectsubsidie van 388.000 euro vrij voor dit project, gespreid over drie jaar. Deze subsidie bedraagt bijna 45% van de totale kostprijs van 867.496 euro. Er wordt bij dit en soortgelijke experimentele projecten gewerkt met meetbare doelstellingen op jaarbasis en na het verstrijken van de projecttermijn.

meer info: Peter Dejaegher, woordvoerder minister Keulen, 0478/90.89.57

URL: (None)
Picture: (None)
Attachments: (None)

Translations: (None)

Link to Press Release - NL