Gemeente Tilburg


Nummer 05655GO, 23 december 2005

Sloop en nieuwbouw Citycenterpassage

In verband met de herontwikkeling van het Pieter Vreedeplein wordt ook de Citycenterpassage vernieuwd. Nadat de passage is gesloopt, komt er een nieuwe straat die de winkels en woningen aan het nieuwe Pieter Vreedeplein met de Heuvelstraat verbindt. Aan de westzijde van deze straat komen op de begane grond nieuwe winkels met daarboven appartementen.

Sloopwerkzaamheden

De afgelopen weken zijn in de Citycenterpassage al voorbereidende sloopwerkzaamheden uitgevoerd. Ook zijn nutsbedrijven bezig om de elektra-, water- en gasaansluitingen af te koppelen. In de periode van 10 januari tot eind februari 2006 worden de overige sloopwerkzaamheden uitgevoerd.

Nieuwbouw
Na de sloop, start in maart 2006 de nieuwbouw van de winkels en appartementen. Naar verwachting worden de winkels en de appartementen in januari 2007 opgeleverd. Heerkens Van Bavel en Van Straten Bouw realiseren de nieuwbouw. Deze bedrijven zijn de hoofdaannemers van het woon-winkelproject op het Pieter Vreedeplein.

Verkeersmaatregelen
Het aan- en afrijden van bouwmateriaal loopt via de bestaande route Heuvelring - Tuinstraat.

Bouwschutting Heuvelstraat
In januari 2006 wordt in de Heuvelstraat een bouwschutting geplaatst. Deze houten schutting komt op 2,00 meter uit de gevel in de Heuvelstraat te staan. De schutting komt zo te staan dat de etalage van modewinkel Gimbrère in de passage vrij blijft.

Meer informatie

Heeft u naar aanleiding van deze brief nog vragen, dan kunt u contact opnemen met:
- over de sloopwerkzaamheden: Ton van Liempd van bouwfonds MAB via telefoonnummer 070 306 85 46;
- voor algemene vragen: Mark de Beer van de gemeente Tilburg via telefoonnummer 013 542 86 47;
- over de bouwactiviteiten: het bouwbureau van Heerkens van Bavel (Telegraafstraat 23a) via telefoonnummer 013 513 64 80.

Voor meer informatie kunt u ook kijken op www.tilburg.nl/binnenstad.


---- --