Gemeente Eindhoven

witruimte
Persbericht 23 december 2005 , 319

Definitief ontwerp en Beeldkwaliteitplan Waterrijk vastgesteld

Op 20 december heeft het college het definitief ontwerp en het Beeldkwaliteitplan van Waterrijk vastgesteld. Het definitief ontwerp is het kader voor het bouwrijp maken en voor woningbouwontwikkeling. Het Beeldkwaliteitplan is het kader voor de architectonische uitwerking. Waterrijk vormt een sluitstuk van Meerhoven. Er worden 1450 woningen gebouwd. De aanwezige groenstructuur is de basis voor het stedenbouwkundige plan.
Structuur

Door de kenmerkende krakelingenvormen van de voormalige tankoefenbanen is er een duidelijke structuur in het gebied. Vanwege die brede stroken is het plan opgedeeld in kamers, dat zijn door groen omzoomde gebieden. Er is een onderverdeling aangebracht in stedelijke en landschappelijke kamers.
Kenmerkend en beeldbepalend zijn de stedelijke kamers in het centrum en aan de parkrand, de boskamers in het zuiden waar woningen in het bos worden gerealiseerd, de landschappelijke kamers waar wonen in het groen centraal staat, avenue, brink, parkplein en waterpartijen. Groen

Bestrating

Opvallend is dat er weinig bestrating in het plan voorkomen. Dat komt ten goede aan het groene karakter van het gebied. Normaal beslaat verharding ca 30% van de ruimte en in Waterrijk is dat ca 20%. Fasering

Fasering

Waterrijk wordt in vier fases gerealiseerd. De eerste fase is uitgegeven. De ontwikkelende partijen zijn Kaliste, Van Straten, Blauwhoed, Properstok, Woonbedrijf en Trudo.
De uitvoering van het bouwrijp maken wordt gestart in het derde kwartaal van 2006. De start van de woningbouw start naar verwachting in het voorjaar van 2007.
contactgegevens

Bezoekadres:

Stadskantoor
Stadhuisplein 10
tel. 040-238 92 22

Postadres:

Postbus 90150,
5600 RB, Eindhoven

Klanten-
ContactCentrum

tel. 040-238 60 00
Of stuur een e-mail.
functies

(c) 2005 Gemeente Eindhoven