Ingezonden persbericht


het Keringhuis
Publiekscentrum Water

Persbericht

6 december 2005

Kerstactiviteiten in het Keringhuis (24 december t/m 8 januari)

Puzzeltocht met prijs en iedere dag rondleidingen

Hoek van Holland - Ook dit jaar heeft het Keringhuis, Publiekscentrum Water, in de kerstperiode diverse activiteiten op het programma staan. Van 24 december 2005 t/m 8 januari 2006 zijn er iedere dag rondleidingen, behalve op dagen dat het Keringhuis gesloten is. Ook zijn er voor kinderen en hun (groot)ouders leuke rondleidingen en is er een speciale kerstpuzzeltocht, waarbij zelfs een prijs te winnen is.

Extra instaprondleidingen
In de kerstvakantie kunnen volwassen elke dag deelnemen aan een instaprondleiding. Tijdens de rondleiding wordt uitgelegd hoe we in Nederland het water tegenhouden en hoe de Maeslantkering precies werkt. Van 24 december tot en met 8 januari wordt elke dag om 11.30 uur een rondleiding gegeven voor volwassenen en om 13.30 uur een rondleiding voor kinderen. Behalve op 1e kerstdag, 31 december en 1 januari, want dan is het Keringhuis gesloten. De kosten voor 2005 bedragen 3,25 euro per volwassene en 1,50 euro per kind. Reserveren wordt aangeraden.

Kerstpuzzeltocht met knutselopdracht en leuke hoofdprijs In de kerstvakantie is er ook een speciale kerstspeurtocht waarbij kinderen vragen mogen beantwoorden over de Maeslantkering en over water. Er zit ook een knutselopdracht bij: kinderen mogen zelf een kerstbal maken en deze ophangen in de kerstboom van het Keringhuis. Als kinderen de speurtocht inleveren bij de balie krijgen ze een leuke verrassing. Onder degenen die alle antwoorden goed hebben wordt een spel verloot, het spel Foto-safari. Bij dit spel stel je elkaar vragen aan de hand van prachtige natuurfoto's. De kerstpuzzeltocht is gratis af te halen aan de balie.

Over het Keringhuis, Publiekscentrum Water
Het Keringhuis, Publiekscentrum Water in Zuid-Holland, is een leuk en leerzaam informatiecentrum waar je meer te weten kunt komen over water(beheer) en over de Maeslantkering. In het Keringhuis, Publiekscentrum Water, participeren Rijkswaterstaat en de provincie Zuid-Holland. De toegang tot het informatiecentrum is gratis en het Keringhuis is geopend maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur, op zaterdag, zon- en feestdagen van 11.00 tot 17.00 uur. Reserveren voor rondleidingen wordt aanbevolen, dit kan telefonisch (0174-511222) of per e-mail (keringhuis@podium.nl). Het Keringhuis is het hele jaar door geopend, behalve op 25 en 31 december en op 1 januari. In het Keringhuis is een restaurant aanwezig. Dit restaurant is alleen in de weekenden geopend. Het Keringhuis en het terrein eromheen zijn voor mindervaliden toegankelijk. In de filmzalen is ringleiding aanwezig.

Het Keringhuis, Publiekscentrum Water
Nieuw Oranjekanaal 139

3151 XL Hoek van Holland
telefoon: 0174 - 511 222
email: keringhuis@podium.nl
internet: www.keringhuis.nl



Ingezonden persbericht