RTL Group


Dagelijks verslag woestijnrally 'Dakar 2006' bij RTL 7 tevens voorbeschouwing en documentaire rond jan de rooy

Op de laatste dag van het jaar start een grote groep avonturiers aan de legendarische woestijnrally Dakar, het jaarlijkse en voor velen tot de verbeelding sprekende sportevenement. Ook dit keer worden zij op de voet gevolgd door RTL 7. Dagelijks wordt de kijker met een tweetal uitzendingen getrakteerd op adembenemende beelden en het laatste nieuws. Naast een uitgebreide voorbeschouwing op zaterdag 24 december, waarin onder meer de Nederlandse equipes worden geïntroduceerd, brengt RTL 7 in de documentaire In De Zandbak: Jan De Rooy Op Weg Naar Dakar, op vrijdag 30 december, een impressie van de voorbereidingen van Jan de Rooy op de te leveren topprestatie in het mulle zand van Afrika. De rally start op 31 december en vanaf 23.00 uur staan de cameras bij de startstreep in het Portugese Lissabon.

Voor de 28e keer gaat een grote groep thrill seekers de Afrikaanse westkust in voor de ultieme uithoudingstest voor mens en machine. Nu al zijn er opmerkelijkheden: nog nooit waren er zoveel Nederlandse aanmeldingen en nooit eerder stond een vrouwelijke deelnemer, Mirjam Pol, op de lijst bij de motoren. Eveneens op de motor start Frans Verhoeven, die bij de vorige editie als 16e eindigde. Hans Knuiman maakt een rentree na vijf jaar. Hij eindigde in 2000 als achtste. In totaal starten dertig Nederlanders op de motor. Bij de autos zijn er tot nu toe twaalf Nederlandse deelnemers, waaronder ex-GTST-acteur Winston Post. Erik Verhoef is van de motoren (werd vorig jaar 23ste) naar de autos overgestapt en is nu navigator van het Belgische rallykanon Freddy Loix. Ook Thomas De Bois bestuurde voorheen een motor, maar navigeert in de 28e editie in een zogenaamde Dessert Warrior. Acht Nederlandse trucks staan aan de start, met als bestuurder onder anderen vader en zoon De Rooy en Hans Bekx, die aan een revanche zal beginnen na de diskwalificatie van vorig jaar. Er is nu een extra truck ingezet met Marcel van Vliet achter het stuur. Van Vliet reed vorig jaar bij de autos en eindigde als 24e.

Uitzending voorbeschouwing: RTL 7, zaterdag 24 december, tussen 16.55 en 17.55 uur.

Uitzending In De Zandbak: Jan De Rooy Op Weg Naar Dakar: RTL 7, vrijdag 30 december, tussen 17.55 en 18.55 uur.

Uitzending verslag: vanaf 31 december, tussen 23.00 en 0.00 uur. Daarna dagelijks tussen 17:55 en 18:50 uur en tussen 22:30 en 23:30 uur.


---

---------------

Noot aan de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Onno Posthuma, persdienst RTL Nederland via tel. 035 - 6718667 of onno.posthuma@rtl.nl

© 2005 RTL Nederland / IP