Museum voor communicatie

Van 24 december 2005 t/m 8 januari 2006 in het Museum voor Communicatie: Beregoeie workshops tijdens de kerstvakantie!

Speciaal voor alle kinderen van acht tot tien jaar organiseert het Museum voor Communicatie in de kerstvakantie dagelijks inloop workshops in de tentoonstelling Beregoed! In deze tentoonstelling staat het bekroonde prentenboek Beer is op Vlinder van Annemarie van Haeringen centraal.

Tijdens de inloop workshops ontdekken kinderen (en hun ouders!) wat er allemaal bij komt kijken om een prentenboek te maken. Ze maken kennis met de expressieve tekeningen van Annemarie van Haeringen en het ontstaan van de hoofdpersonen uit het boek: Beer en Vlinder. Met een speciaal Beregoed! schetsboek gaan kinderen zelf actief aan de slag en ontdekken ze van alles over kleurgebruik, technieken, figuren en symbolen in prenten.

Wat? Inloop workshop voor kinderen van 8 - 10 jaar in de tentoonstelling Beregoed! Wanneer? Dagelijks tijdens de kerstvakantie vanaf 24 december 2005 t/m 8 januari 2006 Vrije inloop tussen 13.00 tot 15.00 uur
Het museum is alleen gesloten op 25 december en 1 januari Kosten? Toegang museum + . 1,- per kind

Meer over Beregoed!
Op de tentoonstelling Beregoed! staan de speelse illustraties centraal die Annemarie van Haeringen maakte voor het prachtige prentenboek Beer is op Vlinder. In mei 2005 kreeg zij hiervoor het Gouden Penseel van de kinderboekenjury van het CPNB. De tentoonstelling Beregoed! is opgezet als een werktafel van Annemarie, waarop van alles te vinden is. Behalve de originele prenten en het Gouden Penseel zijn de schetsen te zien voor het boek, de 'mislukte prenten', de materialen die Annemarie allemaal gebruikt en een filmpje waarin we haar aan het werk zien.
Beregoed! sluit aan bij de succesvolle kindertentoonstelling ZieZo, die al meer dan 50 duizend bezoekers trok!

Annemarie van Haeringen (46) is een geliefde en veelbekroonde maakster van prentenboeken. Ze illustreerde vele kinderboeken en werkt onder meer voor NRC Handelsblad. Met Toon Tellegen maakte ze voor de VPRO vier series filmpjes. Ze won twee keer eerder het Gouden Penseel, in 1999 voor Malmok en in 2000 voor De prinses met de lange haren. In 2003 ontving Annemarie twee prijzen: de Zilveren Griffel voor Het begin van de zee en, samen met Rindert Kromhout, de Oostenrijkse Kinder- en jeugdboekenprijs voor Kleine ezel en jarige Jakkie.