Ingezonden persbericht


Persbericht Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome

'Neem plaats in een cockpit en voel je even piloot'

Open Vliegtuigdagen in de kerstvakantie bij Aviodrome

Lelystad, 16 december 2005- In de kerstvakantie gaan bij het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome diverse vliegtuigen open voor het publiek! Van 24 december tot en met 8 januari, kunnen bezoekers een kijkje nemen in de cockpits en de passagiercabines van verschillende historische vliegtuigen. Dus voel je even piloot en neem plaats in de cockpit van een historisch vliegtuig!

Cockpit

Bezoekers kunnen bijvoorbeeld plaatsnemen in de cockpit van de Boeing 747 Jumbojet, die vorig jaar van Schiphol door de Amsterdamse grachten werd verhuisd naar de Aviodrome. Ook kan men een kijkje nemen in de cabine van de viermotorige Skymaster of plaatsnemen in de cockpit van de Blackburn Buccaneer-straaljager!

Platform

Op het vliegtuigplatform kan bijvoorbeeld de De Havilland Dove, het eerste vliegtuig van Martinair uit de jaren veertig, bezichtigd worden, en de Russische Antonov An-2, de grootste eenmotorige dubbeldekker ter wereld. Ook kunnen de bezoekers van de Aviodrome in de kerstvakantie de DC-3, het bekendste en meestgebouwde verkeersvliegtuig uit de geschiedenis, van binnen bekijken.

De 'Connie' en de Fokker Friendship

Geïnteresseerden krijgen de gelegenheid om een kijkje te nemen in de 'Connie', de beroemde viermotorige Constellation uit 1948. Ook zal de oudste nog vliegende Fokker Friendship ter wereld enkele dagen te bezichtigen zijn op het platform. Dit Nederlandse vliegtuig heeft op 24 november ter ere van zijn 50-jarig jubileum een herdenkingsvlucht gemaakt.

Antonov-kerstrondvlucht

In de kerstvakantie bestaat daarnaast de mogelijkheid om - vanzelfsprekend tegen betaling- te vliegen in een historisch vliegtuig. Op 24 en 31 december worden er kerstrondvluchten georganiseerd met de Antonov An-2, die bekend geworden is omdat hij zo langzaam kan vliegen en die op andere dagen te bezichtigen is op het platform. Geïnteresseerden kunnen zich hiervoor opgeven via www.aviodrome.nl. De open vliegtuigdagen kunnen worden meebeleefd gedurende de gehele kerstvakantie, van 24 december tot en met 8 januari, in het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome op de Luchthaven Lelystad. Het Nationaal Luchtvaart-Themapark is dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur geopend, met uitzondering van Nieuwjaarsdag. Buiten de schoolvakanties is de Aviodrome op maandag gesloten. Meer informatie is te vinden op www.aviodrome.nl, of is te krijgen via telefoonnummer 0900-AVIODROME (0900 - 284 63 76, 25 ct. p. min.) of per e-mail via info@aviodrome.nl.

Klik voor meer informatie op:

* Persfoto's: http://www.aviodrome.nl/persfoto/
* Overige persberichten: http://www.aviodrome.nl/nieuws/persberichten/
* Perscontacten: p.vdnoort@aviodrome.nl

* Website: http://www.aviodrome.nl/

Peter F.A. van de Noort
Hoofd PR en voorlichting
Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome
Adres: Pelikaanweg 50
8218 PG Luchthaven Lelystad
Telefoon:

0320 - 289 858
Fax: 0320 - 289 841
E-mail: p.vdnoort@aviodrome.nl
Website: http://www.aviodrome.nl/