Ingezonden persbericht


defining moments 2005

CNN blikt terug op de belangrijkste gebeurtenissen van het afgelopen jaar

Sinds de start van 2005 met de nasleep van de verwoestende Tsunami in Azië is een reeks van breaking news stories de revue gepasseerd. Van natuurrampen zoals de orkaan Katrina en de aardbeving in Pakistan tot de terroristische aanslagen in Londen, Sharm el Sheikh en Bali; van centrale gebeurtenissen als het overlijden van Paus Johannes Paulus II en de installatie van Paus Benedictus XVI tot significante politieke gebeurtenissen in het Midden-Oosten en Duitsland; onvergetelijke sportmomenten en een historische koninklijke liefde in Engeland die eindelijk wordt bezegeld met een koninklijk huwelijk.

Deze speciale terugblik van een half uur, Defining Moments 2005 wordt uitgezonden op zaterdag 24 december om 13.30 uur. CNN brengt de wereld van het afgelopen jaar in kaart met hulp van haar correspondenten o.a. Christiane Amanpour, Ben Wedeman, Robin Oakley, Brent Sadler, Becky Anderson, Jeff Koinange en Alessio Vinci.

Ook aandacht voor de moord op de voormalig premier van Libanon, de protesten die volgden, de terugtrekking van de Syrische troepen en de controversiële verkiezingen; de voortdurende onrust in Irak en het referendum over de goedkeuring van grondwet; en nationale verkiezingen in o.a. Engeland, Afghanistan en Duitsland waar de eerste vrouwelijk bondskanselier werd gekozen.

Defining Moments 2005 wordt uitgezonden op:

Zaterdag 24 december om 13.30 uur, om 17.30 uur en om 23.30 uur

Zondag 25 december om 16.30 uur en om 20.30 uur

Zaterdag 31 december om 13.30 uur, om 17.30 uur en om 23.30 uur

Zondag 1 januari om 16.30 uur en om 20.30 uur


---

Noot voor de redactie (