Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB

Uit lezersenquête blijkt:

Lezers REIZEN Magazine kiezen Italië als favoriet vakantieland

Den Haag, 20 december 2005

Frankrijk is door Italië van de troon gestoten. Lezers van het ANWB-tijdschrift REIZEN Magazine, het grootste reisblad van Nederland, hebben in De Grote Vakantie-enquête 2006 Italië uitgeroepen tot hun favoriete vakantieland. Op de tweede plaats staat Spanje. La Douce France eindigt op de derde plaats.

De inzenders van de Vakantie-enquête klagen over de arrogante houding van Fransen en hun onwelwillendheid bij taalproblemen. 'Dat wil niet zeggen dat onze lezers Frankrijk links laten liggen', zegt hoofdredacteur Harri Theirlynck. 'Maar ik zie hierin de toenemende populariteit van het Dolce Vita-gevoel.'

Italië staat hoog in diverse categorieën: Venetië is volgens de lezers de meest romantische stad ter wereld, Siena heeft het mooiste plein (Il Campo) Rome is de op een na favoriete stad van REIZEN Magazine-lezers, en Italië heeft de lekkerste keuken. Maar ook in de categorie Onbetrouwbare Obers doet Italië het goed: het San Marco-plein in Venetië is dé plek waar je goed op je hoede moet zijn.

Meer opmerkelijke uitkomsten uit de REIZEN Vakantie-enquête:
* Kaartlezen is nog altijd relatiekiller nummer 1 op reis
* Niets is volgens de lezers van REIZEN Magazine zo erg dan tussen de Nederlanders zitten op vakantie (dan nog liever slecht weer!)
* Krappe beenruimte is Vliegergernis nr. 1 (vertraging op 2, te veel handbagage op 3) De Vakantie-enquête verschijnt in het januarinummer van REIZEN Magazine, het grootste reisblad van Nederland. Vanaf 24 december verkrijgbaar bij de ANWB-winkels, in de kiosk en boekhandel (¤ 5,65). Zie ook www.reizen.nl.

Persdienst ANWB
070 314 62 39 (Annelies Tichelaar)
070 314 62 88 (Markus van Tol)
070 314 62 54 (Ad Vonk)
070 314 78 03 (fax)