Ingezonden persbericht


Persbericht Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome

Jumbojet spettert van het scherm en bruist in de cockpit: Een dagje in de wolken tijdens de 'Jumbo-kerstvakantie' bij de Aviodrome

Luchthaven Lelystad, 22 december 2005 - Eind 2004 werd een reusachtige Boeing 747 Jumbojet vanaf Schiphol door de Amsterdamse grachten vervoerd naar het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome op de Luchthaven Lelystad. Precies een jaar na dit veel publiciteit trekkende transport, staat de Jumbojet er indrukwekkend bij. Deze kerstvakantie kunnen alle bezoekers van de Aviodrome een kijkje in het vliegtuig nemen en -zolang er voor iedereen ruimte is- even plaatsnemen in de cockpit. Na het bezoek aan de cockpit, de passagierscabine en het vrachtruim, kan men de kerstpremiere van de documentaire 'Jumbo's Touchdown; Queen of the Skies' bekijken.

De documentaire over het transport van de Boeing 747 Jumbojet, die later dit jaar zal worden uitgezonden door de EO-tv, laat de geschiedenis van de Jumbojet zien en het transport van deze Jumbo naar het familieluchtvaartpark op de Luchthaven Lelystad. De kerstpremiere van deze bijzondere film is alleen gratis toegankelijk voor alle bezoekers van de Aviodrome.

Open Vliegtuigdagen

Tijdens de Open Vliegtuigdagen, die rond deze kerstdagen door de Aviodrome worden georganiseerd, kan men ook in de cockpits van een aantal andere vliegtuigen een kijkje nemen. Bij sommige vliegtuigen kan men de passagiers- of vrachtcabine van binnen bekijken en eens in de klassieke passagiersstoelen gaan zitten. In een in kerstsfeer versierde Aviodrome kunnen kinderen daarnaast hun eigen vliegende kerstbomen versieren en kerstkaarten maken in de geheel vernieuwde kinderhoek.

Friendship

Voor het eerst zal de T-2 Hangaar, een nagebouwde hangaar uit de Tweede Wereldoorlog, voor een groot deel toegankelijk zijn voor de bezoekers van de Aviodrome. In deze hangaar staan onder andere de laatste nog vliegende Fokker F.27 Friendship, Fokkers eerste vliegtuig: de Spin, de Fouga Magister-straaljager en de grote Neptune die afkomstig is van de Marineluchtvaartdienst.

Passagekantoor

In de museumexpositie is vanaf 24 december een nieuwe tentoonstelling te bezichtigen over de vroege historie van de KLM. Het passagekantoor uit 1920, waar men vroeger tickets kocht en dat op het Leidseplein in Amsterdam stond, is gedeeltelijk nagebouwd. Achter de ramen kan men attributen zien uit die tijd, zoals reisschema's, serviesgoed, oordopjes, routekaarten, affiches en een vliegkap.

Kerstvluchten

In de kerstvakantie krijgt iedereen de kans om een speciaal aangeklede kerstrondvlucht te maken in de Antonov, werelds grootste eenmotorige tweedekker. De rondvlucht over de Veluwe met de Antonov is een unieke ervaring. De vluchten kunnen worden gemaakt op 24 en 31 december. Tickets zijn te koop via www.aviodrome.nl. Meer informatie over de verschillende activiteiten tijdens de kerstvakantie kunt u vinden op www.aviodrome.nl, of is te krijgen via telefoonnummer 0900-AVIODROME / 0900 - 284 63 76, (25 ct. p. min.) of per e-mail via info@aviodrome.nl. De Aviodrome is op nieuwjaarsdag gesloten.

Klik voor meer informatie op:

* Persfoto's: http://www.aviodrome.nl/persfoto/
* Overige persberichten: http://www.aviodrome.nl/nieuws/persberichten/
* Perscontacten: p.vdnoort@aviodrome.nl
* Website: http://www.aviodrome.nl/

Peter F.A. van de Noort
Hoofd PR en voorlichting
Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome
Adres: Pelikaanweg 50
8218 PG Luchthaven Lelystad
Telefoon:

0320 - 289 858
Fax: 0320 - 289 841
E-mail: p.vdnoort@aviodrome.nl Website: http://www.aviodrome.nl/