Politie Zeeland


---


Z-7624-2005 Rijbewijs ingevorderd
Een 34-jarige automobilist uit Terneuzen is zaterdag rond 00.45 uur op de Burgemeester Geillstraat in zijn woonplaats betrapt op rijden onder invloed van alcohol.
Uit een afgenomen blaastest bleek dat hij ruim 2,5 maal de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. De man ging vrijwillig mee naar het politiebureau waar zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij een proces-verbaal kreeg uitgereikt.


W-7625-2005 Bromfietser onder invloed
Een 25-jarige bromfietser uit Vlissingen is zaterdag rond 01.15 uur in zijn woonplaats aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol.
De bromfietser trok op de Arbeidsstraat de aandacht van surveillerende agenten omdat zijn voorlicht het niet deed. Toen hij een stopteken kreeg en hierop werd aangesproken bleek dat hij zijn bromfietscertificaat niet bij zich had en hij niet in het bezit was van een rijbewijs. Ook was hij onvast ter been en rook zijn adem naar alcohol. Uit de afgenomen blaastest bleek dat hij 3,5 maal de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken waarna hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij werd na opmaken van proces-verbaal met een rijverbod van 9 uur weer in vrijheid gesteld. Tevens kreeg hij nog twee boetes voor het rijden zonder verlichting en het rijden zonder bromfietscertificaat.

Z-7626-2005 Rijden onder invloed
Bij een alcoholcontrole op de Tivoliweg in Hulst is zaterdag om 01.45 uur een 33-jarige automobiliste uit die plaats betrapt op rijden onder invloed van alcohol.
Zij kreeg een rijverbod van 2 uur en een boete.

O-7627-2006 Boete voor rijden onder invloed
Een 52-jarige automobilist uit Bergen op Zoom is in de nacht van vrijdag op zaterdag betrapt op rijden onder invloed van alcohol.
Rond 03.15 uur zagen surveillerende agenten de automobilist met hoge snelheid rijden over de Oud Vossemeersedijk in Tholen. Ter hoogte van de Thoolse brug kreeg de snelle automobilist een stopteken en werd van hem een blaastest afgenomen. Hieruit bleek dat hij teveel alcohol had gedronken en ging hij vrijwillig mee naar het politiebureau. Hij kreeg een rijverbod van 2 uur en een boete.

Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.