1e persbericht van zaterdag 24 december 2005

Eindhoven, 24-12-2005 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Autodief aangehouden

In de Kangoeroestraat is om 22.07 uur een 19-jarige Eindhovenaar door de politie aangehouden. Hij wordt verdacht van het inbreken in een auto die geparkeerd stond in de Kangoeroestraat. Hij probeerde waarschijnlijk de auto te stelen omdat een aantal kabels onder het contactslot loshing. Kort voor de aanhouding betrapte de 50-jarige Eindhovense eigenaar van de auto de verdachte die achter het stuur zat. Samen met zijn 19-jarige dochter probeerde hij de inbreker in de auto te houden door de portieren dicht te houden. Desondanks slaagde de verdachte erin een portier te openen en te ontsnappen. Direct daarop werd de verdachte staande gehouden door de auto-eigenaar. Kort hierna arriveerde de politie en heeft de verdachte voor verder onderzoek ingesloten.

Helmond: Twee vechtersbazen onder hevig verzet aangehouden

De politie hield zaterdagochtend omstreeks 2.00 uur twee Helmonders van 18 en 21 jaar oud aan. De aanhouding vond plaats in de woning van de 18-jarige, gelegen aan de Van Brusselstraat. Aanleiding voor hun aanhouding is dat ze verdacht worden van mishandeling van een 29-jarige plaatsgenoot. De aframmeling vond omstreeks 1.40 uur plaats in de Van Brusselstraat. Het slachtoffer is diverse malen tegen het hoofd en lichaam geslagen en geschopt. Hij is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De aanhouding van de twee verdachten verliep niet zonder slag of stoot. De verdachten verzetten zich bij de aanhouding en kregen daarbij hulp van drie andere mannen die ook in de woning waren. De agenten werden geschopt en geslagen. Om hier een eind aan te maken maakten de agenten gebruik van pepperspray. Met behulp van ingeroepen versterking konden de twee verdachten worden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Toen de politie de andere drie vechtersbazen in de woning wilde aanhouden waren ze gevlogen. De twee aangehouden vechtersbazen zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Helmond: Politie betrapt drie auto-inbrekers

Op een parkeerplaats ter hoogte van de Winterstraat betrapte de politie zaterdagochtend omstreeks 3.00 uur drie auto-inbrekers. Toen de drie de politie zagen renden ze weg. De politie had inmiddels diverse wegen afgezet en met behulp van een diensthond konden even later de drie verdachten worden aangehouden. In de Zoutmanstraat werd om 3.25 uur een 19-jarige Helmonder aangehouden. De twee andere verdachten werden om 3.49 uur in de Winterstraat aangehouden. Het gaat om een 17- en 19-jarige Helmonder. Bij de voertuigen waar ze hadden ingebroken trof de politie diverse goederen aan. De drie zijn voor verder onderzoek ingesloten.