Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van zaterdag 24 december

Alkmaar, 24-12-2005 o 14.00 uur

Man ernstig gewond na aanrijding

Wognum, vrijdag 23 december 2005.

Vrijdagavond omstreeks 18.40 uur is de bestuurder van een personenauto ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeval op de A.C. de Graafweg. De bestuurder, een 37-jarige man uit Enkhuizen, reed over genoemde weg komende uit de richting Opmeer. Na een inhaalmanoeuvre voegde hij weer in en kwam daarbij met één van de wielen van zijn auto in de berm terecht. Vervolgens verloor hij de macht over het stuur, schoot over de weg, botste tegen een boom en kwam uiteindelijk zon 100 meter verderop, over de kop in een sloot tot stilstand. Tijdens deze manoeuvre werd de motor uit de auto geslingerd. Een naderende automobilist botste tegen het motorblok aan meer bleef ongedeerd. Ook de man uit Enkhuizen werd uit zijn auto geslingerd en kwam eveneens in de sloot terecht. Hij is door andere weggebruikers uit het water gehaald. De man is met ernstig letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Hoorn. Een deel van de A.C. de Graafweg is gedurende enkele uren afgesloten geweest voor het verkeer.

Bromfietser gewond na aanrijding.

Heerhugowaard, vrijdag 23 december 2005.

Vrijdagavond raakte een 18-jarige bromfietser uit Alkmaar gewond bij een verkeersongeval op de Amstel. De bromfietser wilde ter hoogte van het Spaarne linksaf slaan. Hierbij liet hij de doorgang niet vrij een 20-jarige fietser. Bij de daarop volgende aanrijding raakte de bromfietser gewond. Hij is met een bovenbeen fractuur over gebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar waar hij is opgenomen.

Inbrekers op heterdaad betrapt.

Den Helder, vrijdag 23 december 2005.

Vrijdagavond werden twee inbrekers op heterdaad betrapt bij een inbraak in een woning aan de Vlietstroomlaan. Eén van de bewoners kwam kort na 21.00 uur thuis en zag dat er twee onbekende jongens in het huis waren. Toen deze zich ontdekt voelden renden zij de woning uit. De bewoner zette een achtervolging in maar raakte even verderop het spoor bijster. Samen met de politie werd de zoektocht voorgezet. Kort daarop kon één van de verdachten, een 18-jarige jongen uit Den Helder, worden aangehouden in een sloot langs de Linieweg. De tweede verdachte wist te ontkomen. De bewoner mist een aantal sieraden, een tv-toestel en een dvd-speler.

Man aangehouden na mishandeling.

Alkmaar, zaterdag 24 december 2005.

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een 26-jarige man uit Heerhugowaard aangehouden op het Waagplein. De man wordt er van verdacht kort daarvoor een 22-jarige man uit Krommenie te hebben mishandeld. Het slachtoffer maakte een opmerking over de kleding van de verdachte. Hierop gaf de dader het slachtoffer een harde stomp tussen zijn ogen waardoor deze gewond raakte aan zijn neus. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Twee mannen aangehouden na het plegen van vernielingen.

Alkmaar, zaterdag 24 december 2005.

In de nacht van vrijdag op zaterdag werden twee Alkmaarders van 22 en 36 jaar aangehouden op Geestersingel. Surveillerende agenten hoorden even voor 02.00 uur een harde knal in de omgeving van het parkeerdek aan het Mallegatsplein. Kort daarop zagen zij de twee mannen bij de parkeergarage wegrennen. Het bleek dat een prullenbak en een raam van een Abri waren vernield vermoedelijk door het afsteken van vuurwerk. Op het moment dat beide mannen door de agenten werden aangesproken werden zij aangesproken door een getuige die vertelde dat de twee mannen kort daarvoor ook een prullenbak hadden vernield op de Geestersingel. Hierop zijn beide mannen aangehouden. De oudste van de twee pleegde bij zijn aanhouding verzet waardoor een worsteling ontstond. Hierbij raakte een agent gewond aan zijn knie. Hij is met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar. Beide verdachte zijn voor verder onderzoek ingesloten. De agent mocht na behandeling het ziekenhuis weer verlaten.

Man gewond na vechtpartij.

Nieuwe Niedorp, zaterdag 24 december 2005.

In de nacht van vrijdag op zaterdag raakte een 57-jarige man uit Nieuwe Niedorp gewond bij een vechtpartij op de Dorpsstraat. De vechtpartij begon in een horecabedrijf aan de Dorpsstraat na een woordenwisseling. Daarbij zouden een aantal personen een jonge vrouw onzedelijk hebben betast. Een familielid van deze vrouw werd kwaad waardoor een handgemeen ontstond. Een grote groep bezoekers raakten hierbij betrokken. Buiten werd de vechtpartij voortgezet waarbij het slachtoffer ten val kwam en gewond raakte aan zijn gezicht. Hij is met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar. Omdat de juiste toedracht van de vechtpartij niet duidelijk is geworden werden (nog)geen aanhoudingen verricht.

Drankrijders.

Nog steeds zijn er mensen die er niet van doordrongen zijn dat verkeer en alcohol niet samen gaan. Ook in de nacht van vrijdag op zaterdag werden weer een aantal weggebruikers aangetroffen die zich schuldig maakten aan dit verkeersmisdrijf. Een triest relaas.

Bergen.

Kort na 02.00 uur werd op de Karel de Grotelaan een 33-jarige man aangehouden. Hij reed daar als bestuurder van een personenauto. Bij controle bleek dat hij alcohol had gedronken en blies 535 ug/l. Dat is ruim tweemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

Castricum

Ongeveer gelijktijdig werd op de Eerste Groenelaan een 25-jarige bestuurder van een personenauto uit Beverwijk aangehouden. Surveillerende agenten spraken de man kort voor zijn aanhouding op de Dorpsstraat. Zij roken dat hij alcohol had gedronken en waarschuwden hem meerdere malen niet te gaan rijden. Ondanks dat zagen en hoorden de agenten dat de man kort daarop de motor van zijn auto startte. Hij reed een stuk naar voren en vervolgens weer naar achter. Hierbij vernielde hij een heg. De man aangehouden. Hij blies 575 ug/l. Het rijbewijs van deze bestuurder werd ingevorderd.

Noord-Scharwoude

Omstreeks 03.00 uur zagen agenten een auto rijden over de Voorburggracht zonder dat de verlichting van de auto brandde. De bestuurder, een 30-jarige man uit Broek op Langedijk, kon op de Grasakker staande worden gehouden. Daar bleek dat hij een grote hoeveelheid alcohol had genuttigd. Hij blies namelijk 960 ug/l. Dat is ruim viermaal de toegestane hoeveelheid. Ook van deze bestuurder werd het rijbewijs ingevorderd.

Hoorn.

Ook een 26-jarige man uit Zwaag werd in de afgelopen nacht Ridder te voet. Hij reed als bestuurder van een personenauto over de Torenwachter. Ook deze bestuurder had alcohol genuttigd en blies 820 ug/l., nagenoeg viermaal de toegestane hoeveelheid. De man zal het voorlopig zonder rijbewijs moeten stellen.

Alkmaar

Tot slot werd zaterdagmorgen kort na 06.00 uur een 28-jarige man uit Zuid-Scharwoude aangehouden op de Nollenweg. Bij controle bleek dat de man alcohol had gebruikt. Hij blies 495 ug/l.

Inbreker op heterdaad aangehouden.

Alkmaar, zaterdag 24 december 2005.

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een 19-jarige jongen uit Heerhugowaard aangehouden in een bedrijf aan de Hertog Aalbrechtweg. De aanhouding werd verricht door medewerker van een bewakingsbedrijf. De jongen was in het pand gekomen door het vernielen van een raam. De jongen is na zijn aanhouding voor verder onderzoek ingesloten. Op dit moment is niet bekend of er goederen uit het bedrijf zijn weggenomen.

Vrouw gewond na aanrijding.

Zwaag, zaterdag 24 december 2005.

Zaterdagmorgen raakte een 63-jarige vrouw uit Hoogkarspel gewond bij een verkeersongeval op de kruising van Westfrisiaweg met de Noorderboekert. De vrouw reed over de Noorderboekert en verleende op de kruising geen voorrang aan een personenauto bestuurd door een 55-jarige vrouw uit Andijk. Bij de aanrijding die hierop volgde raakte de vrouw uit Hoogkarspel gewond. Zij is met letsel aan hoofd en borst overgebracht naar het ziekenhuis in Hoorn waar zij is opgenomen.

Laatst gewijzigd 24-12-2005 13:59 | © Politie Noord-Holland Noord |