Politie Drenthe

Zaterdag

Hoogeveen, 24-12-2005

Ongelukken N-34
Bij twee aanrijdingen op de N-34 bij Borger en Exloo raakten vrijdagavond in totaal zes personen gewond. Het letsel leek mee te vallen. Vier autos werden zwaar beschadigd. Het verkeer ondervond enige tijd vertraging.

Tegen 17.45 uur botsten op de kruising van de N-34 met de N374 bij Borger een bestelauto, bestuurd door een 27 jr. man uit Stadskanaal, en een personenauto, bestuurd door een 27 jr. vrouw uit Veendam, op elkaar. De bestelauto verleende geen voorrang. De vrouw raakte licht gewond en is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Stadskanaal. Na behandeling mocht zij naar huis.

Later op de avond gebeurde er op de kruising van de N-34 met de Hoofdstraat bij Exloo/Odoorn ook een aanrijding door een vororangsfout. Hier verleende een 25 jr. vrouw uit Gasselte met haar personenauto geen voorrang aan een personenauto bestuurd door een 37 jr. man uit Kelpen-Oler. De vrouw uit Gasselte en haar 36 jr. passagier uit Coevorden zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Stadskanaal. De man uit Kelpen-Oler bleef ongedeerd. Een 36 jr. vrouw en twee kinderen van 10 en 13 jr. die bij hem in de auto zaten zijn voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen.

Aanhoudingen en rijbewijzen ingevorderd voor rijden met drank EMMEN Een 54 jr. man uit Nieuw Balinge is vrijdagavond door de politie aangehouden op verdenking van het onder invloed van alcohol besturen van een auto. Na een melding trof de politie op de rotonde in de N381 bij Emmen een verlaten auto met een kapotte band aan. Volgens de melding zou de bestuurder dronken zijn en zijn opgehaald met een andere auto. Doordat de getuige ook het kenteken van deze auto had genoteerd kon de politie de bestuurder opsporen. Hij werd aangetroffen in een woning in Emmen en aangehouden. Uit de ademanalyse bleek een alcoholgehalte van 1,7 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

EMMEN Op de Nijbracht in Emmen hield de politie na een controle een 24 jr. man uit die plaats aan. Hij reed daar in een auto en had gedronken. De ademanalyse toonde een alcoholgehalte aan van 1,5 promille. Ook het rijbewijs van deze man is ingevorderd.

Politie houdt twee verdachten aan na ruzie
HOOGEVEEN De politie hield vrijdagmiddag in haar woning in Hoogeveen een 22 jr. vrouw en haar 23 jr. vriend aan. Beide personen waren kort daarvoor betrokken bij een ruzie op de Hoofdstraat in Hoogeveen. Daarbij werd een man uit Hoogeveen (leeftijd nog niet bekend) mishandeld, een medewerkster van een winkel, waar de mishandelde man naar binnen vluchtte, bedreigd en een reclamebord vernield. De ruzie begon toen de betrokkenen elkaar toevallig tegen kwamen. De vrouw wilde een oude schuld vereffenen. De mishandelde man vluchtte een winkel binnen nadat hij door een aantal omstanders was geholpen. De mannelijke verdachte ging hem achterna. De medewerkster van de winkel die hem tegenhield werd daarop bedreigd. Hierna trapten beide verdachten een reclamebord kapot en gingen er vandoor. Na verhoor zijn beide verdachten in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Auto in brand
ASSEN Op een parkeerplaats aan de Esstraat in Assen vloog vrijdagavond door nog onbekende oorzaak een geparkeerde auto in brand. De auto is eigendom van een bewoner van deze straat. De brandweer bluste de brand.

Agressieve man vernielt ruit, verstoort nachtrust en verzet zich tegen de politie
ZUIDWOLDE Het kostte agenten in de nacht van vrijdag veel moeite om een dronken en agressieve 25 jr. inwoner van Zuidwolde aan te houden. De man had in de Reuvenkamp een ruit van een woning vernield en aan de Roggestraat bij een woning staan schreeuwen en dreigen. Na een zoektocht troffen agenten de man aan op de Zuider Esweg. Toen hij in de gaten kreeg dat hij zou worden aangehouden ging hij er te voet vandoor. Na een achtervolging door een paar tuinen kon hij worden aangehouden. Hij verzette zich, sloeg en trapte de agenten en kon pas worden geboeid nadat de agenten pepperspray hadden gebruikt. De man is voor nader onderzoek ingesloten. (05-211378)

Twee inbraken in dezelfde straat
ZWARTEMEER In de nacht van vrijdag op zaterdag is ingebroken in twee bedrijven aan de Eemslandweg in Zwartemeer. Een slagerij en een restaurant kregen ongewenst bezoek. Uit de bedrijven zijn o.a. een beeldscherm en geld gestolen.

Twee man aangehouden op verdenking van mishandeling en vernieling ANNERVEENSCHE KANAAL In een woning in Annerveensche Kanaal hield de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag twee mannen aan op verdenking van vernieling en mishandeling. De 30 jr. man uit Annerveensche Kanaal en de 21 jr. man uit Hoogezand worden er van verdacht de voordeur van de woning te hebben ingetrapt en de bewoonster en haar vriend te hebben mishandeld. De vrouw heeft inmiddels aangifte gedaan. De beide mannen zijn voor nader onderzoek ingesloten. De oorzaak van de problemen ligt in de relationele sfeer. (05-211359)

Politie onderzoekt mishandeling
EMMEN De politie stelt een onderzoek in naar de mishandeling en bedreiging van twee mannen op de Hoofdstraat in Emmen. In de nacht van vrijdag op zaterdag, rond 03.30 uur, werden de beide mannen van 31 en 33 jr. uit Emmer Compascuum, aangevallen door een groep van ongeveer acht mannen. Daarbij werden ze geschopt, geslagen en bedreigd. Beide slachtoffers zijn in het ziekenhuis aan hun verwondingen behandeld. Hoewel er kort voor de mishandeling wel een korte woordenwisseling is geweest tussen de slachtoffers en een paar mannen uit deze groep, was er voor zover bekend geen enkele aanleiding voor dit geweld. Toen de gewaarschuwde politie ter plekke kwam waren de daders gevlucht. Een zoektocht had geen resultaat. Bij de daders gaat het om een groep mannen met een getinte huidskleur, mogelijk Turken. (05-211390)

Boete van dronkenschap en niet kunnen legitimeren COEVORDEN De politie bekeurde in de nacht van vrijdag op zaterdag een 23 jr. inwoner van Hardenberg. De man lag dronken op de rijbaan van de Wilhelminasingel. Een passerende automobilist haalde hem van de weg. De politie bekeurde hem vervolgens en niet alleen voor de dronkenschap maar ook omdat hij zich niet kon legitimeren.

Politie zoekt eigenaar hond
RUINEN De politie wil graag in contact komen met de eigenaar van een nog onbekende hond die is aangetroffen op een parkeerplaats aan de N-375 bij Ruinen. De hond liep daar los en komt mogelijk van een boerderij in de omgeving. Het gaat om een middelgrote hond met een brede kop, korte neus en grijze snuit. De hond heeft zwart krullend haar en een lange staart. Mensen die deze hond missen kunnen bellen met 0900-8844. (05-211191)

Boete voor vuurwerkbezit
ASSEN De politie maakt proces-verbaal op tegen een 38 jr. man en een 24 jr. vrouw, beiden uit Assen, voor het in bezit hebben van een zgn. Chinese Rol. De beide personen werden in de nacht van vrijdag op zaterdag met dit vuurwerk aangetroffen op de Poststraat in Assen.

Ernstig gewonde bij eenzijdig ongeval
GASSELTERNIJVEENSCHEMOND Op de Gasselterboerveensemond in Gasselternijveenschemond raakte zaterdagmorgen een auto van de weg. De auto botste tegen een boom en belandde in een sloot. De bestuurder raakte ernstig gewond en is met een traumahelikopter overgebracht naar het UMC Groningen. De identiteit van het slachtoffer is nog niet bekend. (05-211495)

Dirk Neef verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot dinsdag 08.00 uur. Tel. 0592 - 452475 of 06 - 51 55 7950.