Toestand Samir A nog steeds zorgwekkend

E.o.r.g.

Amsterdam, 23 december 2005 De toestand van Samir A. is nog steeds zorgwekkend te noemen. Samir A is op 22 december overgebracht van de penitentiaire inrichting Zoetermeer naar het penitentiair ziekenhuis, zo werd aan de EORG bericht.

De EORG is verbolgen over het feit dat Samir A. nu in een z.g. EBI regime is geplaatst onder camerabewaking, terwijl dat in de inrichting niet het geval was.

Op korte termijn zal Samir A. worden geopereerd en zal een darm worden weggehaald, op dit moment is dit nog niet mogelijk vanwege zijn slechte gezondheidstoestand. De operatiedatum is nog niet bekend.

De EORG (Europese Organisatie ter bescherming van de Rechtspositie van Gedetineerden Nederland) zal in een brief aan de vaste kamercommissie van justitie vragen stellen over de manier waarom het allemaal zo lang heeft moeten duren, en daarnaast waarom niet eerder is ingegrepen dan na interventie van de EORG, immers de advocaat van Samir A. heeft weken moeten schrijven en nog heeft het ministerie ingegrepen.

De regiocoordinator zal Samir A. op korte termijn bezoeken