Ingezonden persbericht



ROBERT DOORNBOS ROTTERDAMS SPORTMAN VAN HET JAAR 2005!

ROTTERDAM, 24 DECEMBER 2005 - Robert Doornbos is afgelopen vrijdagavond 23 december in een volgepakt Topsportcentrum uitgeroepen tot Rotterdams Sportman van het Jaar 2005! Precies in het jaar dat Doornbos' geboortestad zich European Capital of Sports mocht noemen, liet de kersverse test- en reserverijder van Red Bull Racing andere bekende Rotterdamse sporters als Robin van Persie en Marko Klok achter zich.

Al sinds 1986 kiezen de dienst Sport en Recreatie, Rotterdam Topsport en Stichting Rotterdam Support jaarlijks de beste Rotterdamse sportman, -vrouw, -ploeg en -talent. Sinds dit jaar is hier ook de categorie beste sportcoach van het jaar aan toegevoegd.

Door zijn debuut in de Formule 1, zijn prestaties bij Jordan/Midland & Minardi en zijn doorstoot naar het aanstormende topteam van Red Bull Racing, mocht Robert Doornbos in het Topsportcentrum naast voetbalstadion De Kuip de titel 'Beste Sportman van het jaar 2005' overnemen van Koos de Ronde (hippische sport), de winnaar van vorig jaar.

ROBERT DOORNBOS: "Wow, dit is een echte verrassing! Alles is echt in een stroomversnelling terecht gekomen in 2005. Na mijn racedebuut bij Minardi, kon ik amper een week later al de straten van Rotterdam onveilig maken tijdens het geslaagde Monaco aan de Maas evenement. Deze prijs is dus echt de slagroom op de cake. Ik ben supertrots! Ik wil graag iedereen onwijs bedanken voor alle support in 2005 en ik hoop dat ik op basis van mijn sportieve prestaties nog veel vaker genomineerd mag worden voor deze titel!"

Uitgeroepen tot Rotterdams sportkampioenen 2005 zijn:

Sportman- Robert Doornbos (Formule 1)
Sportvrouw- Elisabeth Willeboordse (Judo)
Sportploeg- ORTEC Nesselande (Volleybal)
Sportcoach- Robert Eenhoorn (Honkbal)
Sporttalent- Joost Luiten (Golf)

NIEUWS en FOTO worden aangeboden door INSIGHT F1 MOTORSPORT REPORT. Voor meer informatie verwijzen wij u graag door naar Robert Doornbos' officiële website www.robertdoornbos.com of kunt u contact opnemen met Jeroen Vermeeren (+31 621 541 564 / jeroen@insightf1.com).

© 2003 - 2005 All Rights Reserved - www.robertdoornbos.com