2e persbericht van zaterdag 24 december 2005

Eindhoven, 24-12-2005 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Vechtersbaas door de politie aangehouden

Vrijdagavond om 22.50 uur hield de politie in een horecazaak aan het Stratumseind een 26-jarige Eindhovenaar aan. De verdachte had in de zaak zonder enige aanleiding een 19-jarige plaatsgenoot op het hoofd geslagen. De verdachte zou daarbij een glas hebben gebruikt. Het slachtoffer heeft zich in het ziekenhuis laten behandelen aan een hoofdwond. Hij heeft aangifte gedaan van deze mishandeling. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Aanhouding na deuk trappen in taxi

Een 28-jarige man uit Geldrop is vrijdagavond om 21.25 uur op het Stratumseind aangehouden. De man kreeg onenigheid met een taxichauffeur en schopte daarop een deuk in het linker voorspatbord van de taxi, die geparkeerd stond op het Begijnenhof. Hierna liep de verdachte weg. Op aanwijzen van de taxichauffeur kon de man even later door de politie worden aangehouden.

Eindhoven: Man beroofd van duizend euro en GSM

Zaterdagochtend omstreeks 00.00 uur is een 22-jarige Eindhovenaar in de Strijpsestraat beroofd van 1000 euro. Hij had dat bedrag zojuist gepind. Onder bedreiging van een mes moest het slachtoffer naast het geld ook zijn mobiele telefoon afstaan. Het zou gaan om twee daders. Ze waren ongeveer 1.70 m. lang en een van hen droeg een donkere trui met een capuchon over het hoofd. Aanvankelijk wist de politie drie verdachten aan te houden maar bij nader onderzoek leverde dat geen bruikbare aanwijzigen op. De drie zijn daarop weer vrij gelaten. Mochten getuigen iets gezien hebben van de roofoverval, dan kunnen zij contact opnemen met de politie, tel. 0900-8844.

Eindhoven: Vervelende man aangehouden

Zaterdagochtend omstreeks 0.00 uur hield de politie op de Molenstraat een 32-jarige man uit s-Hertogenbosch aan. In deze straat was de man op een terras van een horecazaak gaan zitten en gedroeg zich agressief in de richting van het personeel. Toen de gearriveerde politie hem gelastte te vertrekken, keerde hij zich tegen de agenten. Daarop is hij aangehouden en overgebracht naar het regiobureau aan de Mathildelaan. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Politie houdt illegaal aan

In een woning aan de Arnaudinaplein hield de politie vrijdagmiddag een Turkse man van 32 jaar aan. Hij verbleef illegaal in Nederland. Hij is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau aan de Mathildelaan.

Eindhoven: Dronken bestuurster veroorzaakt aanrijding

Een 38-jarige Eindhovense bestuurster van een auto die vrijdagavond op de Vestdijk tegen een stilstaande auto botste is op de Nachtegaallaan door de politie aangehouden. De politie liet beide automobilisten blazen om te controleren of er geen alcohol in het spel was. De vrouw had teveel gedronken, waarop zij een rijverbod kreeg. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Bergeijk: Politie houdt man aan na vernieling kassa

Zaterdagochtend omstreeks 2.00 uur is een 20-jarige man uit Bergeijk in zijn woning aan de Weebosch aangehouden. Kort daarvoor had hij onenigheid met de 43-jarige eigenaar van een horecagelegenheid aan het Hof. Tijdens de ruzie zou hij de kassa van de toonbank gegooid. De kassa raakte hierdoor beschadigd. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Nuenen: Woninginbraak

In een woning aan de Klamperlaan is vrijdag tussen 17.15 en 20.40 uur ingebroken. Uit de woning zijn diverse spullen weggenomen, waaronder een kleurentelevisie, een stereoset, twee computers en een bankpas. De voordeur van de woning was opengebroken.

Aarle-Rixtel: Dronken automobilist rijdt tegen boom

Een 23-jarige automobilist botste vrijdagavond op de Helmondseweg tegen een boom. Aldaar constateerde de politie dat de man teveel alcohol had gedronken en werd om 21.35 uur aangehouden. Naast een proces-verbaal kreeg de man een rijverbod van enkele uren opgelegd.

Veldhoven: Dronken automobilist raak rijbewijs kwijt

Zaterdagochtend omstreeks 1.44 uur is een 19-jarige Veldhovenaar door de politie aangehouden. Dat gebeurde op het fietspad van de rotonde ter hoogte van de Kempenbaan met De Run, waar de auto van de verdachte met schade stilstond. Hij verloor kennelijk bij het nemen van de rotonde de macht over het stuur en belandde vervolgens op het naastgelegen fietspad. Hij had teveel drank op. Bij hem werd een promillage van 2,20 gemeten. Het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd en is er proces-verbaal opgemaakt.