Persberichten zaterdag 24 december

's-Hertogenbosch, 24-12-2005

DRIE BOSSCHENAREN AANGEHOUDEN OP DE PARADE

s-Hertogenbosch Op de Parade heeft zaterdagnacht een vechtpartijtje plaatsgevonden tussen twee Bosschenaren van 17 en 22 jaar. De politie heeft ze allebei aangehouden. Een derde Bosschenaar van 20 jaar bemoeide zich met de aanhouding en schold de agenten uit. Hij werd aangehouden voor belediging. Tegen alledrie is proces-verbaal opgemaakt.

AANGEHOUDEN VOOR VERNIELING EN BELEDIGING

s-Hertogenbosch Zaterdagnacht heeft de politie op de Van Berckelstraat een 19-jarige Bosschenaar aangehouden voor vernieling en belediging. De verdachte werd uit een café gezet en ging vervolgens door het lint. Hij schold eerst de uitbater uit en daarna de politie. Ook trapte hij tegen diverse fietsen aan. Tegen de Bosschenaar is proces-verbaal opgemaakt.

SOFTDRUGS

s-Hertogenbosch Vrijdagmiddag heeft de politie in het Rompert Park een 13-jarige jongen aangehouden voor overtreding van de Opiumwet. De jongen had twee gripzakjes met weed bij zich. Ook gaf hij tot drie keer toe een valse naam op aan de agenten. Tijdens de fouillering vond de politie 200 euro aan briefgeld in de broekzak van de jongen. Die bleek hij van zijn ouders gestolen te hebben. De politie heeft de weed in beslag genomen en het geld aan de moeder van de verdachte teruggegeven.

INBREKER AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch Zaterdagnacht heeft de politie een 26-jarige man uit Vlijmen in zijn woning aangehouden. Hij wordt ervan verdacht meerdere bedrijfsinbraken te hebben gepleegd bij een bakkerij aan het Plein in Vlijmen en een bakkerij aan de Zuiderparkweg te Den Bosch. De verdachte had het voornamelijk op geld gemunt. Hoeveel geld hij in totaal heeft gestolen, is nog onbekend. De politie onderzoekt de zaak. De verdachte is in verzekering gesteld.

DRONKEN DOORIJDER NA AANRIJDING AANGEHOUDEN

Berlicum De politie heeft zaterdagnacht een 29-jarige Bosschenaar aangehouden. De man had even daarvoor op de Zuid-Willemsvaart een verkeersongeval veroorzaakt door een andere auto te rammen en was daarna doorgereden. Hierbij was de andere auto over de kop geslagen en raakten de inzittenden (twee vrouwen van 33 en 36 jaar oud uit Uden en Veghel) gewond.
De man liet de vrouwen hulpeloos achter. Voorbijgangers noteerden het kenteken en gaven een goed signalement van de Bosschenaar, waardoor hij later kon worden aangehouden op de Meerstraat in Heeswijk Dinther. Hij bleek onder invloed van alcohol. Ook bleek hij een rijontzegging te hebben en er stond voor hem nog een straf open van 43 dagen hechtenis.

De verdachte is ingesloten in het politiebureau aan de Vogelstraat. Zijn auto is in beslag genomen voor nader onderzoek.

AANGEHOUDEN VOOR MISHANDELING

Boxtel Zaterdagnacht heeft de politie op de Markt een 17-jarige jongeman in zijn woonplaats aangehouden voor mishandeling. Hij had even daarvoor in een uitgaansgelegenheid een 36-jarige man uit Boxtel met een bierglas in het gezicht geslagen. Hierbij liep het slachtoffer snijdverwondingen op. De verdachte is ingesloten in het politiebureau aan de Vogelstraat.

-----
Boxtel Zaterdagnacht heeft de politie op de Markt twee mannen van 24 en 26 jaar in hun woonplaats aangehouden voor mishandeling van een 32-jarige uitbater. De mannen wilden na sluitingstijd nog het café van de uitbater binnen gaan, maar deze weigerde hen de toegang. De 26-jarige verdachte gooide vervolgens een fiets met kracht tegen de rug en nek van de uitbater, waarna hij werd aangehouden. Hierbij verzette de verdachte zich en werd daarbij geholpen door de 24-jarige verdachte. Ook hij werd aangehouden. Tegen beide verdachten is proces-verbaal opgemaakt.

MAN AANGEHOUDEN VOOR POGING DIEFSTAL EN BEDREIGING

Uden Vrijdagavond heeft de politie een 27-jarige man in zijn woning in Uden aangehouden. De man had even daarvoor getracht twee kerststukjes te stelen bij een bloemist aan de Drossaard. Hij werd hierop aangesproken door een politiesurveillant in burger. De man zette vervolgens de kerststukjes terug in het schap, maar uitte daarbij bedreigingen tegen de ambtenaar. Naar aanleiding van het opgegeven signalement kon de man even later worden aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

HUISELIJK GEWELD

Veghel Vrijdagavond heeft de politie een 45-jarige inwoner van Veghel in zijn woning aangehouden voor huiselijk geweld. De man had zijn 42-jarige vrouw geslagen. Zij zou hem daarna ook geslagen hebben. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

-----
s-Hertogenbosch Vrijdagavond heeft de politie een 38-jarige Bosschenaar in zijn woning aangehouden voor huiselijk geweld. De man had zijn 31-jarige vriendin mishandeld. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

-----
s-Hertogenbosch Vrijdagavond heeft de politie een 32-jarige man uit Hedel aangehouden. De man was dronken en had zijn 46-jarige vriendin in haar woning in Den Bosch mishandeld en bedreigd. De verdachte weigerde de politie in de woning te laten, waarna de agenten de voordeur intrapten. De verdachte was zeer agressief en de agenten dreigden pepperspray te gebruiken als de man niet wilde meewerken. Hij werd vervolgens aangehouden en ingesloten op het politiebureau aan de Vogelstraat.

WINKELDIEF AANGEHOUDEN

Uden De politie heeft vrijdagmiddag in een drogisterij aan de Galerij een 13-jarig meisje uit Heeswijk Dinther aangehouden voor winkeldiefstal. Ze had getracht haarspeldjes (t.w.v. 1,99 euro) te stelen, maar werd betrapt door het winkelpersoneel. Het meisje deed afstand van de gestolen speldjes.

-----
s-Hertogenbosch Op de Pensmarkt heeft de politie zaterdagmiddag een 38-jarige man uit Rosmalen aangehouden voor winkeldiefstal. De man had getracht drie spindels CD-Rs weg te nemen, maar werd betrapt. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

-----
Boxtel - Vrijdagmiddag is een 56-jarige inwoonster uit Boxtel bij een supermarkt in de Oosterhof betrapt op diefstal van drie flessen Wodka t.w.v. 15 euro. De politie heeft haar aangehouden en proces-verbaal opgemaakt. Na te zijn verhoord mocht de vrouw met een boete van 125 euro op zak naar huis.

AANGEHOUDEN VOOR DRUGSBEZIT

Schaijk Zaterdagnacht heeft de politie in een uitgaansgelegenheid op de Schutsboomstraat een 18-jarige Udenaar aangehouden omdat hij in het bezit was van een 20-tal vermoedelijk XTC-pillen. De drugs werd in beslag genomen en tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt. Ook deed de politie onderzoek in de slaapkamer van de verdachte, met toestemming van zijn moeder, maar daar werd geen drugs aangetroffen.

BOZE KLANT DREIGT ZAAK IN BRAND TE STEKEN

Volkel Zaterdagochtend heeft de politie een 65-jarige Udenaar in zijn woning aangehouden. De man was even daarvoor verhaal gaan halen bij de 31-jarige eigenaar van een autobedrijf aan de Rudigerstraat in Volkel over een openstaande rekening. Toen bleek dat de eigenaar een incassobureau had ingeschakeld, werd de verdachte zo boos dat hij dreigde om het autobedrijf in brand te steken. De eigenaar deed vervolgens aangifte. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

OPROERKRAAIERS AANGEHOUDEN

Oss Zaterdagnacht heeft de politie vier mannen uit Oss en Teeffelen (leeftijd tussen de 19 en 21 jaar) aangehouden, waarvan twee man op de Eikenboomgaard en twee man op de Hooghuisstraat. Ze voldeden niet aan bevel of vordering van de politie, pleegden verzet bij aanhouding en openlijk geweld tegen de politie. Ook riepen ze opruiende kreten om het toestromende publiek tegen de politie op te zetten. Ongeveer zestig tot honderd mensen keerden zich daarna tegen de agenten. Er ontstond voor de agenten een dusdanige dreiging dat zij het publiek op afstand moesten houden met de inzet van de diensthond en door te slaan met de wapenstok. Nadat de vier raddraaiers waren aangehouden en afgevoerd naar het politiebureau, keerde de rust op de Eikenboomgaard terug.
Eén van de agenten deed aangifte van mishandeling. Hij werd meerdere malen geslagen door één van de aangehouden verdachten. Een portier deed aangifte van bedreiging met de dood.
Van de vier verdachten zijn er nog drie ingesloten in het politiebureau, waaronder een 21-jarige Ossenaar die bij de politie bekend is als veelpleger van geweldsdelicten.

GROTE PARTIJ ILLEGAAL VUURWERK IN BESLAG GENOMEN

Oss In een loods aan de Galliersweg te Oss heeft de politie vrijdagavond een grote partij illegaal vuurwerk aangetroffen en in beslag genomen. In totaal zou het gaan om 41 dozen. Op het terrein stond tevens een personenauto die vermoedelijk afkomstig is van diefstal. Ook deze is in beslag genomen. Er zijn door de politie nog geen aanhoudingen verricht. De politie onderzoekt de zaak.

BRANDSTICHTING

Oss De politie heeft vrijdagmiddag een 25-jarige Ossenaar aangehouden. De man wordt ervan verdacht brand te hebben gesticht in zijn huurwoning aan de Singel 1940 1945. Omwonenden zagen steekvlammen uit het raam komen. Toen de politie ter plaatse kwam, had de bewoner het vuur al zelf gedoofd. Wel was er nog sprake van flinke rookontwikkeling. De technische recherche doet onderzoek in de woning. Hiervoor gaf de bewoner zelf toestemming. De bewoner is in verzekering gesteld. De eigenaar van het pand zal aangifte doen van brandstichting.

ONDER INVLOED

s-Hertogenbosch Vrijdagavond heeft de politie op de Oude Dieze een 45-jarige automobilist in zijn woonplaats aangehouden voor het rijden onder invloed. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vier uur.
Even later werd op dezelfde locatie een 57-jarige vrouw uit Vught betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Zij kreeg een rijverbod van drie uur en een bekeuring.
Op de Padualaan werd zaterdagnacht een 23-jarige man uit Heeswijk Dinther betrapt op het rijden onder invloed. Hij kreeg een rijverbod van vier uur.

-----
Elshout De politie heeft op de Theodorus Rijkenstraat vrijdagavond een 20-jarige man uit Drunen aangehouden. Op genoemde locatie vond een aanrijding plaats tussen twee personenautos. De veroorzaker, de man uit Drunen bleek onder invloed van alcohol en was niet in het bezit van een rijbewijs. Hij zat samen met de 21-jarige eigenaar uit Elshout in de auto. De 20-jarige bestuurder nam de bocht te ruim en botste vervolgens tegen de geparkeerde auto van een 54-jarige man uit Drunen aan. Niemand raakte gewond. Tegen de 20-jarige bestuurder is proces-verbaal opgemaakt.

-----
Boxtel zaterdagnacht heeft de politie op de Bosscheweg een 35-jarige automobilist in zijn woonplaats aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van één uur.

-----
Oss Vrijdagmiddag heeft de politie op de Nieuwe Hescheweg een 45-jarige automobiliste uit Uden aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt en zij kreeg een rijverbod van één uur.
Vrijdagavond werd op Noord Zuid een 76-jarige automobilist uit Megen betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. De man kreeg een rijverbod van drie uur en een bekeuring.
Even later werd op dezelfde locatie een 35-jarige man uit Lith betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Hij kreeg een rijverbod van één uur en een bekeuring.

-----
Berghem Op de Hoefstraat heeft de politie zaterdagnacht een 32-jarige automobilist uit Herpen betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. De bestuurder kreeg een rijverbod van twee uur en een bekeuring.

-----
Cuijk Op de Botteliersdreef heeft de politie zaterdagnacht een 39-jarige automobiliste in haar woonplaats aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt en zij kreeg een rijverbod van twee uur.

DRONKEN VROUW VOOR VERNIELING EN MISHANDELING AANGEHOUDEN

Boxmeer De politie heeft vrijdagavond op de Beugenseweg een 42-jarige vrouw in haar woonplaats aangehouden voor mishandeling, vernieling en openbare dronkenschap. Zij bleek eerder op de avond niet te zijn binnen gelaten in haar woning aan de Van Speyk. Zij vernielde daarna de ruit van de voordeur om zich zo de toegang tot de woning te verschaffen. Haar ex-man, die binnen was, stak ze met een glasscherf in zijn hand. En getuigen hadden gezien dat de dronken vrouw op diverse autos in de straat had geslagen. Hierbij raakten geen autos beschadigd. De vrouw werd vervolgens door agenten op de Beugenseweg aangetroffen en meegenomen naar het politiebureau. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt. De ex-man van de vrouw heeft nog geen aangifte gedaan.

TWEETAL LAAT SPOOR VAN VERNIELDE AUTOS NA

Boxmeer De politie heeft zaterdagochtend twee jongemannen uit Boxmeer van 18 en 19 jaar oud aangehouden voor vernieling van meerdere autos. Het tweetal was zaterdagnacht wezen stappen en liet op weg naar huis vanaf de Rembrandt van Rijnstraat, via de Jan van Gooijenstraat, Pieter Claeszstraat in de richting van de Adriaan Brouwerstraat een spoor van vernielingen na. Ruitenwissers werden afgerukt en buitenspiegels werden van de autos getrapt. Inmiddels hebben meerdere mensen aangifte van vernieling van hun auto gedaan. Tegen het tweetal is proces-verbaal opgemaakt en ze zijn allebei bereid om de schade te vergoeden.