Ingezonden persbericht


Kerstsponsor marathon 11.00 uur, 24 december LieveVrouwekerhof Amersfoort

Kerstsponsor marathon in Amersfoort: Help de Pakistan de winter door!

De Amersfoorste ultraloper Mik Borsten en zijn dochter Anna organiseren samen met Jacob du Boeuff (voorzitter ijsbaan Lievevrouwekerkhof) op 24 december een sponsormarathon ten bate van de slachtoffers van de natuurramp in Pakistan. De winter is er al in volle gang en de mensen hebben het er heel zwaar. Mik, Anna en Jacob zijn op het idee gekomen om geld in te zamelen zodat er in Pakistan weer een paar mensen geholpen kunnen worden.

Mik Borsten loopt zaterdag 24 december een marathon tegen de Amersfoortse bevolking.

Wie durft er tegen Mik te lopen? Tien euro voor elke kilometer!

De actie start op 11.00 uur bij de ijsbaan op het Lievevrouwekerkhof te Amersfoort zie ook www.kerstinamersfoort.nl.

Mik gaat een marathon (42,2 km) hardlopen op de loopband. Naast Mik staat een tweede loopband waar iedereen die het wil ook kan hardlopen. Maar bedenk wel, elke kilometer die je loopt kost je -minimaal- 10 euro!

Loterij; 1 euro per lot. Vele prijzen!

Aan deze actie is ook een loterij verbonden met verschillende prijzen, raad wie deze marathon wint: Mik of de Amersfoortse bevolking en raad de eindtijd. De lootjes kosten 1 euro. Natuurlijk kunt u ook geld overmaken naar giro 999. En Mik aanmoedigen mag natuurlijk ook!

Giro 999 Help de Pakistan de winter door!

Stichting Vluchteling heeft onmiddellijk na de ramp ¤ 200.000,- beschikbaar gesteld voor de hulp aan de slachtoffers van de aardbeving in Pakistan. In het gebied wonen ook veel Afghaanse vluchtelingen. Via haar partner International Rescue Committee (IRC) zorgt de stichting voor noodhulp zoals dekens, eten, drinkwater en tentzeilen.

De hulp van Stichting Vluchteling gaat naar de North West Frontier Province (NWFP), aan de grens met Afghanistan. Daar verblijven al sinds de jaren tachtig honderdduizenden Afghaanse vluchtelingen. Sinds die tijd is Stichting Vluchteling actief voor hen. Ook in deze provincie zijn vele slachtoffers gevallen bij de aardbeving van afgelopen zaterdag, 8 oktober 2005.

In samenwerking met haar partnerorganisaties International Rescue Committee, International Medical Corps en Norwegian Refugee Council zorgt Stichting Vluchteling voor de distributie van eten, dekens, tentzeilen en drinkwater. Sommige regio's in de NWFP kampen ook nog met hevig noodweer, waardoor grote kans bestaat op de uitbraak van besmettelijke ziektes. Stichting Vluchteling zorgt ook voor medische hulp, bestaande uit mobiele klinieken, traumabehandeling en steun aan het Ayubziekenhuis in Abbottabad.

Meer informatie over hulp aan Pakistan is te vinden op www.vluchteling.org Meer informatie over de ijsbaan en de sponsoractie is te vinden op www.kerstinamersfoort.nl Steun ons!

Bellen of mailen kan natuurlijk ook.

Mik en Anna Borsten.

033-4808482

borsten@planet.nl

J A A P H E N G E V E L D | M A R K E T I N G C O M M U N I C A T I E

postbus 601 | 3800 AP Amersfoort
tel 033 472 87 09 | fax 033 463 11 50