3 e persbericht van vrijdag 23 december 2005

Eindhoven, 23-12-2005 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Twee vrouwen aangehouden tijdens ontruimen kraakpand

Tijdens het ontruimen van een kraakpand aan de Olieslagersweg zijn vrijdagmiddag om 13.30 uur twee vrouwen aangehouden. Het gaat om een 26 jarige uit Oostenrijk en een 18-jarige Eindhovense. Bij het ontruimen was aangegeven dat niemand het terrein op mocht komen. Desondanks probeerden zij het toch. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Agressieve winkeldievegge aangehouden

De politie hield vrijdagmiddag op de Schootsestraat om 16.55 uur een 38-jarige vrouw zonder vaste woonplaats aan. Ze wordt verdacht van kledingdiefstal. Kort voor haar aanhouding zag de 33-jarige Eindhovense winkeleigenaar dat er kleding op de straat lag, afkomstig van een kledingrek dat buiten voor de etalage stond opgesteld. Hij zag in de directe omgeving de verdachte in een auto zitten. Toen hij haar aansprak, probeerde ze een tas met kleding voor hem te verbergen. Omdat hij niet in haar tas mocht kijken waarschuwde de man de politie. De inmiddels boos geworden verdachte probeerde vervolgens weg te lopen. Toen de man haar probeerde tegen te houden, begon zij te schoppen en te slaan en bedreigde de man met de dood. De winkeleigenaar deed hiervan aangifte. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: 346 hardrijders op de Tilburgseweg

Op de Tilburgeseweg werd vrijdag tussen 10.10 en 14.57 uur een snelheidscontrole uitgevoerd. 346 voertuigen reden harder dan de toegestane snelheid van 70 km/u.

Helmond: Twee minderjarigen aangehouden na brandstichting

Twee minderjarigen uit Helmond van 12 en 13 jaar oud zijn vrijdagmiddag om 15.24 uur aangehouden op de Bakelsedijk. Met behulp van lucifers probeerden ze aan de zijkant van een pand, gelegen aan de Bakeseldijk, een vuurtje te stoken. De brand veroorzaakte schade aan een ruit en aan een kozijn van het pand. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Elf boetes voor het rijden door rood

Bij een verkeerscontrole zijn in de loop van vrijdag elf mensen bekeurd voor het rijden door rood. Een persoon kreeg een bekeuring voor het niet handsfree bellen tijdens het rijden. De controles vonden plaats in de Churchilllaan, de Engelseweg en de Biesbosch.

Valkenswaard: Snelheidscontroles

Op de Luikerweg zijn vrijdag tussen 8.15 en 12. 50 uur 1778 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden er 64 te hard. Op de weg geldt een maximumsnelheid van 80 km/u.

Geldrop: Man aangehouden na mishandelen partner

De politie hield vrijdagmiddag om 15.00 uur een 39-jarige man uit Geldrop in zijn woning aan. Hij kreeg in de ochtend ruzie met zijn vrouw en sloeg haar daarop diverse malen met een vuist op haar hoofd en tanden. Hij bedreigde haar ook met de dood. De vrouw heeft van deze zware mishandeling aangifte gedaan. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.