Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek

21 november 2005
Dit is een gezamenlijk persbericht van VPRO en NWO

Plien en Bianca presenteren Nationale Wetenschapsquiz Junior

Het duo Plien en Bianca, bekend van de serie Zaai en hun cabaretvoorstellingen, presenteren de achtste editie van de Nationale Wetenschapsquiz Junior. De uitzending is op eerste kerstdag om 9.45 uur bij Villa Achterwerk op Z@pp.

Waarom is het op een berg kouder dan in een dal, hoewel je dan dichter bij de zon bent? Kan een vallende ster op je hoofd vallen? Plien en Bianca gaan samen met experts en acht jonge vragenstellers uit heel Nederland op zoek naar de antwoorden.

De Nationale Wetenschapsquiz Junior is een jaarlijks terugkerend programma van de VPRO in samenwerking met de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). De vragen van de quiz staan in bijna alle dagbladen en op internet www.nwo.nl/quiz en www.vpro.nl/wetenschapsquiz.

Reizen en prijzen
Antwoorden insturen op de vragen de quiz kan tot 12 december. Kinderen kunnen persoonlijk meedoen of met de schoolklas. De winnaar wordt in de tv-uitzending bekendgemaakt. De beste inzenders winnen een reis naar een Europese hoofdstad. De tweede prijs is een reis naar een hoofdstad in de Benelux, de derde prijs is een reis naar een provinciehoofdstad in Nederland. De beste basisschoolklas wint een reis met de hele klas naar een Nederlandse provinciehoofdstad.

Uitzending: zondag 25 december, 9.40-11.00 uur, Z@pp

Nationale Wetenschapsquiz Senior
De uitzending van de Nationale Wetenschapsquiz gepresenteerd door Rick van der Ploeg en Froukje Jansen is op kerstavond, zaterdag 24 december, 22.15 uur, Nederland 3.


---

Noot voor de redactie,