BNN

persbericht

Hilversum, 2 december 2005

sterrenslag in de sneeuw in winters egypte

Op zondagavond 25 december van 21.00 uur tot 21.50 uur en op 1 januari van 20.30 uur tot 21.20 uur zendt BNN op Nederland 2 Sterrenslag in de sneeuw uit. Dit keer reizen de sterren af naar het winters Egypte waar de kerstbomen, (kunst)sneeuw, kamelen én de piramiglo s op hen wacht. BNN-presentatoren Sophie Hilbrand en Kürt Rogiers doen verslag en scheidsrechter Sybrand Niessen probeert wederom alle spellen in goed banen te leiden.

Onder leiding van teamcaptains Ellen Brusse, Hans van der Togt, Frits Bom en Emile Ratelband strijden vier teams in het brandend zand van Egypte tegen elkaar. Er zijn een aantal bekende gezichten van eerdere edities van de partij, zoals; Arie Boomsma, Peggy Vrijens en Tim Coronel. Maar natuurlijk ook veel nieuwelingen als; Mental Theo, Sebastiaan Labrie, Sonja Silva, Teun Kuilboer en Johan Vlemmix.

In de kerstaflevering op 25 december spelen de vier teams de spellen: Kerststerren Kerstaffette, Noordpool Poolparcours, Skiing with the Stars en Egyptische piramiglo bouwen. In deze eerste aflevering gaat na het tweede spel de winnaar van beiden spellen gegarandeerd door naar aflevering twee. Dit team hoeft ook niet meer mee te spelen. De winnaar van spel drie gaat ook naar de volgende aflevering én hoeft dan ook niet meer mee te spelen. Uiteindelijk gaat de winnaar van het vierde spel ook naar aflevering twee en het verliezende team zien we niet meer terug...

In de tweede aflevering op nieuwjaarsdag wordt de zinderde finale gespeeld tussen de drie overgebleven teams. Zij spelen de typische winterse spellen als: Kerstboom Aftuigspel, Oudejaarsborrel on the Rocks, Nieuwjaarsduik met Zeesterren en het Garmisch-Partenkirchen Spel.

De presentatrices van de voorgaande edities van Sterrenslag spelen momenteel elke maandagavond om 21.40 uur op Nederland 2 hun eigen sterrenslag in Katja vs. Bridget. Hun rollen zijn overgenomen door Sophie Hilbrand en Kürt Rogiers. Als presentatieduo waren zij al eerder te zien in het BNN-programma Mystery Party. Sophie is ook elke maandagavond om 23.00 uur te zien als presentatrice van het programma Spuiten & Slikken wat eveneens te zien is op Nederland 2.