Ingezonden persbericht


Eet met kerst geen vlees uit de bio-industrie nb het is elke dag een beetje kerst

Kerstvrouwen en mannen in actie in het land.

Vrede op aarde, in de mensen een welbehagen en in de dieren louter onbehagen. De massale slacht - na een erbarmelijk leven - van miljoenen dieren voor de kerstdis is in strijd met alles waar kerst symbool voor staat. Met kerst is het goed mis.

Van 17 tot en met 24 december organiseert Varkens in Nood daarom een tournee met kerstvrouwen en mannen door Nederland om het (winkelend) publiek er op te attenderen met kerst toch vooral geen vlees uit de bio-industrie te eten.

Op een met kerstlampjes en kerstbomen versierde bakfiets zal een afschrikwekkend, groot dood varken worden meegevoerd en worden beelden uit de bio-industrie vertoond. Tegelijkertijd zal Loesje posters in den lande verspreiden.

Schrijfster Yvonne Kroonenberg (met hond), Karen van Holst Pellekaan (alias Bep Brul uit Loenatik) en D66 Kamerlid Boris van der Ham zullen zaterdag 17 december om 14.00 uur op De Dam te Amsterdam met de aanwezige kerstdames de aftrap verrichten. Zij zullen verder het winkelend publiek proberen te overreden verkeerde eetgewoontes met kerst achterwege te laten.

De pers is van harte welkom om de bijeenkomst bij te wonen. De bijeenkomst is zeer geschikt voor het maken van foto- en televisie- opnames.

Op 25 december om 10.30 uur 's ochtends eindigt de actie met een protestkerstdienst in Paradiso (een voormalige kerk) m.m.v. Jan Terlouw en het Orion Ensemble, Koos van Zomeren, Mensje van Keulen en Vic van der Reijt.

Meer informatie:
STICHTING VARKENS IN NOOD
Postbus 14584 - 1001 LB Amsterdam
Hans Baaij
020 617 77 57 - 06 26.67.68.68 hans@varkensinnood.nl www.varkensinnood.nl/

---- --