1e persbericht van zondag 25 december 2005

Eindhoven, 25-12-2005 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie houdt man aan na aantreffen hennepkwekerij op zijn kamer

In een woning aan de Sint Petrus Canisiuslaan is zaterdagmiddag om 15.25 uur een 21-jarige Eindhovenaar aangehouden. Op de kamer die de man in de woning huurde trof de politie een hennepkwekerij aan met 82 planten. De planten en de bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Deurne: Politie betrapt fietsvandaal

In de Molenstraat hield de politie zaterdagochtend omstreeks 3.45 uur een 30-jarige man uit Deurne aan. De politie zag de verdachte met een fiets boven zijn hoofd lopen. De fiets was deels vernield en was met een hanslot aan het achterwiel nog op slot. Op verdenking van fietsendiefstal en/of vernieling werd hij aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Budel: Dronken autobestuurder raakt rijbewijs kwijt

Een 67-jarige man uit Budel is zaterdagavond om 18.10 uur door de politie in zijn woning aangehouden. De bestuurder was even daarvoor in de Molenstraat met zijn auto tegen een vluchtheuvel aangereden. Hierna probeerde hij van de plek weg te rijden maar dat ging niet meer. Bij hem werd een alcoholpromillage gemeten van ruim 2,30. Het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd en is er proces-verbaal opgemaakt.

Best: Man aangehouden voor mishandeling

Een 38-jarige man uit Best is zaterdagavond om 19.30 uur in zijn woning aangehouden. Hij zou zijn 45-jarige vriendin hebben mishandeld. Hij is aangehouden voor het plegen van huiselijk geweld en is voor verder onderzoek ingesloten.

Bergeijk: Ingebroken in winkel

In een zaak aan de Eerselsedijk is zaterdagavond tussen 18.30 en 21.30 uur ingebroken. Uit de winkel zijn diverse kledingstukken weggenomen, waaronder tien paar schoenen, zes broeken, twintig t-shirts, tien trainingspakken en evenzoveel truien. Uit de kasse werd ruim honderd euro gestolen. De dief betrad ook de bovenwoning en stal een paar cds. Aan de voorzijde van het pand was een ruit ingegooid. Via dat gat kon een raam worden geopend.