Ingezonden persbericht

2006 uitgeroepen tot het jaar van de mus

Een jaar voor Muswaardige acties

AMSTERDAM, 20051225 -- Precies één jaar geleden is Stichting De Mus opgericht. Om de mus te helpen en om de waarde van het alledaagse, het gewone, in ere te herstellen. De stichting roept mensen nu op om van 2006 eigenhandig, met duizenden kleine acties, een muswaardig jaar te maken.


Stichting De Mus
In december 2004 werd Stichting de Mus opgericht. Geen schreeuwerige club die gemakkelijk de publiciteit zoekt via een enkele dode mus. Maar een stichting die het hart van de mensen raakt en een landelijk forum is voor 'gewone' mensen, die bij de stichting een platform vinden om te vertellen over hun leven met die ooit zo 'gewone' mus.

De waarde van het alledaagse
Stichting De Mus is er om de waarde van het alledaagse, gewone van het leven in ere te houden. Dat gaat verder dan alleen mussenzaken, over een muswaardig leven met waarden en normen waarbij mensen én mussen gedijen. Met zorgzaamheid voor de mus en voor elkaar, met oog voor de waarde van het alledaagse. Met kleine daden zorgen voor een leefbare samenleving.

Elkaar ispireren
Bij de stichting kunnen mensen terecht met hun verhalen over het grootbrengen en zelfs opvoeden van een mussenjong, met berichten over eigen mussenacties naar bouwbedrijven of over het samen met buurtgenoten leefbaar maken van een plantsoen, krotom met inspirerende succesverhalen en ideeën.

Een muswaardig jaar
Stichting de Mus roept het jaar 2006 tot het jaar van de mus. Laat iedereen elkaars inspiratie zijn en de waarde van het alledaagse opnieuw bewijzen. Stichting De Mus zal ervoor zorgen dat al deze kleine, positieve geluiden weer gehoord worden. Zodat duizende kleine acties voor het grote verschil gaan zorgen.

Voor meer informatie: www.de-mus.net




Stichting De Mus