Politie Drenthe

1e Kerstdag

Hoogeveen, 25-12-2005

Met auto tegen boom

LINDE Bij een eenzijdig verkeersongeval op de Linderweg in Linde, raakte in de nacht van zaterdag op zondag de 23 jr. bestuurder uit Dedemsvaart gewond. Door onbekende oorzaak kwam de man met zijn auto naast de weg en botste op een boom. Met onbekend letsel is hij overgebracht naar het ziekenhuis in Hardenberg.

Alcohol in het verkeer
Tussen zaterdagmiddag en zondagmorgen hield de politie in totaal vijf bestuurders aan voor het rijden onder invloed. Twee rijbewijzen werden ingevorderd.

Op de Esschenbruggerdijk in Coevorden reed een 55 jr. man uit die plaats zaterdagmiddag met een alcoholgehalte van 2,2 promille in een auto. Zijn rijbewijs is ingevorderd

Ook een 19 jr. vrouw uit Emmen is haar rijbewijs voorlopig kwijt. Zij reed in de nacht van zaterdag op zondag op de Klokkenslag in Emmen met haar auto tegen een boom. Hoewel de schade meeviel lukte het haar niet meer om er mee weg te rijden. De politie trof haar aan achter het stuur. Bij deze vrouw werd ook een alcoholgehalte vastgesteld van 2,2 promille.

Een 23 jr. vrouw uit Zuidwolde en een 29 jr. man uit Assen kregen in de nacht van zaterdag op zondag een boete van 220,00 voor het met drank op rijden in een auto. Bij beiden werd een alcoholgehalte vastgesteld van ongeveer 0,7 promille. De vrouw werd gecontroleerd op de Ommerweg in Zuidwolde. De man op de Gedempte Singel in Assen.

Politie neemt pistool in beslag
Op de Weerdingerstraat in Emmen hield de politie in de nacht van zaterdag op zondag een 24 jr. man uit die plaats aan. De man had gedronken. Middels een ademanalyse werd een alcoholgehalte vastgesteld van ongeveer 0,6 promille. In het dashboardkastje van de auto waarin de man reed trof de politie een gas-alarmpistool aan. De man heeft daarvoor geen vergunning. Tijdens het verhoor van de man bleek dat hij een valse naam (van zijn broer) had opgegeven. Dit had hij gedaan omdat hij niet in het bezit is van een geldig rijbewijs. Het pistool is in beslag genomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed, het rijden zonder geldig rijbewijs, het opgeven van een valse naam en illegaal wapenbezit.

Aangehouden na mishandeling
NIEUW AMSTERDAM Na een ruzie in een horecagelegenheid in Nieuw Amsterdam, hield de politie in de nacht van zaterdag op zondag een 19 jr. man uit Klazienaveen aan. De man wordt verdacht van het mishandelen van een 19 jr. man uit Veenoord. Toen de politie de aangehouden verdachte wilde wegbrengen probeerde een 21 jr. man uit Klazienaveen (vriend van de verdachte) dit te verhinderen. Hij gaf geen gevolg aan een bevel van de politie om weg te gaan waarna hij ook werd aangehouden. Omdat de man zich daartegen verzette moest de politie enig geweld gebruiken. Beiden zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Politie houdt verdachten aan na vernieling
ASSEN Op de Rolderstraat in Assen hield de politie in de nacht van zaterdag op zondag een 23 jr. man uit die plaats aan. Agenten zagen dat de man een fiets tegen het rolluik van een bedrijf aan deze straat gooide. Op het politiebureau vernielde de man ook nog een deel van het interieur van een verhoorkamer. Toen hij bij zijn insluiting werd gefouilleerd kwam er ook nog een kleine hoeveelheid drugs tevoorschijn. Dit is in beslag genomen. De man is voor verhoor ingesloten.

Op de Hoofdvaartsweg in Assen hield de politie zaterdagavond een 42 jr. man uit Emmen aan. De man was dronken en had ruiten ingegooid van een gebouw aan deze straat. De man staat bekend als veelpleger en is ingesloten. Hij zal worden voorgeleid aan de Officier van Justitie.

Aanhoudingen na huiselijk geweld
In Assen hield de politie zaterdagmiddag een 48 jr. man uit die plaats aan. Hij had kort daarvoor zijn vrouw mishandeld en een deel van het huisraad vernield. Ook een 36 jr. man uit Zuidlaren werd aangehouden. In de nacht van zaterdag op zondag vernielde hij een deel van zijn huisraad en bedreigde zijn vrouw. In een woning in Meppel hield de politie zaterdagmiddag de 40 jr. bewoner aan. Ook hij had de boel vernield en zijn partner bedreigd. De aanhouding ging hier niet zonder problemen omdat de man zich hevig verzette en de politie genoodzaakt was pepperspray te gebruiken. De verdachten zijn ingesloten. De gevallen zullen worden afgehandeld volgens het protocol Huiselijk Geweld.

Dirk Neef verzorgt de voorlichting voor politie Drenthe tot dinsdagmorgen 08.00 uur. Tel 06-51557950