Persberichten zondag 25 december

's-Hertogenbosch, 25-12-2005

DRONKEN BESTUURDER RAMT POLITIEAUTO

s-Hertogenbosch De politie heeft zaterdagavond een 30-jarige man uit Best aangehouden op de Daviottenweg in s-Hertogenbosch. De man was tijdens een kerstborrel helemaal doorgedraaid en daarna dronken in zijn auto gestapt en weggereden. Toen de politie de man tegemoet reed en een stopteken gaf, ramde hij de surveillanceauto. Niemand raakte gewond.
De man had vier maal de toegestane hoeveelheid alcohol genuttigd. Zijn rijbewijs was vorige week al ingevorderd door de politie in Eindhoven. Hij had toen ook teveel alcohol gedronken. De verdachte is ingesloten in het politiebureau aan de Vogelstraat.

HUISELIJK GEWELD

s-Hertogenbosch De politie heeft zondagmiddag een 32-jarige Bosschenaar aangehouden voor huiselijk geweld. De man had twee dagen geleden zijn vrouw mishandeld. Toen de politie ter plaatse kwam, werd de man niet meer thuis aangetroffen. Vandaag was de man weer thuis gekomen en vernielde een raam. De politie kwam ter plaatse en heeft hem aangehouden. Hij is in verzekering gesteld. Hij werd al eerder veroordeeld voor het plegen van mishandeling en zit nog in zijn proeftijd.

TWEETAL BEDREIGT INBREKER

s-Hertogenbosch De politie heeft zaterdagavond twee mannen van 23 en 31 jaar in hun woonplaats op de Hervensebaan aangehouden voor openlijke geweldpleging. Het tweetal ging verhaal halen bij een 18-jarige Bosschenaar en bedreigde hem met de dood. Ook sneuvelden er twee ramen. Het tweetal verdenkt de 18-jarige van een woninginbraak bij hun familie aan de Van Reysstraat. De 18-jarige is later aangehouden voor de woninginbraak en in verzekering gesteld. De 31-jarige man zit ook nog vast. De politie onderzoekt de zaak.

DRIE BOSSCHENAREN AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch Op de Mgr. Diepenstraat heeft de politie zaterdagmiddag twee Bosschenaren van 19 en 21 jaar aangehouden voor openlijke geweldpleging en een 33-jarige Bosschenaar voor vernieling. De twee Bosschenaren van 19 en 21 hadden stenen gegooid naar de 33-jarige man. Ook zouden ze hem met een zaklantaarn achter op het hoofd geslagen hebben, waardoor de man lichtgewond raakte. De 33-jarige man trapte op zijn beurt een deuk in de auto van de 19-jarige man. Toen de politie ter plaatse kwam, zijn beide partijen aangehouden en ingesloten voor verhoor. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

MAN MET COCAÏNE AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch Op de Karrenstraat heeft de politie in een uitgaansgelegenheid zondagnacht een 25-jarige man in zijn woonplaats aangehouden voor overtreding van de Opiumwet. De verdachte had twee gripzakjes met wit poeder, vermoedelijk cocaïne, op zak. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij mag een jaar niet meer in de uitgaansgelegenheid komen. De verdachte deed afstand van de drugs. Deze is in beslag genomen.

VROUW OMGEKOMEN BIJ VERKEERSONGEVAL

Sint Oedenrode - Buiten de bebouwde kom op de Hoogstraat heeft zaterdag, omstreeks 17.00 uur, een eenzijdig verkeersongeval plaatsgevonden waarbij een 76-jarige vrouw uit Oirschot om het leven is gekomen. De auto waarin zij zat, raakte door onbekende oorzaak in een slip en kwam vervolgens tegen een boom tot stilstand. De bestuurder, een 76-jarige man uit Sint Oedenrode en de Oirschotse vrouw raakten bekneld en werden door de brandweer uit de auto bevrijd. De vrouw was toen al bezweken aan haar verwondingen. De bestuurder is met zijn verwondingen per ambulance overgebracht naar het Catharinaziekenhuis in Eindhoven.

VERNIELING

Uden De politie heeft zaterdagavond vier jongens tussen de 12 en 16 jaar oud in hun woonplaats aangehouden op de Hoevenseweg en de Hurk in Uden voor een vernieling op de Stoffels. Daar zouden de jongens een bloempot tegen een voorgevel kapot hebben gesmeten, waarna de groep wegvluchtte. Dit werd gezien door een voorbijganger, die de politie belde.
Twee van de opgepakte jongens hadden niets met de vernieling te maken. De andere twee maakten wel deel uit van het vernielende groepje, maar onduidelijk is nog wie nu daadwerkelijk de vernieling pleegde.

ONDER INVLOED

Boxtel Op de Pastoor Erasstraat heeft de politie zondagnacht een 40-jarige automobilist in zijn woonplaats aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd. Tijdens het verhoor was de man agressief en hij sloeg een agent op zijn hand. Vervolgens hebben de agenten hem met gepast fysiek geweld naar de grond gedrukt en de handboeien om gedaan. Hierbij bezeerde de man zijn hoofd aan een stoelpoot. Hij is behandeld in het ziekenhuis.

-----
Vortum Mullem De politie heeft zondagnacht op de Langstraat een 26-jarige automobilist uit Vierlingsbeek aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De man was van een uitgaansgelegenheid naar huis gereden en onderweg de macht over het stuur kwijt geraakt. Hij reed een hekwerk uit de grond en kwam in een tuin op de Langstraat tot stilstand. Zijn auto is total loss. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

POLITIE VINDT HARDDRUGS IN AUTO DANKZIJ KAPOT ACHTERLICHT

Oss De politie heeft zondagnacht twee Ossenaren van 30 en 32 jaar oud op de Molenstraat aangehouden voor overtreding van de Opiumwet. De politie wilde de auto van het tweetal controleren omdat ze met een kapot achterlicht reden. In de auto bleek drugs, vermoedelijk heroïne te liggen. Tijdens de fouillering vond de politie in de jas van de 32-jarige verdachte nog meer drugs. Vermoedelijk dat het hier om cocaïne gaat. Samen hadden beide mannen zon 1.500 euro op zak. De 30-jarige Ossenaar is na verhoor in vrijheid gesteld. De 32-jarige Ossenaar zit nog vast. Het geld en de drugs zijn door de politie in beslag genomen.