Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 25 december 2005

Diverse woninginbraken in kerstweekeinde

WOUW: Vrijdag werd tegen het vallen van de duisternis ingebroken bij een woning aan de Landeweel. De daders kwamen de woning binnen door een raam aan de achterzijde van de woning te forceren. De gehele woning werd doorzocht en overhoop gehaald. Er werd in ieder geval een gouden horloge en een geldbedrag gestolen. Politiemensen van de technische recherche hebben zaterdag een sporenonderzoek ingesteld. Kort na het vertrek van de politie was het echter wederom raak. Om binnen te komen moest deze keer zowel een rolluik worden vernield als het dubbel glas van een raam worden gebroken. De politie houdt er rekening mee dat dezelfde daders hun klus van de voorgaande dag af wilden maken. Verschillende goederen, die bij de eerste inbraak niet waren meegenomen, zijn zaterdag alsnog ontvreemd.

WOUW: Een woning aan de Lambertuslaan werd in de vroege zaterdagmorgen door het dievengilde bezocht. De dader wist de woning binnen te komen via een niet-afgesloten raam aan de voorzijde van de woning. Een mobiele telefoon werd meegenomen. Omdat de hond des huizes luid begon te blaffen, werden de bewoners wakker, waarna ze de diefstal bemerkten.

WOUW: In de nacht van zaterdag op zondag sloeg het dievengilde haar slag bij een tweede woning aan de Landeweel. Ook hier verschaften de daders zich de toegang door een raam aan de achterzijde te forceren, waarna de gehele woning werd doorzocht. Er werd onder meer een aantal sieraden gestolen.

ROOSENDAAL: Bij een woninginbraak aan de Azurietdijk maakten de daders het vrijdag wel erg bont. In dit geval waren de daders binnengekomen door de voordeur te forceren. In de woning was het een enorme ravage. Vrijwel alle beeld-, geluid- en opnameapparatuur in de woning was gestolen. De dieven hadden onder meer de moeite genomen de 32-inch breedbeeld LCD-televisie van de muur te schroeven en mee te nemen. Maar ook alle kerstcadeaus, die onder de kerstboom hadden gelegen, waren door de daders uitgepakt en voor het grootste deel meegenomen. Politiemensen van de technische recherche hebben zaterdag een sporenonderzoek ingesteld.

STAMPERSGAT: In de nacht van vrijdag op zaterdag werd ingebroken in een woning aan de Kristalsingel. Een raam aan de achterzijde van de woning werd geforceerd en de gehele woning werd doorzocht. Uit de woning werden onder meer een computer met beeldscherm, parfum en sieraden meegenomen. Politiemensen van de technische recherche hebben zaterdag een sporenonderzoek ingesteld.

HOEVEN: Zaterdagmorgen om 10.00 uur merkte een bewoner van de Oude Antwerpsepostbaan dat er s nachts bij hem was ingebroken. Door middel van het boren van gaatjes in het kozijn, werd een raam aan de achterzijde van de woning geopend. De woonkamer werd doorzocht en nadat de daders de sleutels van een zilvergrijze Mercedes E200CDI (voorzien van het kenteken 72-NR-RF) hadden gevonden, zijn zij weer vertrokken, mét het betreffende voertuig, dat op de oprit stond geparkeerd. De auto is internationaal door de politie als gestolen geregistreerd. Bij de inbraak werd verder onder meer een drietal mobiele telefoons, een gouden horloge, drie kerstpakketten, (electrisch) gereedschap, een digitale camera en diverse sleutels buitgemaakt. In de auto bevond zich tevens onder meer een navigatiesysteem, een autoradio/CD-speler met CD-wisselaar en een DVD-speler.

PUTTE: In een woning aan de Hogebergdreef werd zaterdagmiddag ingebroken. De daders kwamen de woning binnen door via de brievenbus te hengelen. Uit de woning werden onder meer sieraden en een geldkistje met papieren meegenomen. De politie vraagt medewerkers van de technische recherche een sporenonderzoek in te stellen.

ROOSENDAAL: Bij een woning aan de Tesselschadelaan is zaterdag in de loop van de middag of avond ingebroken. De daders hebben een ladder, die naast de woning lag, gebruikt om op de eerste verdieping een raam te forceren. Hoewel verschillende kasten doorzocht waren en er onder meer opnameapparatuur door de daders was aangetroffen, is er uiteindelijk niets uit de woning meegenomen.

Politie houdt dronken automobilist aan

BERGEN OP ZOOM: Vrijdagavond hield de politie aan de Burgemeester Stulemeijerlaan een 52-jarige man uit Hoogerheide aan, omdat hij te veel alcohol (555 ug/l) had genuttigd om zijn auto te mogen besturen. De man kreeg een proces verbaal en een rijverbod van 6 uur opgelegd.

Jongen (14) mishandeld door bekenden

OUDENBOSCH: Een 14-jarige jongen uit Oudenbosch heeft vrijdagavond tot tweemaal toe de hulp van de politie moeten inroepen, omdat hij werd lastiggevallen door twee bekenden van hem. Kort na 17.00 uur is de jongen op straat voor zijn woning geschopt en geslagen. Hierna vertrokken de daders, om later op de avond omstreeks 21.00 uur weer terug te keren. De laatste keer is het echter bij schelden en bedreigen gebleven.

Politie houdt twee verdachten aan bij drugsdeal

ROOSENDAAL: Vrijdagavond heeft de politie in de Roosendaalse binnenstad twee personen aangehouden in verband met softdrugs. Politiemensen zagen omstreeks 20.30 uur dat een 44-jarige Duitser drugs kocht bij een 29-jarige man uit Roosendaal. Zij werden direct aangehouden. De Duitser heeft een boete van 100 euro ontvangen en moest zijn softdrugs bij de politie achterlaten. De Roosendaler zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.. Omdat hij bovendien gezocht werd door de vreemdelingenpolitie en nog 28 dagen gevangenisstraf moest uitzitten, is hij overgedragen aan andere instanties.

Tweetal naar ziekenhuis na gebruik GHB

ROOSENDAAL: Vrijdagavond moest de politie met spoed naar de Markt, nadat een 25-jarige man uit Oud-Gastel en een 18-jarige vrouw uit Sint Willebrord onwel waren geworden. Een behulpzame portier van een horecagelegenheid overhandigde aan de politie een fles, die in de binnenzak van de man was aangetroffen. Deze fles was voor circa 1/3 deel gevuld met een stroperige vloeistof. Omdat de medewerkers van de ambulance voor een adequate behandeling van de slachtoffers met spoed moest weten wat zich in de fles bevond, hebben politiemensen van Courage direct een onderzoek ingesteld, waaruit bleek dat het GHB betrof. De man is hierop direct overgebracht naar het Sint Franciscusziekenhuis in Roosendaal; de vrouw is naar het Lievensbergziekenhuis in Bergen op Zoom vervoerd. Wanneer de twee voldoende hersteld zijn, kunnen zij een bezoek van de politie verwachten.

Politie houdt hardleerse Rucphenaar aan

ROOSENDAAL: Een 36-jarige man uit Rucphen is vrijdagavond door de politie aan de Belder met zijn auto aan de kant van de weg gezet. De politie wist dat de man in het bezit is van een rijontzegging, bovendien was de verlichting, die werd gevoerd verblindend. Hij kreeg voor beide feiten een proces verbaal. De politie heeft de man stevig op het hart gedrukt zich verder wél te houden aan de ontzegging, omdat het voertuig anders in beslag zal worden genomen.

Vrouw de dupe van twee brutale daders

ROOSENDAAL: Een 20-jarige vrouw uit Roosendaal had zaterdagmorgen ongewild twee redenen voor een bezoek aan de politie. De vrouw was door een mannelijke collega aangerand en wilde hiervan melding gaan maken bij het uitzendbureau, waar zij voor werkt. Onderweg naar het bureau werd ze omstreeks 11.00 uur bij de rotonde aan het Heilig Hartplein aangereden. De vrouw reed in de richting van de Parklaan en werd, op het moment dat ze de rotonde opreed, ingehaald door de bestuurder van een rode auto, die vervolgens de Gastelseweg in reed. Hij sneed de vrouw hierbij dusdanig af, dat zij ten val kwam. Zij raakte gewond aan haar hand en knie en haar fiets raakte beschadigd. De automobilist is echter niet gestopt en heeft de plaats van het ongeval verlaten zonder zich bekend te maken. De politie hoopt dat met behulp van getuigen de dader echter alsnog kan worden achterhaald. Uiteraard wordt ook naar de aanranding een onderzoek ingesteld.

Auteur: Manon Ostendorf