Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

BREDA, 25 december 2005

Politie verricht in kerstweekeinde zes aanhoudingen in Bredase binnenstad

BREDA: Tijdens het horecatoezicht in de Bredase binnenstad hield de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag kort voor 2.00 uur een 31-jarige man uit Rotterdam aan, die een paspoort en bankpas van een 23-jarige vrouw uit Breda bij zich had. Korte tijd later bleek dat dit paspoort eerder die avond in een horecagelegenheid aan de Haven weggenomen was vanuit de tas van de vrouw. De politie heeft aangifte opgenomen en de man meegenomen naar het bureau. Hij ontkent de diefstal te hebben gepleegd, maar zal niet kunnen voorkomen dat een dossier tegen hem wordt opgemaakt.

Zowel op vrijdag- als op zaterdagavond is er door de gemeente en de politie opgetreden tegen de notoire foutparkeerders aan de Haven. Vrjidagavond startte de dienst Stadstoezicht omstreeks 18.30 uur met het wegslepen van foutief geparkeerde voertuigen. In totaal werden zes autos weggesleept. Vooral de taxichauffeurs waren zeer tevreden over de aanpak van het probleem. Zij hadden voldoende ruimte en de af- en aanvoer van klanten verliep veel rustiger. Zaterdagavond hoefden er slechts twee autos te worden getakeld.

Zaterdag verrichte de politie vijf aanhoudingen. Op de Vismarktstraat werd om 2.00 uur een 18-jarige man uit Etten-Leur aangehouden voor belediging. Exact drie uur later was een 36-jarige man uit Dordrecht op dezelfde locatie hetzelfde lot beschoren. Beide mannen werden overgebracht naar het politiebureau en na verhoor heengezonden met een proces verbaal op zak.

Een 22-jarige man uit Etten-Leur was om 23.15 uur al zo zwaar beschonken was dat hij door portiers van een horecagelegenheid aan de Visserstraat werd buitengezet, omdat hij de openbare orde verstoorde. Eenmaal buiten werd de man overgedragen aan de politie. De man werd meegenomen naar het bureau en enkele uren later met een proces verbaal weer naar huis gestuurd.

Een 18-jarige man uit Hendrik Ido Ambacht werd om 4.00 uur aangehouden, omdat hij in een horecagelegenheid aan de Vismarktstraat drugs zou hebben verkocht. Op camerabeelden was te zien dat de man een pakketje overhandigde aan een 18-jarige plaatsgenoot. Mede vanwege het feit dat het pakje op de grond werd gegooid voordat met zekerheid kon worden vastgesteld dat het drugs waren, is de zaak uiteindelijk zondagmorgen op last van de Officier van Justitie geseponeerd.

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de gebeurtenissen, die zich omstreeks 1.45 uur aan de Lange Brugstraat hebben afgespeeld. Een 28-jarige man uit Dongen beweert tegenover de politie dat hij op dat tijdstip van zijn portemonnee is beroofd. Via cameras zag de politie inderdaad dat een man, die met de Dongenaar stond te praten, plotseling wegrende en een woning invluchtte. In de woning werd een 20-jarige man aangetroffen, die tegenover de politie toegaf dat hij met de Dongenaar had staan praten. Hij beweert echter dat de Dongenaar een bekende van hem was, maar dat hij vanwege een oud conflict juist voor de man was gevlucht. De portemonnee werd in de woning ook niet aangetroffen. De 20-jarige man is ingesloten, omdat hij niet over een verblijfsvergunning beschikt.

De politie deelde zaterdagnacht maar liefst 36 bekeuringen uit: voor fout parkeren (23x), ten onrechte parkeren op een
invalidenparkeerplaats (2x), tegen de verplichte rijrichting inrijden (4x), wildplassen (3x), niet kunnen tonen van het identiteitsbewijs (2x), rijden met kapotte verlichting en drugsgebruik (beide 1x).

Schennispleger

BREDA: Zaterdagmorgen kreeg de politie een tweetal telefoontjes van inwoners van de Haagse Beemden, die melding maakte van het feit dat een man zichzelf onzedelijk betastte. De telefoontjes kwamen respectievelijk van Achter de Emer en de Arenberglaan. De politie is direct na de eerste melding ter plaatse gegaan, maar trof de man niet meer aan. Op grond van het signalement gaat de politie ervan uit dat er sprake is van dezelfde dader.

Man aangehouden voor belediging en bedreiging parkeercontroleur

BREDA: Een 22-jarige Bredanaar is zaterdagmorgen aangehouden voor het beledigen en bedreigen van een parkeercontroleur. Een
bekeuringssituatie aan de Korte Boschstraat liep uit op een conflict. Nadat de man de nodige mondelinge agressie had geuit, wilde hij in zijn auto stappen en wegrijden. De parkeercontroleur haalde de man echter uit zijn auto en droeg hem over aan de politie.

Politie houdt vier dronken automobilisten aan

BREDA: Aan de Haven werd in de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 3.15 uur een 31-jarige Bredanaar aangehouden, die zijn auto bestuurde terwijl hij veel te veel had gedronken. Uit de ademanalyse kwam een uitslag van 715 ug/l naar voren, terwijl maximaal 220 ug/l is toegestaan. Zijn rijbewijs is ingevorderd en een rijverbod van 8 uur. Daarnaast zal uiteraard proces verbaal worden opgemaakt.

Ongeveer op hetzelfde moment hield de politie een 24-jarige Bredanaar aan, die eveneens te veel gedronken had (625 ug/l) om zijn auto te mogen besturen. De man had ter hoogte van het NAC-stadion aan de Lunetstraat een gloednieuwe verkeerslichteninstallatie uit de grond gereden. Het kostte de man blijkbaar de nodige tijd om de feiten onder ogen te zien: pas zon 25 meter na de kruising stopte de man zijn voertuig, terwijl de verkeerspaal nog onder zijn auto lag. De auto was total loss.

ZEVENBERGEN: Een 32-jarige Rotterdammer vloog vrijdagavond omstreeks 20.30 uur op de Tradeboulevard met zijn auto uit de bocht. Omdat het vermoeden bestond dat de man veel te veel had gedronken om zijn voertuig te mogen besturen, is hij meegenomen naar het politiebureau aan de Mijkenbroek. Deze rit verliep niet zonder slag of stoot en nadat de man zowel zijn ontlasting als de inhoud van zijn maag in de politieauto had achtergelaten, moest er een tweede auto komen om de man te vervoeren. Eenmaal op het bureau weigerde de man in eerste instantie op alle mogelijke manieren aan een onderzoek, waaruit zou moeten blijken hoe veel de man gedronken had. Later heeft hij alsnog toestemming gegeven voor een bloedonderzoek.

BREDA: In de nacht van zaterdag op zondag hield de politie omstreeks middernacht aan de Oosterstraat een 24-jarige man uit Fijnaart aan, die veel te veel alcohol (835 ug/l) had genuttigd om auto te mogen rijden. De man kreeg een rijverbod van 10 uur opgelegd; daarnaast wordt proces verbaal tegen hem opgemaakt.

BREDA: Twee uur later hield de politie aan de Dr. Struyckenstraat een 33-jarige Bredanaar aan, die onder invloed had gereden. De man was met zijn voertuig tegen een lichtmast aangereden. Vermoedelijk had de man geen autogordel gedragen, want in de voorruit zat een grote deuk met plukken haar en bloed. De bestuurder zelf was door een van de omstanders naar het ziekenhuis gebracht, omdat hij hevig bloedde. Op grond van de schade gaat de politie ervan uit dat er met hoge snelheid is gereden. Ongeveer een half uur na het arriveren van de politie, kwam de bestuurder plotseling weer aanlopen. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het bureau, waar uit de ademanalyse nog altijd een uitslag van 545 ug/l naar voren kwam. De man verkoos de gang naar de rechter boven het betalen van een boete.

Politie houdt twee verdachten aan voor diefstal

BREDA: Zaterdagavond kwam omstreeks 20.30 uur bij de politie de melding binnen dat twee mannen bezig waren geweest bij de voormalige bierfabriek aan de Ceresstraat staalplaten te verwijderen. Een alerte buurtbewoner had de twee aangesproken. Zij vertelden dat ze werkten in opdracht van de aannemer. De buurtbewoner liet zich echter niet zonder meer afschepen en nam contact op met de uitvoerder, die op zijn beurt verklaarde van niets te weten. Hierop is contact met de politie opgenomen. Toen de politie ter plaatse kwam, waren de vogels al gevlogen. Omdat de getuige kans had gezien het kenteken te noteren van de auto, waarin de twee reden, kon de politie alsnog een onderzoek instellen. Dit onderzoek leidde in de richting van Tilburg, waar het spoor van de auto met vouwwagen korte tijd later werd opgepikt door een eenheid van de politie. Hierop konden een 41-jarige en een 43-jarige man uit Tilburg worden aangehouden. In de auto en de vouwwagen werden de gestolen goederen een groot aantal zogenaamde filterplaten aangetroffen. Naar enkele andere aangetroffen zaken is een onderzoek ingesteld. De mannen zijn ingesloten.

Politie houdt straatracer zonder rijbewijs aan

BREDA: Politiemensen waren zaterdagavond omstreeks 20.00 uur getuige van de start van een straatrace aan de Kapittelweg. Een 19-jarige Bredanaar ging met zijn auto naast een andere auto staan, waarna de twee voertuigen met veel rookontwikkeling vanaf de achterbanden met hoge snelheid optrokken en wegreden. Toen de Bredanaar bovendien een rood verkeerslicht negeerde, werd hij door de politie aan de kant gezet. De man verklaarde niet in het bezit te zijn van een rijbewijs en buiten haar medeweten om in de auto van zijn moeder te rijden. De andere auto wist uit het gezichtsveld van de politie te verdwijnen. De man is overgebracht naar het politiebureau en enkele uren later met een proces verbaal op zak weer op vrije voeten gesteld.

Bejaard echtpaar gewond na aanrijding

BREDA: Op kerstochtend deed zich kort voor 9.30 uur op de Rijksweg A58 een eenzijdig verkeersongeval voor, waarbij twee personen gewond raakten. Een 83-jarige automobilist uit Den Haag, die in de richting van Tilburg reed, verloor kort voor knooppunt Sint Annabosch de macht over het stuur en raakte in de vangrail. Zowel de man zelf als zijn 81-jarige echtgenote moesten per ambulance naar het Amphiaziekenhuis aan de Molengracht worden overgebracht. Beiden raakten in ieder geval gewond aan hun schouder; de man hield aan het ongeval bovendien een gekneusde enkel over.

Drie gewonden bij eenzijdig ongeval

HEIJNINGEN: Drie Fransmannen zijn vrijdagavond na een eenzijdig verkeersongeval naar het ziekenhuis gebracht. De mannen zaten in een auto, die omstreeks 19.00 uur op de A59 bij knooppunt Sabina van de weg raakte en op de kop in de sloot tot stilstand kwam. De 36-jarige bestuurder, die in de richting Dinteloord reed, verloor hoogstwaarschijnlijk de macht over het stuur omdat hij met een te hoge snelheid reed. De mannen wisten op eigen kracht uit het voertuig te komen, maar zijn voor alle zekerheid overgebracht naar het Franciscusziekenhuis in Roosendaal. Met name de 34-jarige man, die achterin zat, klaagde over pijn in zijn benen en heupen.

Politie houdt twee Franse drugstoeristen aan

ZUNDERT: Roosendaalse politiemensen van het speciale team ter bestrijding van drugsoverlast (Courage) hebben vrijdagavond omstreeks 20.00 uur aan de Prinsenstraat een 38-jarige Fransman onderworpen aan een onderzoek ingevolge de Opiumwet. De man bestuurde een auto, die al vanuit Roosendaal door de politie werd gevolgd. In de auto bevond zich zon 400 gram hennep. De automobilist en zijn 22-jarige passagier werden beide aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Roosendaal. Beiden kregen een schikkingsvoorstel van 2400 euro per persoon, maar verkozen uiteindelijk de gang naar de rechter, waar zij zich medio maart 2006 voor hun gedrag zullen mogen verantwoorden. Nadat de drugs in beslag waren genomen, zijn de mannen weer naar huis gestuurd.

Politie houdt verdachte van mishandeling aan

ETTEN-LEUR: Een 28-jarige man uit Stampersgat heeft in de nacht van zaterdag op zondag bij de politie aangifte gedaan van mishandeling. De man was omstreeks 4.00 uur in een horecagelegenheid met een bierfles geslagen en bloedde uit zijn hoofd, ter hoogte van zijn slaap. Toen beide partijen buiten waren, werd de man uit Stampersgat onder de ogen van de politie nogmaals belaagd door een 24-jarige man uit Etten-Leur. Deze is hierop door de politie aangehouden en overgebracht naar het cellencomplex aan de Mijkenbroek. De politie heeft zowel het slachtoffer als enkele getuigen gehoord. De dader zegt zich niets meer te kunnen herinneren en is zondag weer in vrijheid gesteld. Hij kan er echter op rekenen dat hij zich voor de rechter zal moeten verantwoorden.

Auteur: Manon Ostendorf