2e persbericht van zondag 25 december 2005

Eindhoven, 25-12-2005 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie haalt dronken voetganger van weg

Zondagochtend om 4.25 uur heeft de politie een 24-jarige Eindhovenaar op de John F Kennedylaan aangehouden. De politie zag de man ter hoogte van het viaduct Sterrenlaan over de rechter rijstrook lopen, tegen het verkeer in. Toen hij door hen werd gewaarschuwd, pakte hij een van de agenten vast. Omdat hij geen gehoor gaf om los te laten ontstond een worsteling. De man had teveel drank op. Vervolgens is de man met boeien om zijn polsen overgebracht naar het regiobureau aan de Mathildelaan. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Politie pakt schennispleger op

Een 49-jarige Helmonder is zondagochtend om 3.25 uur op de Geldropseweg door de politie aangehouden. Getuigen zagen dat de man zichzelf op de openbare weg aan het bevredigen was. De schennispleger hees net zijn broek omhoog toen de politie arriveerde. De verdachte is door de agenten overgebracht naar het regiobureau aan de Mathildelaan. Daar is tegen hem een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Ruziemaker aangehouden

Een 25-jarige Eindhovenaar is zondagochtend om 3.45 uur in de Dommelstraat aangehouden. De verdachte bedreigde kort voor zijn aanhouding een 16-jarige plaatsgenoot in een horecazaak aan het stationsplein. Daarbij maakte de verdachte een stekende beweging en raakte een hand van de 16-jarige. De hand bloedde. Even later zette de ruzie zich voort op straat. De politie kon toen ingrijpen. Het slachtoffer deed aangifte van bedreiging met een mes. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Verdachte van inbraak aangehouden

Een 28-jarige Eindhovenaar is zaterdagavond om 21.00 uur door de politie aangehouden. De politie was gealarmeerd dat er in een schoolgebouw aan de Jan Heynslaan zou worden ingebroken. Bij controle zagen de agenten een man met een bebloede hand over de Sebastiaan van Noyestraat lopen. Bij inspectie van het schoolgebouw trof de politie een ingegooide ruit aan. Zowel op de grond als op een paar glasscherven waren verse bloedsporen aanwezig. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Politie houdt twee verdachten van vechtpartij

Zondagochtend omstreeks 2.30 uur hield de politie in de Molenstraat een 16-jarige Veldhovenaar en een 21-jarige man uit Utrecht aan. Ze worden verdacht van het mishandelen van een 35-jarige Eindhovenaar. Bij het gevecht in de Molenstraat, iets na tweeën, zou een van de verdachten een klein mes hebben gebruikt, aldus getuigen. Het slachtoffer had tijdens het gevecht een kleine hoofdwond opgelopen. De 16-jarige had een zakmes bij zich. Dat is in beslag genomen. De twee verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Automobilist met teveel drank op moet rijbewijs inleveren

Een 26-jarige Eindhovenaar is zondagochtend om 1.45 uur aangehouden op de Limburglaan. De man had teveel drank op. Bij hem werd een promillage van ruim 1,55 gemeten. Zijn rijbewijs is ingevorderd en is er tegen hem proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Vier aanhoudingen na zinloos geweld

De politie heeft in de loop van zondagochtend vier minderjarige jongens aangehouden. Het gaat om drie jongens van zestien en een van zeventien jaar. Zij worden verdacht van het mishandelen van twee Helmonders van 17 en 18 jaar die de groep voorbij fietsten. Dat gebeurde omstreeks 0.30 uur op de Kanaaldijk Zuid West. Zonder aanleiding belaagden de vier verdachten de twee slachtoffers. Naast schoppen en slaan werden zij ook met stenen bekogeld. Het 18-jarige slachtoffers heeft zich in het ziekenhuis moeten laten behandelen. De politie die kwam aanrijden toen de vechtpartij nog aan de gang was kon direct een 17-jarige verdachte uit Helmond aanhouden. De andere verdachten zijn in de loop van de nacht in hun woning aangehouden, waaronder een 16-jarige uit Mierlo. De vechtersbazen zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Best: Dronken automobilist raakt rijbewijs kwijt

Op de Pastoor M van Beekstraat is zondagochtend om 3.10 uur een 27-jarige autobestuurder uit Best door de politie aangehouden. Hij viel op door zijn asociale rijgedrag en werd daarop door de politie staande gehouden. Hij bleek teveel gedronken te hebben. Bij hem werd een promillage gemeten van 1,5, waarop zijn rijbewijs onmiddellijk werd ingevorderd. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Nuenen: Woninginbraak

In een woning aan de Heijbloem is zaterdag tussen 16.30 en 23.15 uur ingebroken. De buit bestaat uit een lcd-televisie. Aan de achterzijde van de woning was de buitendeur opengebroken.

Budel: Politie zoekt getuigen aanrijding

Zaterdagmiddag omstreeks 15.45 uur veroorzaakte een bordeauxrode bestelauto met aanhanger een aanrijding in de Schutstraat. De bestelauto, voorzien van een Belgisch kenteken, reed met veel te hoge snelheid door de Schutstraat en botste tegen een paal. Door de botsing klapte de aanhangwagen naar links en schampte daarbij een onderarm van een 51-jarige voorbijganger, een vrouw uit Budel. Zij kwam met de schrik vrij. De bestuurder van de bestelauto stopte niet en reed weg, ondanks behoorlijke schade aan een van de voorwielen. Er was veel publiek aanwezig. Getuigen die iets meer kunnen vertellen over het ongeluk of iets gezien hebben dat hier verband mee zou kunnen houden kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844.

Handel: Man met pillen aangehouden

In een horecazaak aan de Handelseweg is zondagochtend om 0.00 uur een 20-jarige Nijmegenaar aangehouden. Hij had veertien pillen bij zich, vermoedelijk xtc. De pillen zijn in beslag genomen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.