Politie Midden- en West Brabant

Persberichten Oosterhout 1e kerstdag

OOSTERHOUT NB, 25 december 2005

Politie zoekt gevluchte bestuurder na frontale aanrijding en inbraak

DEN HOUT: Vrijdag vond rond 19.15 uur een ongeluk plaats op de Weststadweg in Den Hout. Een auto die in de richting van Made reed vloog uit de bocht en kwam via de middenberm op de weg met tegenliggers terecht. Hierbij botste hij frontaal op een andere auto. De 45-jarige bestuurster van deze auto raakte licht gewond. De bestuurder en twee passagiers van de eerste auto gingen er direct vandoor. De politie is op zoek naar hen. In de auto lag inbrekersgereedschap en een computer die vermoedelijk is buitgemaakt bij een inbraak in Oosterhout. De technische recherche heeft sporenonderzoek verricht.
Kort voor het ongeluk is bij een bedrijf aan het Innovatiepark in Oosterhout ingebroken. Men is ingebroken door een toegangsdeur open te breken. Het kantoor werd doorzocht en er werd een computer weggenomen.

Politie onderzoekt ongeluk met vier personenautos A58

GILZE: Zaterdagavond zijn rond 23.00 uur vier autos betrokken geraakt bij een verkeersongeluk op de A58 in de richting van Tilburg. Volgens getuigen stond er een auto, dwars op het midden van de linker rijbanen, zonder verlichting. De bestuurder en de bijrijder stonden naast de auto om met gebaren aankomend verkeer te waarschuwen. Twee aankomende autos konden de auto en de bijrijder, die midden op de weg stond, niet meer ontwijken en reden, kort na elkaar, over de bijrijder heen. Ook een ander naderende auto kon de stilstaande voertuigen niet meer ontwijken en botste er bovenop.
Drie personen raakten gewond. De bijrijder werd met zware verwondingen naar het St. Elizabeth ziekenhuis overgebracht, later in de nacht werd zijn toestand als stabiel omschreven. Ook de bestuurder en een inzittende van twee andere autos raakten gewond. Een nog onbekende bestuurster werd ter observatie overgebracht naar het ziekenhuis in Breda. De inzittende van een andere auto werd met onbekend letsel naar het Elisabeth ziekenhuis gebracht. De politie is nog volop bezig met het onderzoek naar de toedracht van de aanrijdingen. De 23-jarige bestuurder van de eerste auto heeft een alcoholcontrole ondergaan waaruit bleek dat hij te veel had gedronken. Hij krijgt hiervoor een proces verbaal.
De A58 werd op de plaats van het ongeluk afgesloten, het verkeer werd via de afslag en oprit bij Gilze om de plaats van het ongeluk heengeleid.

Politie houdt minderjarige jongen aan na steekpartij

ALMKERK: De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag, rond een minderjarige jongen aangehouden in een horecagelegenheid aan de Provincialeweg Noord. De verdachte zou een minderjarige meisje in haar hand hebben gestoken met een kapot glas. Ook zou hij het meisje hebben bedreigd door stekende bewegingen in de richting van haar nek te maken. De verdachte heeft na zijn aanhouding bekend dat hij het meisje heeft gestoken. Volgens het slachtoffer zou de dader haar broer een kopstoot hebben gegeven en sprak zij hem daar op aan, toen hij ineens uithaalde met een kapot glas.

Politie houdt man aan voor huiselijk geweld

WAALWIJK: De politie heeft zaterdagochtend in een woning een 42-jarige man uit Waalwijk aangehouden omdat hij zijn 45-jarige ex-vrouw zou hebben mishandeld. De vrouw liep hierbij een verwonding op aan haar hoofd. De verdachte was onder invloed van alcohol. De politie zal een onderzoek instellen nadat aangifte is opgenomen van het slachtoffer.

Bestuurder zwaar gewond na botsing tegen boom

GOIRLE: Zondagochtend rond 06.30 uur kreeg de politie de melding dat op de Beekseweg, in de bocht ter hoogte van het Trambaantje, een auto tegen een boom stond. De bestuurder zat nog bekneld in zijn auto. De brandweer heeft hem uit de auto geknipt. Het slachtoffer is in kritieke toestand overgebracht naar het St. Elizabeth ziekenhuis in Tilburg waar hij is opgenomen op de intensive care. Vermoedelijk heeft het ongeluk al eerder op de ochtend plaatsgevonden, aangezien de motorkap al koud aanvoelde.
Bij nader onderzoek bleek dat de bestuurder rond 04.20 uur een rijverbod had gekregen van de politie toen hij in het centrum van Tilburg een parkeergarage verliet. De politie heeft zijn auto toen aan de kant van de rijbaan geparkeerd. De bestuurder zou een taxi bellen.

Politie houdt man op heterdaad aan na diefstal kerstverlichting

RIJEN: In de nacht van vrijdag op zaterdag zagen surveillerende politieagenten een man lopen over een parkeerplaats bij een winkel aan de Mary Zeldenrustlaan. Op straat lag kerstverlichting klaar die de man vermoedelijk mee wilden nemen. De politie heeft de 20-jarige man uit Duitsland aangehouden voor diefstal. Hij verklaarde uit de trein te zijn gezet omdat hij geen geldig vervoersbewijs had. Ook had hij verschillende onderdelen van een fiets in een kerstboom gehangen.

Politie houdt dronken bestuurder aan

OOSTERHOUT: In de nacht van vrijdag op zaterdag zag de politie een bestuurder met hoge snelheid over de Burgemeester Elkhuizenlaan rijden. Toen de 39-jarige bestuurder uit Oosterhout zijn voertuig parkeerde aan de Jeroen Boschstraat constateerde de poluitie dat de adem van de bestuurder naar alchohol rook. Hierop is de bestuurder meegenomen naar het bureau voor een blaastest. De man bleek inderdaad te veel te hebben gedronken. Hij kreeg een rijverbod van vier uur en een proces vervaal.

Auto rijdt voortuin in met 80 km/u

WIJK EN AALBURG: Vrijdagmiddag reed rond 16.40 uur een auto over de Polstraat in de richting van de Korte straat. Bij het passeren van de wegversmalling verloor hij de macht over het stuur en belandde in de voortuin van een woning. De bestuurder verklaarde ongeveer 80 km/uur te hebben gereden omdat hij dacht dat dat daar mocht.

Auteur: Manon Erkens