Politie Midden- en West Brabant

Persberichten Tilburg 1e kerstdag

TILBURG, 25 december 2005

Politie onderzoekt 19 bekladdingen met facistische leuzen

OISTERWIJK: In de nacht van zaterdag op zondag zijn op 19 locaties in het centrum gevels beklad met facistische leuzen en hakenkruizen. Het betrof onder andere gebouwen aan De Lind, De Balbian Versterlaan, Dorpsstraat, Pastoor van Beugenstraat en het Stationsplein. Ook de gevel van het politiebureau aan de Burgemeester Verwielstraat werd beklad.
De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de dader(s), de technische recherche heeft sporen onderzocht. Zondag heeft de gemeente opdracht gegeven om de gevels te laten reinigen.

Bestuurder levensgevaarlijk gewond na botsing tegen boom

GOIRLE: Zondagochtend rond 06.30 uur kreeg de politie de melding dat op de Beekseweg, in de bocht ter hoogte van het Trambaantje, een auto tegen een boom stond. De bestuurder zat nog bekneld in zijn auto. De brandweer heeft hem uit de auto geknipt. Het slachtoffer is in kritieke toestand overgebracht naar het St. Elizabeth ziekenhuis in Tilburg waar hij is opgenomen op de intensive care. Vermoedelijk heeft het ongeluk al eerder op de ochtend plaatsgevonden, aangezien de motorkap al koud aanvoelde.
Bij nader onderzoek bleek dat de bestuurder rond 04.20 uur een rijverbod had gekregen van de politie toen hij in het centrum van Tilburg een parkeergarage verliet. De politie heeft zijn auto toen aan de kant van de rijbaan geparkeerd. De bestuurder zou een taxi bellen.

Politie houdt winkeldief aan

TILBURG: De politie heeft zaterdag een 25-jarige man uit Tilburg aangehouden nadat hij bij een schoenenzaak een paar kinderschoenen had weggenomen. Hij kreeg een winkelontzegging en mag een jaar lang niet meer in de schoenenzaak komen.

Politie houdt man aan na bedreiging

TILBURG: De politie heeft vrijdag rond 18.00 uur een 33-jarige man uit Tilburg aangehouden nadat hij zijn moeder in haar woning aan de Perosistraat zou hebben bedreigd met een mes. De moeder is de woning uit gevlucht en heeft aangifte gedaan bij de politie.

Politie houdt dronken bestuurder aan op fietspad

TILBURG: Zaterdag rond 1.20 uur zagen surveillerende agenten een auto rijden op het fietspad aan het Ridderspad. De 59-jarige bestuurder werd op de Vlashoflaan staande gehouden en bleek bij alcoholcontrole veel te diep in het glaasje te hebben gekeken, de ademuitslag was 790 ug/l. Hij kreeg een rij-ontzegging van negen uur en kan een fikse boete tegemoet zien.

Minderjarige jongens aangehouden voor winkeldiefstal

TILBURG: De politie heeft vrijdag twee minderjarige jongens aangehouden omdat zij een kettinkje hadden weggenomen uit een winkel aan de Heuvelstraat. Na verhoor zijn zij weer in vrijheid gesteld.

Politie houdt man aan na diefstal jas

TILBURG: De politie heeft zaterdagochtend vroeg een 34-jarige inwoner van Noordenveld aangehouden. Hij zou een jas hebben meegenomen uit een café en deze hebben willen verkopen aan een groep jongens. De verdachte heeft later de jas teruggebracht en is aangehouden.

Politie houdt man op heterdaad aan bij diefstal kerstmanpak

TILBURG: De politie heeft vrijdagmiddag rond 16.00 uur een 36-jarige man uit Tilburg op heterdaad aangehouden nadat hij een winkel voor feestartikelen uitliep met een volledige kerstmanuitrusting (hoed, handschoenen en pak). Een voorbijkomende politieman betrapte hem en heeft hem aangehouden.

Auteur: Manon Erkens