Ingezonden persbericht

DOCUSOAP GEERT WILDERS
OP TV LIMBURG

Sittard-Geleen - De commerciële omroep TV Limburg start op 1e Kerstdag met een docusoap rondom politicus Geert Wilders. Het bedreigde Venlose Tweede Kamerlid wordt in deze serie gevolgd door programmamaker Dion Graus, hetgeen uniek materiaal oplevert.

Geert Wilders is de meest besproken politicus van het afgelopen jaar. Hij wordt 24 uur per dag beschermd door een grote groep beveiligers. Niemand heeft vrije toegang tot hem en zodoende komt dan ook niemand dicht bij hem in de buurt. Programmamaker Dion Graus vormt hierop een hoge uitzondering. Als enige 'buitenstaander' mag hij bijvoorbeeld meerijden met Wilders in zijn gepantserde auto en heeft hij permissie om op diens strengbeveiligde werkkamer te komen.

In de docusoap, die de titel "Wild, Wilder, Wilders" draagt, wordt een uniek beeld geschapen van de persoon achter de politicus. Door middel van (spontane) interviews, maar ook door middel van bijzondere ontmoetingen en bezoeken aan plekken die Wilders nader aan het hart liggen. Zo neemt Dion Graus hem onder andere mee naar zijn oude zolderkamertje, het stadion van zijn favoriete voetbalclub, zijn stamkroeg, zijn oude school en de kerk. Zo krijgt de kijker een beeld waar Geert Wilders vandaan komt, hoe hij tegenwoordig genoodzaakt is te leven en hoe hij de toekomst ziet. De serie is deels gesproken in het Venlose dialect.

De bewegingsvrijheid van Dion Graus was erg beperkt vanwege de omstandigheden waarin Geert Wilders moet leven. Zo mocht de politicus (uit veilgheidsoverwegingen) niet alle gewenste lokaties bezoeken, was het uitgesloten om zijn naasten te interviewen of op andere wijze te betrekken en diende de cameraploeg te allen tijde rekening te houden met diverse veiligheidsprocedures. Desalniettemin is het resultaat van Graus' werkzaamheden ronduit spectaculair en uniek te noemen. Doordat de opnames gemaakt zijn met 'draaiende camera', wordt er bovendien een nieuwe dimensie toegevoegd aan het bekende fenomeen van de docusoap: veel spontaner en eigenwijzer.

Maar voor Dion Graus zelf heeft zijn werk als programmamaker ook de nodige gevolgen gehad: hij is diverse malen schriftelijk bedreigd en heeft hiervan inmiddels ook aangifte gedaan.

De serie "Wild, Wilder Wilders", die telkens bestaat uit een aflevering van ongeveer 6 minuten, start op 1e kerstdag. Bij wijze van promotie zal de tweede aflevering op 2e kerstdag te zien zijn op TV Limburg. Voorts wordt de serie wekelijks op zaterdagavond uitgezonden. Vooralsnog wordt er gedacht aan 8 tot 10 afleveringen. Vanwege de carrousselvorm waarmee TV Limburg werkt, wordt elke aflevering 24 keer uitgezonden.

TV Limburg is een jonge zender, die op 1 januari 2004 het levenslicht zag. Zij is ontstaan uit een fusie van TV Totaal en TV Zitterd, is honderd procent commercieel en zendt via de kabel uit in heel Limburg. Daarnaast is er een wereldwijd bereik via een livestream op de internetsite www.tvl.nl.

***EINDE PERSBERICHT***

---

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht