Ingezonden persbericht


persbericht

Bijzonder kerstdiner voor de dieren op safaripark beekse bergen

Kerstman biedt leeuwen, hyena's, apen, olifanten en beren culinaire creaties aan

Hilvarenbeek, dinsdag 29 november 2005 - Op tweede kerstdag (maandag 26 december) krijgen de leeuwen, olifanten, hyena's, beren, resusapen en bavianen van Safaripark Beekse Bergen een waar kerstdiner voorgeschoteld. Samen met de kerstman maken de verzorgers heerlijke culinaire creaties voor de dieren. Tussen 11.30 uur en 14.30 uur worden de diners aangeboden. Het is een spektakel om te zien hoe de dieren het tegen elkaar opnemen. Wie zal het eerste gerecht bemachtigen? Het kerstdiner biedt natuurlijk ook extra's voor de bezoekers van het safaripark. Er wordt glühwein geschonken en bezoekers kunnen genieten van een heerlijke kom erwtensoep. Tevens verrast de kerstman de kinderen met cadeautjes.

Kalkoenen voor de leeuwen
De leeuwen worden als eerste verrast met een kerstdiner. Voor hen staat er deze dag om 11.30 uur kalkoen op het menu. Deze kalkoenen zullen over het leeuwenverblijf worden verspreid. De leeuwen worden daarna losgelaten en vervolgens kunnen ze smullen van hun kerstmaal. Voor bezoekers is dit prachtige schouwspel te volgen achter de grote glazen wand langs de wandelsafari. Na de leeuwen worden ook de hyena's gevoerd met kalkoenen.

Olifanten en mantelbavianen

Rond 13.30 uur zijn de mantelbavianen en de Afrikaanse olifanten aan de beurt. In hun verblijf langs de wandelsafari worden schalen, die van natuurlijk materiaal zijn gemaakt, geplaatst. Hierop liggen diverse groente- en fruitsoorten. De verzorgers van de dieren maken het diner zelf klaar zodat de dieren een verantwoord kerstmenu krijgen. Het kerstdiner wordt vervolgens door de verzorgers en de kerstman opgediend. De mantelbavianen mogen eerst aan tafel. Als de bavianen aan het eten zijn, worden de Afrikaanse olifanten losgelaten. Deze zijn snel ter plekke om de lekkerste hapjes uit te zoeken. Ook de tafels, gemaakt van takken en hooi eten ze erbij op.

Lippenberen en resusapen

Om 14.30 uur worden de lippenberen en resusapen gevoerd. Zij worden dit jaar verrast met een tropische maaltijd. Vanaf de uitkijkpost in het park krijgen de beren en apen diverse bijzondere fruitsoorten geserveerd.

De Kerstman deelt cadeautjes uit

Het zijn niet alleen de dieren die op Tweede Kerstdag een verassing krijgen, ook voor de kinderen ligt er een klein presentje klaar. Deze worden in het Afrikadorp uitgedeeld door de Kerstman zelf. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Vrienden van Safaripark Beekse Bergen.

Een dagje Afrika in de winter

Het hele jaar door is het mogelijk een dagje Afrika mee te maken op Safaripark Beekse Bergen. Het park is in december en dus ook op tweede kerstdag geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Het kerstdiner begint om 11.30 uur bij de leeuwen. Het is wel verstandig om tijdig aanwezig te zijn omdat de publieke aandacht voor dit evenement erg groot is. De wandeling naar de leeuwen neemt ongeveer 15 minuten in beslag. Bezoekers kunnen deze dag naast de wandelsafari ook gebruik maken van de eigen auto of de safaribus om het park te verkennen. Het Safarirestaurant is geopend voor een versnapering. In de maanden november t/m maart 2005 geldt een speciaal wintertarief voor een dagje safari. De entree bedraagt dan slechts ¤ 9,95 p.p. Bezoekers onder de drie jaar mogen gratis naar binnen.

Meer informatie over Safaripark Beekse Bergen is te vinden op: www.safaripark.nl maar men kan ook bellen met Safaripark Beekse Bergen, tel: 0900-2335732 (¤ 0,15 p.m.).


---

Noot voor de redactie (