Ingezonden persbericht


Persbericht+ Persbericht + Persbericht + Drents Museum

12 december 2005

Witte kerst in het Drents Museum

Het Drents Museum in Assen staat een witte kerst te wachten. Gedurende de kerstvakantie zijn de stijlkamers van het museum op een bijzondere manier in witte wintersferen gebracht. Op tweede kerstdag is er een wonderwitte kostuumshow waarin een keur aan prachtige (witte) kostuums getoond worden op de catwalk.

Stijlkamers
De stijlkamers van het museum zijn dit jaar op een heel bijzondere manier versierd. Overal hangen prachtige spierwitte, crèmekleurige, gebroken witte en ivoorkleurige doopjurken, die allemaal een ander verhaal vertellen; van diep trieste tot dolkomische. De kerstbomen en de bloemdecoraties in deze ruimten zijn (uiteraard) wit versierd door diverse zijdebloemisten uit Drenthe.

Kostuumshow
Op 26 december 2005 is er een modeshow, met als hoofdthema, hoe kan het ook anders, 'wit'. Samen met STAP Drenthe is er een historische show samengesteld, waarbij de betekenis van deze kleur (bij geboorte, dood, bruiloft en als teken van waardigheid) in een keur aan prachtige kledingstukken aan de bezoekers voorbijtrekt. Maar ook een knipoog zal niet vergeten worden in deze, maar liefst één uur durende, show. De show wordt op tweede kerstdag drie keer gegeven, namelijk om 13.00 uur, 14.30 uur en om 16.00 uur. Kaarten kunnen alleen telefonisch (tijdens kantooruren) gereserveerd worden van 15 tot en met 22 december 2005, telefoonnummer (0592) 37 77 09.

Het Drents Museum in gesloten op eerste kerstdag en nieuwjaarsdag.

///////////////////