Gemeente Geertruidenberg


Afvalberichten

Rond de feestdagen gaat het niet zoals u gewend bent met de afvalinzameling. Hoe, dat leest u hieronder. Ook geven we u informatie over de nieuwe minicontainers, de informatielijn en de nieuwe afvalverzamelaar.
Vervangende route inzameling restafval
In Geertruidenberg wordt op maandag 26 december geen restafval ingezameld. De vervangende route wordt op zaterdag 24 december gereden. Wilt u uw container vóór 7.30 uur aan de straat zetten, alstublieft?

Ophaaldata oud papier
Geertruidenberg en Raamsdonk: 23 december
Raamsdonksveer: 30 december
Wilt u ervoor zorgen dat het papier vóór 8.00 uur gebundeld of in dozen aan straat staat?

Kringloopgoederen
De stichting Emmaus zamelt op 27 december geen kringloopgoederen in. Voor meer informatie over het gratis ophalen van kringloopgoederen als meubels, servies, speelgoed of koelkasten kunt u contact opnemen met Emmaus 0168-324524. Emmaus is goed voor het milieu, uw portemonnee en de maatschappij.

Milieustraat gesloten rond Kerst en de jaarwisseling Rond Kerst en de jaarwisseling zijn er afwijkende openingsdata van de milieustraat. De milieustraat is op onderstaande data gesloten: Vrijdag 23 december
Zaterdag 24 december
Maandag 26 december
Vrijdag 30 december
Zaterdag 31 december

Op donderdag 22 december is de milieustraat een uur later open: om 14.00 uur.
Op maandag 2 januari is de milieustraat een uur later open: om 10.00 uur.

Dit geldt zowel voor het kga-depot aan de Julianalaan, als de milieustraat aan de Statenlaan.

Brieven nieuwe minicontainers en infolijn
De brieven over de omwisseloperatie minicontainers worden verspreid in de laatste week van december tussen oud en nieuw. De brieven zijn geadresseerd aan de bewoners van straatnaam in een envelop van de gemeente. De containers worden gewisseld en gechipt in week 2 en 4 van januari 2006. In de brief staat exact wat u met uw huidige grijze en groene container moet doen. U hoeft hier uiteraard niet voor thuis te blijven. Het bedrijf Sulo voert het innemen en het uitzetten van de grijze containers en het chippen van de groene containers uit. Voor vragen en opmerkingen wordt hiervoor vanaf 27 december een speciaal telefoonnummer geopend, nl 0800-235 7856. Dit nummer kunt u bellen van 8.00 uur tot 17.30 uur.

Nieuwe afvalinzamelaar
De vertrouwde blauwgrijze vuilniswagen van de firma van Gansewinkel zal vanaf 1 januari 2006 niet meer door de straten rijden. Vanaf 2006 wordt het afval ingezameld door het bedrijf Sita. Dit gebeurt met een ander soort voertuig dan u gewend bent. Om de vuilnismannen te ontlasten, zal er worden gewerkt met een grabber. Dit is een soort grijper, die de vuilnisbak zelf oppakt, naar het voertuig brengt, hierin leegt en weer terug zet.

Andere inzamelroute
Ook de inzamelroute zal wijzigen. In Raamsdonk wordt vanaf 1 januari 2006 op de vrijdag ingezameld. In het gebied tussen de Julianalaan, Lindonklaan, inclusief deze straat zelf, Weegbree en rijksweg A27 zal het afval vanaf 1 januari op donderdag worden ingezameld. In de Julianalaan zelf komt de vuilniswagen net als nu op woensdag langs. Aan de Oosterhoutseweg wordt vanaf 1 januari 2006 al het afval op woensdag ingezameld. Bij de volgende Gemeentekrant wordt de afvalkalender 2006 gevoegd, waarin ook het definitieve stratenoverzicht opgenomen wordt.