Ingezonden persbericht


persbericht

Hilversum, 16 december 2005

Weg met bnn in gesprek met slachtoffers tsunami

Op Tweede kerstdag is er een speciale uitzending van het BNN-programma Weg met BNN. Het programma op Radio 1 staat tussen 20.00 uur en 21.00 uur in het teken van de tsunami. Hoe gaat het met de backpackers Anouk en Marcel die BNN afgelopen januari sprak in het ziekenhuis nadat ze net de tsunami hadden overleefd?

Ook andere backpackers die BNN heeft gevolgd zijn te gast en delen hun ervaringen. Wat heeft het afgelopen jaar voor hen gebracht? Presentator Sander de Heer praat met de backpackers en laat fragmenten horen die vlak na de tsunami zijn uitgezonden. Eveline van Wanrooy schreef na de tsunami het boekje 'Taai' over haar ervaringen. Vlak na de tsunami reist zij af naar Thailand, omdat ze de beelden niet kan verdragen en wil helpen. Via lokale hulporganisaties gaat ze aan de slag en houdt een weblog bij dat nu in boekvorm is uitgegeven.

Merlijn van reisorganisatie The JoHo company komt praten over hoe het getroffen gebied er nu aan toe is. Kun je er gewoon naartoe reizen? Zijn hotels op een berg populairder dan die aan het strand en hoe het is gegaan met hun goede doel wat ze destijds hebben opgezet: workforasia?

Elke maandag presenteert Sander de Heer van 20.00 uur tot 21.00 uur Weg met BNN, een verrassend, avontuurlijk en informatief reisprogramma op Radio 1.

Voor meer informatie :
BNN Communicatie, Ingrid Timmer, tel: 035-6555321, ingrid.timmer@bnn.nl

1956bca.jpg