Programmering MAX feestdagen

Omroep max


De feestdagen staan voor MAX in het teken muziek en theater. De televisieprogrammering is daar volledig op afgestemd. Zo zendt MAX op 2e Kerstdag een registratie van de MAX Proms uit, op Oudejaarsdag de première van de theatervoorstelling Super Senioren en op Nieuwjaarsdag een registratie van de klucht Tante van Charlie.

MAX PROMS
Wegens groot succes organiseerde MAX op 10 en 11 december voor de tweede keer de MAX PROMS. De registratie van dit prachtige proms concert wordt uitgezonden op 2e Kerstdag. Artiesten als The New London Chorale onder leiding van Tom Parker, Rod Mckuen, Lee Towers en the Twelve Irish Tenors brengen hun mooiste nummers volledig in kerstsfeer ten gehore. Speciaal voor de MAX PROMS kwam Rod McKuen over uit Amerika. Met meer dan 200 albums en 60 gouden en platina platen is hij voor velen een icoon. Hij schreef prachtige nummers voor onder andere Perry Como, Andy Williams en Frank Sinatra. Bekende nummers van hem zijn: 'If you go away','I'll catch the sun en 'Soldiers who want to be heroes'. The Twelve Irish Tenors zijn nieuwe sterren aan het firmament. Zij kwamen tijdens hun wereldtournee speciaal voor de MAX PROMS naar Nederland.

MAX PROMS, 26 december, 16.10 uur, Nederland 1 bij MAX

Super Senioren de voorstelling
Voor het eerst in de Nederlandse geschiedenis organiseerde een omroep een theatertour aansluitend op een televisieprogramma. Na 10 enerverende afleveringen en 9 uitverkochte voorstellingen, zal het theaterstuk 'Oude Nieuwe Vrienden' eindelijk op televisie vertoond worden. De voorstelling is gebaseerd op het muzikale blijspel 'Oude Nieuwe Vrienden' van Jos Brink en is bewerkt door raskomiek Jon van Eerd. Het gaat over een groep ouderen die samenwoont in Huize de Stadelaer. Ze wonen daar naar volle tevredenheid, totdat het huis wordt bedreigd met sluiten. De bewoners laten het niet over hun kant gaan en besluiten in opstand te komen. Dit leidt tot veel hilarische scènes, maar ook ontroerende momenten en mooie liedjes.

Super Senioren de voorstelling, 31 december, 14.35 uur, Nederland 1 bij MAX Tante van Charlie
'Klucht zoals Klucht bedoeld is' kopte het NRC Handelsblad na het zien van de première van de Tante van Charlie. Deze klucht heeft wereldwijd al een groot publiek weten te boeien. In de Nederlandse bewerking van het stuk van Brandon Thomas wordt de butler van de familie van Aerdenhout (Jon van Eerd) overgehaald om zich als tante uit te geven. Of de butler nu wil of niet, hij moet als vrouw door het leven. Dit is aanleiding tot een reeks fantastische en komische gebeurtenissen. Voor Jon van Eerd weer een gouden kans om de zalen te laten schuddebuiken van de lach.

De Tante van Charlie, 1 januari, 16.10 uur, Nederland 1 bij MAX.
---