Gemeente Maassluis

Na Kerst groen én grijs ingezameld

Op maandag 26 december (Tweede Kerstdag) wordt er geen huishoudelijk afval ingezameld in Maassluis. Op dinsdag 27 december echter mogen zowel de groene als de grijze minicontainers worden buitengezet. Ook worden de minicontainers van de maandagwijk op dinsdag de 27^e ingezameld. Voor de bedrijven verandert er niets op dinsdag. Ook op woensdag 28 december en op donderdag 29 december mogen bewoners uit de betreffende ophaalwijken zowel de groene als de grijze minicontainers aan de reinigingsdienst aanbieden. Het is in week 52 eigenlijk de beurt aan de groene gft-containers om geleegd te worden. Maar omdat de meeste mensen in deze tijd van het jaar extra veel afval hebben, rijdt de Maassluise reinigingsdienst een extra rondje om ook de grijze minicontainers met huishoudelijk restafval te legen. Grof vuil wordt in deze periode slechts beperkt opgehaald (uitsluitend na afspraak tussen 10 en 12 uur via telefoon 010-5916741).

Oud en Nieuw
De verzamelcontainers voor restafval en de papiercontainers worden op oudejaarsdag, zaterdag 31 december, afgesloten en op nieuwjaarsdag weer geopend. De kledingcontainers in Maassluis zijn van 28 december 2005 tot 5 januari 2006 dicht en kunnen in die periode dus niet gebruikt worden.

Milieustraat
De Milieustraat aan de Heldringstraat 6 is op maandag 26 december, Tweede Kerstdag, gesloten. Voor de overige dagen is de Milieustraat volgens de normale openingstijden geopend voor het publiek. Ook op oudejaarsdag kunnen Maassluizers er dus nog afval wegbrengen.