Politie Groningen

Persberichten maandag 26 december 2005 (Tweede Kerstdag)

provincie Groningen, 26-12-2005 o Vandaag zijn er vijf persberichten.

Groningen: bromfietser onder invloed

De politie heeft zondagavond op het Gedempte Zuiderdiep een 21-jarige man uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. De Stadjer werd op zijn bromfiets gecontroleerd en bleek alcohol te hebben gedronken. Ook had de verdachte geen bromfietscertificaat bij zich. Na de ademanalysetest op het politiebureau bleek dat hij 1 promille alcohol in het bloed had. Na verhoor mocht de bromfietser met een rijverbod het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Zevenhuizen: Stadjer voor vernieling aangehouden

De politie heeft zondagnacht op het Hoofddiep een 26-jarige man uit Groningen aangehouden. De Stadjer wordt ervan verdacht dat hij zonder aanleiding een deuk in een taxibusje heeft geschopt. De 24-jarige taxichauffeur was na de vernieling weggereden om verdere escalatie te voorkomen. De verdachte, die behoorlijk onder invloed van drank verkeerde, werd door de politie ingerekend. Hij werd ingesloten en zal vandaag worden gehoord.

Musselkanaal: man gewond na val van paard

Een 73-jarige man uit Musselkanaal is zondagmiddag op de Spoorsingel gewond geraakt na een val van een paard. Het beest werd afgeleid door een ander paard, waardoor de Kanaalster de viervoeter niet meer in bedwang kon houden. Hij viel van het paard en liep een hoofdwond op. Hij werd voor nader onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.

Winschoten: politie pakt autokraker met hulp getuigen

De politie heeft zondagnacht bij het station op de Stationsweg een 26-jarige man uit Drieborg aangehouden voor poging tot inbraak in een auto. Getuigen zagen de verdachte een personenauto openbreken. Zij spraken surveillerende politieagenten aan. Na een korte zoektocht kon de politie op aanwijzing van de getuigen de verdachte inrekenen. De Drieborger verzette zich tegen zijn aanhouding. Zij moesten pepperspray gebruiken om de man te overmeesteren. Ook tijdens het vervoer naar het politiebureau bleef de verdachte zich recalcitrant en agressief gedragen. Hij werd ingesloten. De politie constateerde dat een portierraam was geforceerd. Ook bleek het portierslot te zijn verwijderd. Ten slotte bleek dat de bedrading onder het dashboard was losgetrokken. De politie vermoedt dat de verdachte de auto wilde stelen.

Oude Pekela: man voor bedreiging aangehouden
De politie heeft zondagnacht in de Anne Frankstraat een 19-jarige man uit Oude Pekela aangehouden voor bedreiging. De politie werd in een uur tijd naar een woning in de Anne Frankstraat gestuurd in verband met vernielingen. Tot tweemaal toe had de verdachte ruiten van de woning van een 20-jarige vriend vernield. De 20-jarige wilde hiervan geen aangifte doen. De agenten besloten desondanks een gesprek te voeren met de verdachte. De man werd direct agressief en stuurde de agenten van zijn terrein af. Op dat moment kwam de Pekelder met gebalde vuisten de weg opgelopen. Hij wilde de agenten te lijf gaan. De verdachte uitte hierbij diverse bedreigingen naar de politieagenten. Ondanks waarschuwingen van de dienders ging de man door. Hierop werd hij met pepperspray bespoten en vervolgens overmeesterd. Hij werd ingesloten en zal vandaag worden gehoord.