Binnensticht 10.45 uur

Utrecht, 26-12-2005 o Nieuwsberichten district Binnensticht

Alcohol

BILTHOVEN Een 47-jarige man uit Bilthoven is zaterdagmorgen rond 2.15 uur op de Julianalaan in Bilthoven aangehouden omdat hij met alcohol op achter het stuur zat. Hij reed dermate slingerend dat een blaastest nodig was waaruit bleek dat hij teveel had gedronken. Een rijverbod en een bekeuring waren het gevolg.

Onder invloed

ZEIST Een 23-jarige man uit Zeist zat maandagmorgen rond 2.30 dermate versuft in zijn auto op de Waterigeweg dat verder rijden onverantwoord zou zijn, zo constateerden surveillerende politiemensen. Hij bleek in het bezit van een hoeveelheid GHB en blijkbaar ook onder invloed van verdovende middelen. De man werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar kreeg hij een rijverbod van 10 uur en is proces verbaal opgemaakt.

Aanhouding veelplegers

ZEIST Na een melding van cameratoezicht hield de politie zondagmorgen omstreeks 4.30 uur een 23-jarige man uit Zeist aan die op de 2e Dorpsstraat tegen een deur stond te urineren. Een toegesnelde vriend, een 21-jarige man uit Zeist, wilde de aanhouding belemmeren en werd ook aangehouden. Het bleek te gaan om twee bekende veelplegers. Zij zijn ingesloten op het politiebureau.

Verkeersongeval

ZEIST Zaterdagmorgen rond 4.00 uur raakte een auto op de Utrechtseweg (rijdende in de richting van Utrecht) ter hoogte van de Schaerweijdelaan in een slip, raakte de verhoging in het midden van de weg, sloeg over de kop en kwam uiteindelijk tegen een stoeprand tot stilstand. De bestuurder, een 27-jarige man uit Utrecht, is met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. In verband met mogelijk alcoholgebruik is daar een bloedproef gedaan. De verkeerspolitie van de Politie Utrecht onderzoekt de juiste toedracht, waaronder de gereden snelheid.