Eemland noord 11.30 uur

Utrecht, 26-12-2005 o Nieuwsberichten Eemland noord

Aanrijding

SOEST Een 40-jarige man uit Baarn is zaterdagmorgen rond 0.00 uur gewond geraakt toen hij op de fiets vanaf het Kerkpad Noordzijde de Korte Kerkstraat wilde in rijden. Op die plek botste hij tegen de voorkant van een auto die uit de richting Dalweg de Korte Kerkstraat op reed. De fietser kwam enkele meters verder op de straat terecht. Hij is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Daar is ook een bloedproef uitgevoerd om te controleren of er alcohol in het spel was. Dit bleek inderdaad zo te zijn (meer dan 570 ugl).

Alcohol

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG Zaterdagmorgen werd omstreeks 4.15 uur een 21-jarige man uit Bunschoten-Spakenburg met zijn auto aangehouden op de Molenstraat. Bij ademanalyse bleek hij 285 ugl alcohol in zijn lichaam te hebben. Een rijverbod en een bekeuring waren het gevolg.

SOEST Maandagmorgen werd omstreeks 1.00 uur een 30-jarige automobilist uit Soest aangehouden op de Weegbreestraat. Hij bleek te snel te rijden en met 370 ugl alcohol in zijn bloed rond te rijden. Twee bekeuringen en een rijverbod waren het resultaat.

Maandagmorgen werd omstreeks 3.00 uur op de Van Weedestraat een 20-jarige man uit Soest aangehouden die met teveel alcohol op in zijn auto reed. Hij bleek met 505 ugl alcohol achter het stuur te zitten en ontving ook een proces verbaal en een rijverbod.

Aanhouding voor belediging politiemensen loopt uit op vechtpartij

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG De politie heeft zondagmorgen rond 4.00 uur de wapenstok moeten gebruiken om een 27-jarige man uit Bunschoten-Spakenburg aan te houden die surveillerende agenten beledigde toen zij iemand aanspraken op het gebruik van vuurwerk. Zon 20 tot 25 omstanders wilden met de politie op de vuist en zon 80 stonden er op ruime afstand te kijken. Met ondersteuning van diverse andere politiemensen uit de districten Eemland noord en Eemland zuid kon de rust worden hersteld. Daarbij werd nog een 21-jarige inwoner van Bunschoten-Spakenburg aangehouden die zich ermee wilde bemoeien. De aangehouden belediger was enorm agressief en verwondde zichzelf tijdens de aanhouding door met zijn hoofd tegen muren en grond te slaan. Beiden zijn ingesloten op het politiebureau.