1e persbericht van maandag 26 december 2005

Eindhoven, 26-12-2005 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachte fietsdiefstal aangehouden

Een 56-jarige man zonder vaste woonplaats werd zondag omstreeks 19.30 uur door de politie in de Crabethstraat aangehouden. Hij wordt verdacht van het stelen van een fiets. Toen de politie de verdachte aanhield liep hij met een damesfiets waarvan het achterwiel met een slot was vergrendeld. Eerder op de avond zagen agenten hem in de Tongelresestraat diverse fietsen inspecteren en vasthouden. Toen de verdachte hen zag liep hij weg. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Tweede verdachte auto-inbraak buiten heterdaad aangehouden

Een 32-jarige Eindhovenaar is zondagavond omstreeks 21.30 uur in zijn woning aan de Distelstraat aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een auto-inbraak in de Kangoeroestraat op vrijdagavond 23 december. Voor meer informatie, zie 1e persbericht van zaterdag 24 december. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Helmond: Politie betrapt inbreker

Zondagochtend om 11.25 uur hield de politie een 33-jarige Helmonder aan. De politie betrapte de verdachte in één van de nog op te leveren woningen op een afgesloten bouwcomplex aan de Narcissenstraat. De man verzamelde koperdraad. Hij had ongeveer 20 kg aan koper bij elkaar verzameld. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Bladel: Diefstal computerapparatuur

Tussen zaterdag 19.45 en zondag 15.00 uur is er ingebroken in een bedrijfspand aan de Markt. Voor zover bekend zijn uit het pand twee flat screen computerbeeldschermen, drie computers en wat muntgeld gestolen. Aan de voorzijde van het pand waren twee gaten geslagen in een ruit en kon hierdoor het raam worden ontgrendeld.

Helmond: Snelheidsduivel moet rijbewijs inleveren

Een 38-jarige Eindhovenaar heeft zondagmiddag omstreeks 15.30 uur zijn rijbewijs moeten inleveren. Dat gebeurde omdat hij kort daarvoor met veel te hoge snelheid reed over de Europaweg en de Kasteeltraverse. Nadat hij met 115 km/u over de Kasteel Traverse had gereden, werd hij aangehouden en moest hij direct zijn rijbewijs inleveren. Tegen hem is ook proces-verbaal opgemaakt.

Maarheeze: Aanhouding bestuurster gestolen auto

Een 32-jarige bestuurster uit Luyksgestel is maandagochtend om 0.00 uur op de Stokkelen door de politie aangehouden. Op dat moment reed ze in een bestelauto die een dag eerder om 20.30 uur op de Raadhuishof in Bergeijk gestolen was. Een 42-jarige alerte automobiliste uit Eindhoven herkende de bestelauto van haar werkgever toen ze deze voor haar op de autosnelweg A2 zag rijden. Daarop belde ze terstond de politie. Die zag even later kans de verdachte aan te houden. Het contactslot van de bestelauto was verbroken. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.