Eemland zuid 12.40 uur

Utrecht, 26-12-2005 o Nieuwsberichten district Eemland zuid

Aanrijding onder invloed

AMERSFOORT Een 26-jarige man uit Achterveld reed maandagmorgen omstreeks 5.30 uur in zijn auto op de Barneveldseweg en botste tegen het hekwerk van een brug aan. De auto was total loss maar de man raakte niet gewond. Bij controle op het politiebureau bleek hij met 660 ugl alcohol in zijn lichaam achter het stuur te hebben gezeten. Er is proces verbaal opgemaakt.

Alcohol

AMERSFOORT Diverse bestuurders zijn dit weekeinde door de politie in Amersfoort van de weg gehaald en bekeurd omdat zij met alcohol op achter het stuur zaten. Een selectie;

* Zaterdag 3.30 uur, Operaweg, 45-jarige man uit Nijmegen, 255 ugl;
* Zaterdag 4.17 uur, Boldersstraat, 37-jarige man uit Amersfoort, 420 ugl;

* Zaterdag 4.53 uur, Arnhemse Poortwal, 21-jarige man uit Amersfoort, 430 ugl;

* Zondag 4.35 uur, Breestraat, 19-jarige man uit Soest (op snorfiets), 585 ugl;

* Zondag 5.24 uur, Appelmarkt, 37-jarige man uit Amersfoort, tussen de 220 en 570 ugl;

* Zondag 23.50 uur, Molenstraat, 54-jarige man uit Amersfoort, 420 ugl;

* Maandag 0.25 uur, Molenstraat, 46-jarige man uit Leusden, 320 ugl.

Beknelling na aanrijding

WOUDENBERG Zaterdag vloog omstreeks 0.30 uur een auto op de Geerensteinselaan uit de bocht, kwam in de berm terecht, vervolgens in een greppel en uiteindelijk tot stilstand tegen een hek. Het motorblok vloog door de klap uit de auto en kwam zeven meter voor de auto terecht. De bestuurder (een 20-jarige man uit Leusden) raakte bekneld, werd door de brandweer bevrijd en per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Ook de bijrijder (een 19-jarige man uit Leusden) is per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd. De politie doet onderzoek naar de toedracht van dit ongeval.

Aanhoudingen voor belediging politiemensen

AMERSFOORT Zondagmorgen omstreeks 3.00 uur heeft de politie op de Hof een 20-jarige man uit Rotterdam aangehouden omdat hij surveillerende politiemensen beledigde. Hij is overgebracht naar het politiebureau waar proces verbaal is opgemaakt.

Zondagmorgen omstreeks 3.30 uur heeft de politie een 29-jarige man uit Soest aangehouden die op de Lavendelstraat surveillerende politiemensen uitschold en klappen gaf tegen de politieauto. Ook hij is overgebracht naar het politiebureau.

Zondagmorgen is een 38-jarige man uit Amersfoort op de Spieringsteeg aangehouden omdat hij tegen een gevel stond te urineren. Hij wilde geen naam opgegeven en had geen identiteitsbewijs. Op het politiebureau is proces verbaal opgemaakt.