Politie Twente

Persberichten Politie Twente 24, 25 en 26 december 2005

Dronken automobilist veroorzaakt aanrijding

Politie houdt de verdachte aan

Hengelo

Vrijdagavond 23 december vindt omstreeks 23.30 uur een aanrijding plaats op de Dorpsmatenstraat in Hengelo. Een 50 jarige man staat met zijn auto stil aan de rechterzijde van de straat. Uit tegenovergestelde richting komt een auto aanrijden. Voor de bestuurder van deze auto maakt de weg een bocht naar rechts. De bestuurder, een 25 jarige Oldenzaler, rijdt ruim door de bocht en ziet te laat dat op de linkerrijbaan een auto staat. Hij probeert nog te remmen maar kan een aanrijding niet voorkomen. Beide auto's raken beschadigd. De 25-jarige man blijkt onder invloed van alcohol en wordt door de politie aangehouden. Ademanalyse geeft een uitslag van 1,23 promille. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (05-162511, 05-162504)

Mishandeling en bedreiging

Politie houdt man aan na mishandeling en bedreiging van een medewerker van een horecagelegenheid

Oldenzaal

Zaterdag 24 december omstreeks 03.45 uur gooit een klant een glas op de bar kapot nadat hij zag dat er een barst in zat. Een van de medewerkers van de horecagelegenheid aan de Markt in Oldenzaal wijst hem de deur. Nadat de klant, een 34 jarige Oldenzaler, uit de zaak is gezet, bedreigt hij de medewerker verbaal met de dood. De 34 jarige vertrekt maar komt even later weer terug en wil naar binnengaan. De medewerker houdt hem tegen waarna een schermutseling ontstaat en de medewerker door de 34 jarige tegen zijn been wordt getrapt. De politie houdt de 34 jarige verdachte aan. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. De medewerker, eveneens een 34 jarige Oldenzaler, heeft zaterdag aangifte gedaan. (05-162576)

Rijden onder invloed

Bij alcoholcontroles blijken meerdere automobilisten zodanig onder invloed van alcohol, dat hun rijbewijs wordt ingevorderd

Delden, Hengevelde

De politie heeft het afgelopen weekend op diverse locaties automobilisten gecontroleerd op alcohol. Meerdere automobilisten waren zodanig onder invloed dat zij hun rijbewijs moesten inleveren. Tegen de bestuurders wordt proces-verbaal opgemaakt.

Delden
Vrijdag 23 december omstreeks 17.40 uur hield de politie op de Europalaan in Delden een 52-jarige man uit Delden aan nadat een blaastest uitwees dat hij onder invloed van alcohol verkeerde. Ademanalyse gaf een uitslag van 1,63 promille. (05-162414)

Hengevelde
Op de Haaksbergerstraat in Enschede controleerde de politie vrijdagavond 23 december omstreeks 21.35 uur een 36-jarige Almeloër. Een blaastest wees uit dat de man onder invloed van alcohol verkeerde, waarna de agenten hem aanhielden. Ademanalyse gaf een uitslag van 1,37 promille. (05-162498)

Inbraak in woning

Daders gaan er onder meer vandoor met een digitale videocamera en fotocamera met hierop voor de bewoners zeer dierbare opnamen

Enschede

Als bewoners van een woning aan de Oosterstraat vrijdagavond 23 december om 22.15 uur thuiskomen, ontdekken zij dat hun hele woning is onderzocht. De daders zijn binnengekomen door een raam te forceren. De inbraak moet die avond hebben plaatsgevonden tussen 19.00 en 22.15 uur. Uit de woning worden diverse goederen gestolen waaronder een digitale videocamera en een fotocamera met opnamen van de doop van hun kindje. De opnamen hebben voor de bewoners een hoge emotionele waarde. Die avond is voor de derde keer in hun woning ingebroken. De voorlaatste keer was in juli 2005. De politie heeft in die zaak destijds een verdachte aangehouden. De 35-jarige bewoner heeft aangifte gedaan. Namens de bewoners doet de politie een oproep aan de daders of aan mensen die in het bezit komen van de apparatuur, om ervoor te zorgen dat de opnamen bij de politie terechtkomen. Die zal ervoor zorgen dat deze weer bij de bewoners terugkomen. (05-162610)

Politie houdt verdachte van mishandeling aan

Man wordt zonder enige aanleiding met een glas in zijn gezicht geslagen

Hengelo

Zaterdag 24 december wordt omstreeks 00.40 uur gemeld dat een mishandeling heeft plaatsgevonden in een horecagelegenheid aan de Pastoriestraat in Hengelo. Personeel van de zaak heeft de verdachte vastgehouden. Politieagenten treffen op genoemde locatie een 27-jarige Hengeloër aan met een wond in zijn gezicht. Hij vertelt dat iemand hem zonder enige aanleiding met een glas tegen zijn gezicht heeft geslagen. De man wordt voor behandeling naar het ziekenhuis overgebracht. De politie houdt de verdachte, eveneens een 27-jarige Hengeloër, aan. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (05-162522)

Man beledigt agenten

Na trammelant in een horecagelegenheid zorgt de politie ervoor dat de groep vertrekt, waarna een van hen het nodig vindt de agenten uit te schelden

Hengelo

Vrijdag 23 december komt omstreeks 23.30 uur een melding binnen van problemen in een horecagelegenheid aan de Enschedesestraat in Hengelo. Als politieagenten op genoemde locatie aankomen, blijkt een van de oproerkraaiers al door de portiers uit de zaak te zijn gezet. De jongeman, een 18 jarige uit Haaksbergen, wilde met de portiers vechten en werd door hen onder bedwang gehouden. De agenten verwijderen de rest van de groep en toen allen vertrokken, vond de 18 jarige het nodig de agenten uit te schelden. Hierop hielden de agenten de 18 jarige aan. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor belediging. (05-162516)

Autokrakers opgepakt

Politie houdt twee verdachten aan nadat zij even daarvoor in een auto hebben ingebroken

Enschede

Vrijdagavond 23 december parkeert een 22-jarige Enschedeër zijn auto aan de Piet Heinstraat in Enschede. Op het moment dat hij omstreeks 23.30 uur richting zijn auto terugloopt, hoort hij het alarm van zijn auto afgaan en ziet bij de auto een man en vrouw staan. Hij pakt de vrouw vast maar nadat de man hem bedreigt, laat hij haar los. Beide verdachten rennen weg. De gealarmeerde politie houdt beide verdachten, een 20-jarige Enschedese en een 35-jarige Oldenzaler, even later in de Walstraat aan. Van de auto blijkt een ruit vernield te zijn en uit de auto is een mobiele telefoon weggenomen. Deze telefoon wordt later in een afvalbak in de omgeving teruggevonden. De 35 jarige verdachte blijkt een veelpleger te zijn. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld en voor nader onderzoek opgesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-162478)

Fietsendiefstal

Politie houdt twee verdachten aan op verdenking van mogelijke fietsendiefstal

Enschede

Politieagenten zien vrijdagavond 23 december in de binnenstad twee mannen lopen. Een van hen heeft een damesfiets aan de hand. Hij houdt de bagagedrager omhoog omdat de fiets op slot zit. Beiden gaan een flat aan de Klomp in en nemen de fiets mee. De agenten houden beiden, Enschedeërs van 28 en 33 jaar, aan op verdenking van fietsendiefstal. Een van beide verdachten blijkt in de flat te wonen. De verdachten zijn in verzekering gesteld en opgesloten. Nader onderzoek volgt. (05-162435)

Overtreding milieuwetgeving

Politie houdt twee mannen aan, die verdacht worden van illegale vogelvangst cq vogelbezit

Den Ham

De politie houdt vrijdagmorgen 23 december aan de Slenke in Den Ham twee mannen aan, een 42-jarige man uit Hardenberg en een 43-jarige man uit Westerhaar. De mannen werden even daarvoor rijdend in een auto aangetroffen. Het was bekend dat zij konden worden aangehouden in verband met overtreding van de milieuwetgeving. Zij worden namelijk verdacht van illegale vogelvangst cq vogelbezit in de periode van januari 2005 tot heden. Nadat de politie hen een stopteken had gegeven en de bestuurder stopte, liet een van hen een aantal vogels vrij. De 42 jarige verdachte verzette zich hevig tegen de aanhouding en moest met pepperspray onder controle worden gebracht. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld en zullen nader gehoord worden. Bij beide personen is huiszoeking gedaan en daarbij werden onder meer een 50-tal vogels, 30 mistnetten, een vuurwerkpistool en munitie aangetroffen en in beslag genomen. In de omgeving van de Regge zijn netstokken voor het plaatsen van n etten aangetroffen en ook een lokkooitje. Nader onderzoek volgt. (05-162159)

Fietsendief opgepakt

Jongen wordt verdacht van een groot aantal fietsendiefstallen

Borne

Woensdag 21 december wordt aan de Grotestraat in Borne de fiets gestolen van een 41-jarige vrouw uit Borne. Bij deze diefstal wordt een jongen gesignaleerd. De politie stelt een onderzoek in en komt op het spoor van de verdachte, een 16-jarige jongen uit Borne. Hij wordt vrijdagmiddag 23 december in zijn woning aangehouden. De jongen wordt ervan verdacht de laatste tijd meerdere fietsen in Borne te hebben gestolen. Bij zijn woning worden twee fietsen aangetroffen, die van diefstal afkomstig zijn. De politie neemt de twee fietsen in beslag. De verdachte is in verzekering gesteld en gehoord. Hij heeft tot nu toe een tiental fietsendiefstallen bekend. Deze vonden niet alleen in Borne maar ook in Hengelo plaats.Tegen de jongen wordt proces-verbaal opgemaakt. De jongen is zaterdagmiddag 24 december aan zijn ouders overgedragen en zal nog nader gehoord worden. (05-161703)

Twee gewonden bij aanrijding

Bestuurder blijkt onder invloed van alcohol en mogelijk drugs en moet zijn rijbewijs inleveren

Nijverdal

Vrijdagavond 23 december vindt een eenzijdig ongeval plaats op de Helmkruidlaan in Nijverdal. Een 22-jarige automobilist verliest de macht over het stuur waarna de auto in de sloot belandt. Twee passagiers, meisjes uit Nijverdal van 14 en 16 jaar, raken gewond en worden per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De bestuurder, een 22-jarige man uit Vriezenveen, blijkt onder invloed van alcohol en wordt aangehouden. Ademanalyse geeft een uitslag van 1,02 promille. Omdat de agenten vermoeden dat de man ook onder invloed van drugs is, wordt bij hem een bloedproef afgenomen. Het rijbewijs van de man wordt ingevorderd, proces-verbaal opgemaakt. (05-162488)

Hennepplantage ontmanteld

Na melding van wateroverlast ontdekt de politie een hennepplantage en houdt de bewoner aan

Almelo

Zaterdagmiddag 24 december doet een bewoner aan de Gerard Doustraat in Almelo melding van wateroverlast, vermoedelijk afkomstig van de bovenburen. Politieagenten gaan een kijkje nemen en ontdekken dat drie vertrekken van de bovenliggende woning volstaat met hennepplanten. Zij treffen een in werking zijnde hennepplantage aan met ruim 500 planten. De stroom blijkt illegaal afgetapt te worden. De agenten houden de 38-jarige bewoner aan. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De planten en apparatuur zijn in beslag genomen en zullen vernietigd worden. (05-162807)

Politie houdt automobilist aan

Automobilist veroorzaakt een aanrijding, blijkt onder invloed van alcohol en niet in het bezit van een geldig rijbewijs

Enschede

Zaterdagavond 24 december omstreeks 19.40 uur rijdt iemand met een auto tegen een geparkeerd staande camper aan op het Cato Elderinkplantsoen in Enschede. De bestuurder rijdt door zonder zijn identiteit kenbaar te maken. De politie stelt een onderzoek in en komt op het spoor van de eigenaar van de auto, een 44-jarige Enschedese. De vrouw wordt aangehouden maar al gauw wordt duidelijk dat niet zij maar een 22-jarige man uit Hengelo achter het stuur had gezeten. Dit wordt in eerste instantie verzwegen omdat de man niet in het bezit is van een geldig rijbewijs. Verder blijkt de 22-jarige man onder invloed van alcohol. De politie houdt hem aan. Ademanalyse geeft een uitslag van 1,7 promille. Voor de diverse feiten wordt proces-verbaal opgemaakt. (05-162830)

Openlijke geweldpleging

Politie houdt twee verdachten aan na mishandeling van twee personen

Hengelo

Zaterdagavond 24 december omstreeks 21.15 uur staan een 18-jarige man uit Wierden en een 24-jarige vrouw uit Hoogstede in de Willemstraat in Hengelo. Zij hebben met iemand afgesproken en staan op deze persoon te wachten. Vlakbij hen staan twee mannen met elkaar ruzie te maken. Opeens wordt de 18-jarige man uit Wierden door een van hen vol in het gezicht geslagen. Hij krijgt vervolgens meerdere klappen en zijn shirt wordt kapot getrokken. Ook krijgt de 24-jarige vrouw van een van de twee mannen een klap in het gezicht. Op dat moment komen surveillerende agenten op de groep af en houden de beide mannen, Hengeloërs van 19 en 22 jaar, aan. Zij verzetten zich hevig tegen de aanhouding en zijn behoorlijk agressief. Beide verdachten zijn voor nader verhoor opgesloten. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. (05-162851)

Man slaat horecamedewerkster

Als een medewerkster een man weigert nog een drankje te verkopen omdat het sluitingstijd is, wordt zij door hem geslagen

Enschede

Zondag 25 december omstreeks 00.05 uur vraagt een klant in een horecagelegenheid aan de Oude Markt in Enschede om een drankje. De medewerkster weigert omdat de bar gesloten is. De klant, een 32-jarige man uit Gronau, is het hiermee niet eens en slaat de vrouw. Daarna ontstaat er onenigheid tussen een groep mannen. Over en weer wordt geslagen. Politieagenten arriveren en zorgen er samen met de portiers voor dat de orde hersteld wordt. De agenten houden de 32-jarige verdachte aan wegens mishandeling. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-162908)

Man vernielt gokkast

Man moet in verband met sluitingstijd stoppen met gokken en wordt hierover zo kwaad dat hij de gokkast kapot slaat

Almelo

Zondag 25 december omstreeks 03.35 uur zit een 56-jarige Almeloër achter de gokkast in een horecagelegenheid aan het Centrumplein in Almelo. De eigenaar vraagt hem te stoppen omdat de zaak gaat sluiten. De man staat dit niet aan en slaat de gokkast kapot. De gealarmeerde politie houdt de 56-jarige man aan. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De eigenaar van de zaak heeft aangifte gedaan. (05-162953)

Auto gestolen

Man doet aangifte van diefstal van een zilvergrijze Volkswagen Golf

Enschede

Een 30-jarige man uit Enschede doet aangifte van diefstal van een zilvergrijze Volkswagen Golf met kenteken 13-BS-GK. De auto is gestolen in de avond/nacht van vrijdag 23 op zaterdag 24 december aan het Heldersplein in Enschede. Opvallend aan de auto zijn de sportvelgen en getinte zijramen. (05-162625)

Aanhoudingen na steekpartij

Twee personen raken gewond en worden voor behandeling naar het ziekenhuis overgebracht; de politie houdt twee verdachten aan

Hengelo

Zaterdag 24 december ontstaat omstreeks 20.15 uur door nog onbekende oorzaak onenigheid tussen inzittenden van een auto en een wandelende groep mannen op het Burgemeester Jansenplein in Hengelo. De twee inzittenden stappen uit de auto en zwaaien met messen. Twee mannen van de groep worden geraakt en worden voor behandeling per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Het gaat hierbij om een 23-jarige man uit Borne en een 22-jarige man uit Borne. Zij konden na behandeling naar huis. De politie houdt de twee inzittenden van de auto aan, twee mannen uit Hengelo van 19 en 20 jaar. In de auto worden drie messen aangetroffen. De politie neemt deze in beslag. De twee verdachten zijn in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-162834)

Bedreiging

Man spreekt bewoner aan op geluidsoverlast, waarna deze de man met de dood bedreigt; politie houdt de verdachte aan

Enschede

Zondagavond 25 december ondervindt een bewoonster aan de Tomatenstraat in Enschede veel geluidsoverlast van haar bovenburen. Zij belt haar zoon, een 42 jarige Enschedeër, die daarop naar de bovenburen van zijn moeder stapt om te vragen of het wat zachter kan. Er zijn reeds vaker meldingen binnengekomen van overlast op dit adres. De 42 jarige man spreekt de 39 jarige bewoner aan, die hem vervolgens verbaal bedreigt met de dood. Hij bedreigt niet alleen de 42 jarige maar zegt ook diens familie te zullen vermoorden. De man is heel agressief en zichtbaar onder invloed van alcohol. De 42 jarige man alarmeert de politie, die daarop naar de woning van de 39 jarige gaat. Hij blijkt op dat moment niet in de woning te zijn. Later blijkt hij in de woning terug te zijn en zich in een kast te hebben verstopt. De agenten houden hem maandag 26 december omstreeks 00.20 uur aan. Hij is voor nader onderzoek opgesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-163111)

Roekeloos en gevaarlijk rijgedrag

Politie houdt de bestuurder van de auto aan

Hengelo

Surveillerende politieagenten rijden maandag 26 december omstreeks 05.15 uur op de Breemarsweg in Hengelo. Vanuit de Boekeloseweg nadert een auto. De agenten zien dat de bestuurder de bocht veel te ruim neemt en ondertussen een fles aan zijn mond zet. Zij besluiten de man te controleren en geven hem een stopteken. De bestuurder gaat er echter vandoor. De agenten volgen hem en zien dat hij bij stoplichten meerdere keren het rode licht negeert en veel te hard rijdt. De man vertoont roekeloos en gevaarlijk rijgedrag. De man zet zijn auto uiteindelijk op de Geurdsweg aan de kant. De agenten houden hem aan. De bestuurder, een 37 jarige Hengeloër, blijkt onder invloed van alcohol. Ademanalyse geeft een uitslag van 1,48 promille. Voor de diverse feiten wordt proces-verbaal opgemaakt. De politie heeft zijn rijbewijs ingevorderd. (05-163143)

Doorgereden na aanrijding

Automobilist rijdt meisje aan en gaat er vandoor; politie houdt hem aan

Almelo

Zondagmiddag 25 december omstreeks 14.30 uur fietst een 5 jarig meisje uit Almelo op de Goossenmaatsweg in haar woonplaats. Voor haar fietst haar vader, achter haar oudere zus. Ter hoogte van de wegversmalling worden de drie fietsers ingehaald door een auto. Op het moment dat het 5-jarige meisje op de drempel rijdt, raakt de auto haar en komt zij ten val. Het meisje loopt beenletsel op en wordt per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De bestuurder van de auto gaat er vandoor zijn identiteit kenbaar te maken. In de auto zitten twee jongens. Met dezelfde auto blijkt die middag op de Elzenstraat een geparkeerd staande auto te zijn aangereden. De politie stelt direct een onderzoek in en treft de auto aan in de Kolkstraat. Een 21 jarige Almeloër, eigenaar van de auto, bekent de aanrijdingen veroorzaakt te hebben. Tijdens verhoor blijkt echter dat hij de waarheid niet spreekt. Uiteindelijk vertelt hij dat een 17-jarige Almeloër die middag zonder zijn toestemming zijn auto heeft meegenomen. Deze jongen heeft dus geen rijbewijs. De 17-jarige jongen meldt zich nog diezelfde avond aan het politiebureau in Almelo en wordt daar aangehouden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De 17 jarige bestuurder zat samen met een andere jongen, een 15-jarige Almeloër, in de auto. Ook hij heeft inmiddels een verklaring afgelegd. (05-163035)

Automobilist ernstig gewond

Automobilist raakt ernstig gewond nadat hij door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur verloor en met zijn auto op de kop in de sloot belandde

Haaksbergen

Een 49-jarige man uit Haaksbergen rijdt zondagmiddag 25 december omstreeks 14.20 uur op de Buurserstraat in zijn woonplaats. Door nog onbekende oorzaak verlies hij de macht over het stuur en belandt uiteindelijk met zijn auto op de kop in de sloot aan de linkerzijde van de weg. Het slachtoffer wordt door de brandweer uit zijn auto gehaald en vervolgens met ernstig letsel per traumahelikopter naar het ziekenhuis in Enschede overgebracht. (05-163038)

Ageeth Doldersum.: 053-4555588


---- --