Utrecht stad 13.40 uur

Utrecht, 26-12-2005 * Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Tasjesrovers aangehouden

UTRECHT - Vrijdagavond 23 december omstreeks 19.45 uur werden op de Draaiweg twee jongens, van 14 en 15 jaar, door een groep onbekenden bedreigd en van hun net gekochte pizza's beroofd. Via getuigen konden twee van de verdachten worden achterhaald. Deze jongens, beiden van 16 jaar en uit Utrecht afkomstig, zijn meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Aanhouding drugsbezit

UTRECHT - Vrijdagavond heeft de politie een 27-jarige man uit Rotterdam in de Zuidertunnel aangehouden op verdenking van het dealen van harddrugs. Bij de aanhouding bleek de man in het bezit te zijn van 10 bolletjes met daarin vermoedelijk cocaïne. De man is op het politiebureau ingesloten.

Alcoholcontroles

UTRECHT/DE MEERN - Vrijdagmiddag en avond 23 december heeft de politie op diverse plaatsen alcoholcontroles gehouden. In totaal werden 995 blaastesten afgenomen. Bij zes bestuurders werd rijden onder invloed van alcohol geconstateerd, het hoogste gehalte bedroeg 625 ugl bij een 29-jarige bestuurder uit Utrecht die op de Croeselaan werd gecontroleerd. Zijn rijbewijs is in beslag genomen en alle aangehouden bestuurders hebben een proces-verbaal ontvangen.

Zaterdagmiddag 24 december heeft de politie tussen 17.00 en 18.00 uur een alcoholcontrole gehouden op de Europalaan. In totaal werden 104 blaastesten afgenomen en bleek een bestuurder onder invloed van alcohol te rijden (310 ugl).

In de nacht van zaterdag op zondag 25 december werd omstreeks 05.00 uur bij de Daalsetunnel gecontroleerd. Van de zes auto's, bleek een bestuurder onder invloed van alcohol te rijden (745 ugl). Het rijbewijs van de 31-jarige bestuurder uit Amsterdam is in beslag genomen.

Vernieler aangehouden

UTRECHT - In de nacht van vrijdag op zaterdag 24 december heeft de politie omstreeks 01.30 uur een 19-jarige man uit Utrecht aangehouden op verdenking van het inslaan van een ruit van een horecagelegenheid aan de Mariastraat. Een politieman in vrije tijd zag het incident plaatsvinden en hield de man aan waarop agenten in dienst de verdachte overnamen. De man is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Diefstal jas

UTRECHT - In de nacht van vrijdag op zaterdag 24 december werd omstreeks 03.30 uur een jas uit een horecagelegenheid gestolen. Agenten zijn met de eigenaar van de jas in een andere horecagelegenheid gaan zoeken en konden op basis van een verkregen signalement, een 25-jarige man uit Utrecht aanhouden. Deze bleek inderdaad in het bezit van de jas te zijn die direct terug kon naar de rechtmatige eigenaar.

Heler aangehouden

UTRECHT - In de nacht van vrijdag op zaterdag 24 december zag de politie omstreeks 03.30 uur op de Kaatstraat een motorscooter zonder verlichting en de bestuurder zonder helm rijden. De 26-jarige bestuurder uit Utrecht werd aangehouden en na onderzoek bleek de scooter gestolen te zijn. De man bleek tevens niet in het bezit te zijn van een motorrijbewijs. Hij is op verdenking van heling op het politiebureau ingesloten.

Mishandeling

UTRECHT - Zaterdagochtend 24 december omstreeks 05.00 uur is een 23-jarige man uit Houten aangehouden op verdenking van mishandeling van een 49-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats die op de Potterstraat lag te slapen. Surveillerende agenten zagen dat de verdachte met een been op de zwerver sprong. De verdachte probeerde nog aan de aanhouding te ontkomen maar werd na een korte achtervolging aangehouden en geboeid meegenomen naar het politiebureau.

Veelpleger aangehouden

UTRECHT - Zaterdagochtend 24 december kon de politie omstreeks 10.15 uur na een melding een 27-jarige man uit Utrecht aanhouden op verdenking van diefstal van een fiets op de Amaliastraat. Het bleek een veelpleger te zijn. De man is op het politiebureau ingesloten.

Auto-inbreker aangehouden

UTRECHT - Zaterdagmiddag omstreeks 14.00 uur kon de politie met behulp van omstanders een 15-jarige jongen uit Utrecht aanhouden op verdenking van inbraak in een auto aan de Bekkerstraat. Een passerende getuige hoorde een autoruit breken en zag daarbij twee jongens staan en is deze vervolgens op de fiets gevolgd. Een andere omstander kon te voet een van de jongens op de Kleine Singel vastgrijpen. Hij is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. De tweede verdachte is ontkomen.

Vandalen aangehouden

UTRECHT - Zaterdagmiddag 24 december omstreeks 16.30 uur heeft de politie vier jongens aangehouden in de leeftijd van 11 tot en met 14 jaar en uit Utrecht afkomstig. De jongens worden verdacht van het in brand steken van een fiets op de Plesmanlaan. Alle vier bekenden hun daad en verklaarden spijt te hebben. Zij zullen hun alternatieve straf via HALT vervullen.

Ongeval onder invloed

UTRECHT - Zaterdagavond 24 december vond omstreeks 22.45 uur een ongeval plaats op de kruising van de Schooneggedreef en de Scharlakendreef. Een 40-jarige bestuurder uit Utrecht reed daarbij frontaal tegen aan personenauto aan. De bestuurder bleek onder invloed van alcohol te zijn (960 ugl) en is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Geen van de betrokkenen liepen verwondingen op bij het ongeval.

Omstanders bemoeien zich met wildplasser

UTRECHT - In de nacht van zaterdag op zondag 25 december zijn drie mannen in de leeftijd van 19 en 20 jaar uit Nieuwegein en Houten op de Drieharingstraat aangehouden in verband met het niet voldoen aan een bevel en aantasting van de openbare orde. Politieagenten wilden een van hen een bon geven voor wildplassen waarop twee mannen zich hinderlijk met de bekeuring gingen bemoeien. Uiteindelijk waren de agenten genoodzaakt de mannen tegen de grond te werken en in de boeien te slaan.

Aanrijding onder invloed

UTRECHT - In de nacht van zaterdag op zondag 25 december vond omstreeks 04.00 uur een aanrijding plaats op de Amsterdamsestraatweg. Een personenauto was bezig achteruit in te parkeren toen een andere auto niet op tijd remde en tegen de auto aanreed. Beide bestuurders bleken onder invloed van alcohol te zijn. De 35-jarige bestuurder uit Utrecht van de inparkerende auto had 200 ugl in zijn lichaam, de achterop rijdende 45-jarige bestuurder uit Utrecht had 600 ugl in zijn lichaam. Tegen beiden is proces verbaal opgemaakt in verband met rijden onder invloed en het rijbewijs van de 45-jarige is ingevorderd.

Bromfietser onder invloed

UTRECHT - In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie omstreeks 04.15 uur een 27-jarige bromfietser uit Utrecht aangehouden op de Thomas a Kempisweg in verband met rijden onder invloed. Hij bleek 975 ugl in zijn lichaam te hebben en zijn rijbewijs was al eerder ongeldig verklaard in verband met ongeschiktheid. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt.

Beroving door babbeltruc

UTRECHT - Zondagochtend 25 december is een 43-jarige man uit Australië van zijn spullen beroofd. De man werd in de trein richting Utrecht aangesproken door een onbekende man die de Australiër wel aan een slaapplaats wilde helpen. In Utrecht stappen ze samen in een auto van een derde man. Ter hoogte van het Moreelsepark wordt de Australiër vervolgens uit de auto gezet en van zijn jas en tas beroofd. De politie onderzoekt de zaak.

Beroving

UTRECHT - Zondagmiddag 25 december omstreeks 16.00 uur is een 13-jarig meisje uit Utrecht door twee onbekende meisjes van haar fiets geschopt waarna deze de fiets meenamen. Het signalement van de verdachten luidt: beiden tussen de 14-16 jaar en 1.70 meter lang, een droeg een roze shirt en een spijkerbroek en de ander een geel T-shirt. De politie verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met het politiedistrict Paardenveld via telefoon 0900 - 8844.

Woninginbrekers aangehouden

UTRECHT - Maandagavond 25 december omstreeks 19.15 uur heeft de politie twee jongens aangehouden op de Keggedreef op verdenking van inbraak in een woning. Na de melding trof de politie een jongen op de uitkijk bij de woning aan en kon zij nog een ander na een kort achtervolging aanhouden. Een derde jongen wist te ontkomen. De jongens van 16 en 17 jaar en afkomstig uit Utrecht en Rotterdam zijn op het politiebureau ingesloten. De politie onderzoekt de inbraak.