Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van maandag 26 december

Alkmaar, 26-12-2005 o 14.00 uur

Televisieapparatuur uit woning gestolen.

Zwaagdijk-West, zaterdag 24 december 2005.

Zaterdagavond tussen 20.30 en 23.15 uur werd ingebroken in een woning aan de Klokkeweit. Men kwam in het huis door het vernielen van een raam. De bewoner kon op dit moment nog niet aangeven wat er precies is weggenomen. In ieder geval worden een plasma- en lcd-tv vermist. Ook bleek dat een dvd-speler en een hoeveelheid sieraden waren verdwenen.

Motor gestolen.

Zwaag, zondag 25 december 2005.

In de kerstnacht werd een motor gestolen die geparkeerd stond in de tuin voor een woning aan de Weegbree. De diefstal moet volgens de eigenaar hebben plaatsgevonden tussen zaterdagavond 22.00 uur en zondagmorgen 10.00 uur. Het gaat om een motor van het merk BMW, type R 1100RT. De motor heeft een kuip, is grijs van kleur en voert het kenteken MZ-48-ST.

Computers uit woning gestolen.

Hoorn, zondag 25 december.

In de kerstnacht werd ingebroken in een woning aan de Loniusstraat. Men kwam in het huis door het vernielen van een raam. Vanuit het huis werd een plasma-tv, computers en een aantal sieraden weggenomen. Bij een naast dit huis gelegen woning werd gepoogd in te breken. Bij verschillende ramen werd braakschade aangetroffen.

Alles wat fout kan gaan was ook fout

Den Helder, zondag 25 december 2005.

Een 15-jarige jongen uit den Helder had op Eerste Kerstdag zowat alle pech van de wereld toen hij werd aangesproken door twee surveillerende agenten. De jongen reed over de Boterrug als bestuurder van een bromfiets. Omdat zijn verlichting niet goed werkte hielden de agenten hem staande. Toen begon de ellende. Hij was nog geen 16 jaar, had dus ook geen bromfietscertificaat, droeg geen helm, de verlichting werkte niet goed en de bromfiets was niet verzekerd. Ook werden nog andere technische gebreken aan de bromfiets geconstateerd. Tot slot probeerde de jongen door het opgeven van een valse naam onder de diverse bekeuringen uit te komen. Kortom alles wat fout kon gaan ging ook fout. Met de kerstgedachte in hun achterhoofd gaven de agenten de jongen een bekeuring voor het niet hebben van een bromfietscertificaat en het opgeven van een valse naam. De bromfiets werd uit het verkeer genomen.

Stoffelijk overschot van man aangetroffen in vijver.

Castricum, zondag 25 december 2005.

Zondagmorgen omstreeks 09.40 uur werd het stoffelijk overschot van een 63-jarige man uit Castricum aangetroffen in een vijver aan de Stationsweg. Een buurtbewoner ontdekte het lichaam en belde de politie. Uit onderzoek is komen vast te staan dat het slachtoffer zich in de afgelopen nacht heeft opgehouden in het uitgaansgebied van Castricum. Vermoedelijk is hij tijdens het plassen in de vijver in het water gevallen en verdronken. Er werden geen sporen van een misdrijf aangetroffen. De politie gaat dan ook uit van een noodlottig ongeval.

Geld uit woning gestolen

Hoorn, zondag 25 december 2005.

Zondagavond tussen 16.15 en 22.05 uur werd ingebroken in een woning aan de Merenstraat. Hoe men in de woning is gekomen is niet duidelijk. Er werden geen braaksporen aangetroffen. Mogelijk is gebruik gemaakt van een valse sleutel. Vanuit de woning werd een onbekende hoeveelheid geld weggenomen.

Man mishandeld en van geld beroofd

Hoorn, zondag 25 december 2005.

Zondagavond is een 23-jarige man uit Hoorn mishandeld en van zijn geld beroofd. De man werd op de Ekster aangesproken door een viertal jongens. Eén van hen vroeg hem of hij wiet wilde kopen. Het slachtoffer wilde dat wel en ging met de groep mee naar een speelterreintje achter de Ekster. Daar werd hij mishandeld. Hij werd door één van jongens uit de groep in het gezicht geslagen waardoor hij gewond raakte aan zijn neus en mond. Vervolgens werd hij van zijn geld beroofd waarna de groep verdween. Van de verdachten is geen goed signalement bekend.

Inbraken in woningen

Limmen/Heiloo, zondag 25 december 2005.

Kort na 18.30 uur werd ingebroken in een woning aan de Dusseldorperweg. Men kwam in het huis door het vernielen van een raam. Vanuit het huis werd een laptop computer weggenomen. Korte tijd later ontdekten buurtbewoners dat er werd ingebroken in een woning aan de Laan Eindeloos in Heiloo. Twee mannen poogden een raam open te breken. Toen zij zicht ontdekt voelden renden zij weg. Twee getuigen die de mannen wilden tegenhouden werden met een mes en/of schroevendraaier. Het signalement van deze daders komt overeen met het signalement van twee mannen die kort na de inbraakmelding in Limmen in de omgeving van de woning aan de Dusseldorperweg werd gesignaleerd.

Kort na deze melding werd een inbraak gemeld in een woning aan de Enterij in Limmen. Bij deze woning werd een raam vernield waarna de dader(s) LCD televisietoestellen weg hebben genomen. Van de dader(s) van deze inbraak is geen signalement bekend.

Rijden onder invloed van alcohol.

Van Ewijcksluis, maandag 26 december 2005

In de nacht van zaterdag op zondag is een 38-jarige bestuurder van een personenauto uit Anna Paulowna aangehouden op de Zwinweg. Bij controle bleek dat de man alcohol had gedronken. Hij blies 870 ug/l. Dat is nagenoeg viermaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Een hoeveelheid die er normaliter toe zou leiden om het rijbewijs in te vorderen. Dat was in dit geval niet mogelijk omdat de bestuurder niet over een geldig rijbewijs beschikte.

Veel goederen uit woningen gestolen

Enkhuizen/Andijk, zondag 25 december 2005.

Zondag tussen 15.30 en 01.00 uur werd ingebroken in een woning aan het Wegje. Men kwam in de woning door het vernielen van een raam. Vervolgens doorzochten de inbrekers de hele woning waarbij de nodige vernielingen werden gepleegd. Volgens de bewoner zijn er verschillende goederen uit de woning weggenomen. Hij kon nog geen juiste opgave doen maar mist in ieder geval geld, twee computers, sieraden en geluidsapparatuur.

In Andijk vond eenzelfde soort inbraak plaats in een woning aan de Dijkweg. Deze inbraak moet hebben plaats gevonden tussen zondag 15.00 uur en maandag 01.45 uur. Men kwam in deze woning door het vernielen van een deur. De bewoners van dit huis missen een plasma-tv, diverse sieraden en een digitale camera.

Jonge vrouw verongelukt bij eenzijdig ongeval

Wieringerwerf, maandag 26 december 2006.

Zondagmorgen even voor 10.00 uur zag een medewerker van Provinciale Waterstaat een auto in de Medemblikkervaart liggen ter hoogte van de kruising van de Medemblikkerweg met de Westermiddenmeerweg. Ter plaatse bleek dat de bestuurster van de auto, een 22-jarige vrouw uit Wieringerwerf, nog in de auto zat. Omdat niet bekend was hoe lang de auto in het water had gelegen is het slachtoffer overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar. Kort daarna bleek dat zij was overleden. Uit onderzoek is komen vast te staan dat de vrouw omstreeks 02.30 uur vanaf haar werk in Medemblik is vertrokken naar huis. Door onbekende oorzaak is zij op de kruising van de Medemblikkerweg met de Westermiddenmeerweg van de weg geraakt. Na in botsing te zijn gekomen met een aantal boompjes en struiken belandde zij in het water van de Medemblikkervaart. De Medemblikkerweg tussen de Westermiddenmeerweg en de Flevoweg is gedurende anderhalf uur afgesloten geweest voor het verkeer. De bemanning van een traumahelikopter verleende ter plaatse medische assistentie.