Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

Zevenaar-vrouw gewond na caféruzie;twee verdachten opgepakt
Publicatiedatum: 26-12-2005 13:25:23

Een 41-jarige vrouw uit Zevenaar is vrijdagavond gewond geraakt bij een caféruzie in het centrum van haar woonplaats. Door de politie zijn later twee verdachten aangehouden: een 23-jarige vrouw en een 51-jarige man, plaatsgenoten van het slachtoffer. De ruzie zou even na elf uur zijn ontstaan in het café waar het slachtoffer op bezoek was. Op een gegeven moment waren de 23-jarige vrouw en de 51-jarige man binnen gekomen. Zij bleken bekenden van elkaar te zijn. De vrouw zou het slachtoffer vervolgens op de grond hebben gegooid waarna zij en de 51-jarige man haar zouden hebben geschopt en geslagen. De uitbater en andere bezoekers wisten het slachtoffer te ontzetten, waarna de man en vrouw de zaak hadden verlaten. Omdat het slachtoffer een hoofdwond had opgelopen werd naast de politie ook een ambulance gewaarschuwd. Daarmee is het slachtoffer later naar het ziekenhuis gebracht. De 51-jarige man werd in de loop van de zaterdagochtend in zijn woning aangehouden; de 23-jarige vrouw meldde zich in de loop van de ochtend bij de politie en werd eveneens aangehouden. Beiden zijn voor onderzoek ingesloten. De aanleiding tot de mishandeling wordt nog nader onderzocht.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

Elst - auto te water; vijf inzittenden ongedeerd

Publicatiedatum: 26-12-2005 13:24:30

Op de Broekakkers in Elst is vrijdagavond een auto te water geraakt. Alle vijf de inzittenden, jongeren afkomstig uit Elst, hadden behoudens een nat pak geen verwondingen opgelopen. De bestuurder, een achttienjarige Elstenaar, klaagde over hoofdpijn en duizeligheid en is uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht. Volgens verklaringen van de inzittenden zou men even voor elf uur over de Broekakkers hebben gereden richting Elst. Op een gegeven moment zou er iets de weg zijn overgestoken vlak voor een bocht in de weg. De bestuurder zou daarbij zijn geschrokken waarna hij de macht over het stuur verloor. De wagen raakte vervolgens in de berm en reed de sloot in. Alle inzittenden wisten op eigen kracht uit de auto te komen. De wagen zelf verdween onder het wateroppervlak en moest door een bergingsbedrijf op het droge worden gezet. Een passant ontfermde zich over de inzittenden en waarschuwde de politie. Die voorzag de drenkelingen van een deken om onderkoeling tegen te gaan. Bij de bestuurder was volgens de politie geen drankgebruik geconstateerd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

Zetten - Zettenaar aangehouden na huiselijk geweld
Publicatiedatum: 26-12-2005 13:23:53

De politie heeft zaterdagochtend in Zetten een achttienjarige jongen uit die plaats aangehouden na een melding van huiselijk geweld. De jongen wordt ervan verdacht zijn 50-jarige moeder in huis te hebben mishandeld. Toen zijn zeventienjarige zus er tussen wilde komen zou ook zijn geschopt en geslagen zijn. De moeder van de jongen vluchtte het huis uit en waarschuwde de politie. Die trof de jongen nog in huis aan, waarna hij werd aangehouden. De moeder van de jongen was niet ernstig gewond geraakt maar deed wel aangifte. Volgens het slachtoffer was er ruzie ontstaan over het alcoholgebruik van haar zoon. De Zettenaar is in verzekering gesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

Herveld - jongen (15) gewond na val van fiets

Publicatiedatum: 26-12-2005 13:22:51

Een vijftienjarige jongen uit Herveld is vrijdagmiddag uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht nadat hij op de Zandakkers in zijn woonplaats van zijn fiets was gevallen. De jongen reed even voor vier uur over de Zandakkers naast een kameraad, een zestienjarige Elstenaar, die op de bromfiets was. Vermoedelijk had hij zich even door de bromfietser laten voortslepen waarna hij door nog onduidelijke oorzaak was gevallen. Volgens omstanders was het slachtoffer na de val even buiten bewustzijn geraakt. Er was geen drank in het spel, aldus de politie.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

Duiven - trucker onder invloed van drugs aangehouden
Publicatiedatum: 26-12-2005 13:22:13

De Duivense politie heeft vrijdagavond op de Impact een 42-jarige vrachtwagenchauffeur uit de gemeente Renkum aangehouden wegens het rijden onder invloed. De politie was getipt door een getuige, die de man kort daarvoor in Arnhem uitgeteld achter het stuur van zijn wagen had zien zitten. Toen hij de man wilde aanspreken reed de trucker weg. Surveillerende agenten zagen de chauffeur even later met zijn wagen over de Impact rijden en lieten hem stoppen. De man bekende daarop heroïne gebruikt te hebben. Van de chauffeur is bloed afgenomen voor een bloedproef. De man kreeg naast een proces-verbaal een rijverbod van enkele uren.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

West-Veluwe Vallei

Ede - vechtersbaas op heterdaad betrapt

Publicatiedatum: 26-12-2005 12:38:44

Een 26-jarige man uit Ede is in de nacht van zaterdag op zondag door de politie in zijn woonplaats aangehouden wegens mishandeling. De Edenaar werd rond kwart voor vier op het Museumplein op heterdaad betrapt door surveillerende agenten. Die zagen dat de Edenaar een 23-jarige man uit Lunteren een pak slaag gaf. De agenten hielden de Edenaar direct aan. Het slachtoffer raakte door de mishandeling licht gewond. Volgens het slachtoffer zou de Edenaar iets naar hem hebben geroepen. Toen hij daarop vroeg wat er was zou de Edenaar hem zonder aanleiding hebben geschopt en geslagen. De lezing van de verdachte Edenaar was anders: volgens zijn verklaring zou de Lunterenaar betrokken zijn geweest bij een vechtpartij met een van zijn vrienden en had hij zijn vriend willen ontzetten. De man is na verhoor weer vrijgelaten. De politie onderzoekt de zaak nog verder omdat er mogelijk door meerdere personen zou zijn gevochten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

Wageningen - aanhoudingen na vechtpartij

Publicatiedatum: 26-12-2005 12:37:56

De Wageningse politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag moeten ingrijpen bij een vechtpartij op de Markt. Een 27-jarige Wageninger werd daarbij aangehouden op verdenking van mishandeling. Een 26-jarige vrouw uit Velp werd ook aangehouden: zij beledigde een van de agenten ten overstaan van omstanders. Passanten waarschuwden omstreeks twee uur die nacht surveillerende agenten nadat ze gezien hadden dat er op de Markt werd gevochten. Toen de agenten daar poolshoogte gingen nemen zagen zij de 27-jarige Wageninger klappen uitdelen aan een andere man, een 20-jarige Wageninger. De 27-jarige werd daarop direct aangehouden. Volgens het slachtoffer zou hij zonder aanleiding door de Wageninger zijn geduwd waarop er meteen geslagen werd. Het slachtoffer was daarbij licht gewond geraakt en deed aangifte.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

Wageningen - politie waarschuwt voor malafide dakdekkers
Publicatiedatum: 26-12-2005 12:37:20

De Wageningse politie waarschuwt voor de praktijken van een malafide dakdekkersbedrijf, dat er kennelijk op uit is mensen op te lichten. Zaterdag meldde zich een inwoner van Wageningen-Hoog dat hij onlangs door een man benaderd was die aanbood de dakgoten van zijn woning te reinigen. Ook beweerde de man dat er enkele dakpannen los zouden zitten. Vooraf werd weliswaar een prijs afgesproken maar die bleek later, nadat het slachtoffer bij een erkend bedrijf geïnformeerd had, rijkelijk aan de hoge kant. Ook bleken de werkzaamheden niet naar behoren te zijn uitgevoerd, aldus het slachtoffer. De reparateur was ook niet meer teruggekomen nadat beloofd was verder werkzaamheden uit te voeren. De politie adviseert alert te zijn op dergelijke praktijken: maak een goede prijsafspraak, raadpleeg zonodig een erkend bedrijf en betaal pas als alle werkzaamheden naar behoren zijn uitgevoerd. Beter nog kan men een erkend bedrijf in de arm nemen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

Ede - zwaar beschonken Edenaar botst bij wasstraat
Publicatiedatum: 26-12-2005 12:36:45

De Edese politie heeft zaterdag op de Celciusstraat een 50-jarige Edenaar aangehouden wegens het rijden onder invloed. De man was flink onder invloed bij een wasstraat tegen een andere auto gebotst. Niemand raakte daarbij gewond. De gedupeerde tegenpartij, een 38-jarige Renkumer, waarschuwde de politie. Agenten troffen de Edenaar nog bij zijn auto aan en roken alcohol. Nadat de Edenaar was meegenomen naar het politiebureau bleek dat hij onder invloed was van ruim 2,8 promille. Dat is ruim vijf maal zoveel als wettelijk is toegestaan. Het rijbewijs van de Edenaar is ingevorderd. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

Ede - met mes op stap: Edervener aangehouden

Publicatiedatum: 26-12-2005 12:36:13

Met een mes op stap gaan heeft een achttienjarige jongen uit Ederveen zaterdag een proces-verbaal opgeleverd. De jongen bleek bij controle aan de ingang van een uitgaansgelegenheid aan het Museumplein een zogenoemde stiletto (een uitklapbaar mes) op zak te hebben. Portiers van de zaak pakten het mes af en leverden de jongen en het wapen bij de politie af. Die nam het mes in beslag. Tegen de Edervener is proces-verbaal opgemaakt. Volgens zijn verklaring had hij het wapen op zak ter zelfverdediging.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

Ede - Edenaar opgepakt na weigeren bevel

Publicatiedatum: 26-12-2005 12:35:47

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op het Museumplein in Ede een achttienjarige jongen uit die stad aangehouden. De man zou zich in een van de horecazaken hebben misdragen waarna hij door het personeel werd buitengezet. Op het plein bleef de jongen zich misdragen, waarna surveillerende agenten hem de wacht aanzegden en verzochten te vertrekken. Na enkele waarschuwing weigerde de jongen zich te gedragen waarop de agenten hem bevolen het plein te verlaten. Ook dit bleek aan dovemansoren gezegd, waarop de Edenaar werd aangehouden. Na enkele uren cel mocht de jongen in de loop van zondagmiddag naar huis. Justitie legde hem een boete op van 110 euro. Bij niet betalen moet de Edenaar voor de rechter verschijnen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606