Persberichten maandag 26 december

's-Hertogenbosch, 26-12-2005

MAN AANGEHOUDEN VOOR OPENBARE DRONKENSCHAP

Rosmalen Op de Hintham heeft de politie maandagochtend een 37-jarige Eindhovenaar aangehouden voor openbare dronkenschap. De dronken man maakte een slaande beweging in de richting van de agenten. Ook schopte hij tegen een bigbag met zand aan. Hij werd daarna aangehouden en is ingesloten in het politiebureau aan de Vogelstraat.

AANHOUDING GEZOCHTE

Drunen Op de Lipsstraat heeft de politie zondagochtend een 38-jarige Bosschenaar aangehouden. Tijdens een verkeerscontrole bleek dat de auto van de man niet gekeurd en niet verzekerd was. Hiervoor kreeg hij een bekeuring. Ook moest de man nog een straf uitzitten van 45 dagen. Hij is ingesloten in het politiebureau aan de Vogelstraat.

POLITIE ONDERZOEKT VECHTPARTIJ HELVOIRTSEWEG
Vught In de nacht van zondag op maandag heeft de politie twee jongemannen aangehouden van 17 en 20 jaar uit Helvoirt. Zij waren betrokken bij een vechtpartij op de Helvoirtseweg, waar meerdere mensen met elkaar op de vuist waren gegaan. Bij de 20-jarige werd een mes aangetroffen. Dit is in beslag genomen. Beide verdachten zijn ingesloten voor verhoor.
Een 19-jarige inwoner van Vught deed aangifte van mishandeling. Hij werd tijdens de vechtpartij door twee andere mannen vastgehouden en geslagen. Zijn 16-jarige vriendin sprong ertussen en kreeg eveneens klappen van de mannen. Ook zij deed aangifte. De politie onderzoekt de zaak.

VROUW GEWOND NA KLAPBAND

Schijndel Op de Rooiseweg is maandagochtend een 18-jarige vrouw uit Schijndel gewond geraakt bij een verkeersongeval. De vrouw reed van Sint Oedenrode naar huis toen zij een klapband kreeg. Zij verloor de macht over het stuur en kwam tegen een boom tot stilstand. Zij is met nekklachten naar het Bernhovenziekenhuis in Veghel gebracht.

MAN MET COCAÏNE AANGEHOUDEN

Uden Op de Markt in Uden heeft de politie in de nacht van zondag op maandag een 20-jarige man uit Veghel aangehouden voor overtreding van de Opiumwet. De man was in het bezit van een gripzakje cocaïne. Hij is ingesloten voor verhoor.

VROUW AANGEHOUDEN VOOR VERNIELING EN HUISVREDEBREUK

Oss De politie heeft zondagavond een 42-jarige vrouw uit Lith aangehouden voor vernieling en huisvredebreuk. Zij was haar kinderen gaan ophalen bij haar ex-man en had vernielingen aangericht aan de woning van zijn vriendin in Oss. Zij drong vervolgens de woning binnen en nam de kinderen mee. Ook de vader van de 42-jarige vrouw werd aangehouden. Hij had bedreigingen geuit. De kinderen zijn ondergebracht bij familie. Beide verdachten zijn ingesloten voor verhoor. De politie onderzoekt de zaak.

MAN AANGEHOUDEN VOOR MISHANDELING

Ledeacker Op de Mgr. Bekkersstraat heeft de politie in de nacht van zondag op maandag een 26-jarige man uit Stevensbeek aangehouden voor mishandeling. Een 28-jarige man uit Aarle-Rixtel deed aangifte tegen de man uit Stevensbeek. Hij werd door de verdachte met een bierglas tegen zijn kin geslagen, maar raakte niet gewond. De verdachte is ingesloten voor verhoor.

ONDER INVLOED
s-Hertogenbosch Op de Akeleistraat heeft de politie zondagmiddag een 40-jarige automobilist in zijn woonplaats aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Hij kreeg een rijverbod van twee uur en een proces-verbaal.

-----
Uden Op de Rondweg heeft de politie in de nacht van zondag op maandag een 63-jarige vrouw uit Heesch aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Ze kreeg een rijverbod van twee uur en een proces-verbaal.

-----
Veghel Op de Udenseweg heeft de politie in de nacht van zondag op maandag een 53-jarige man in zijn woonplaats aangehouden. De man had daar een aanrijding veroorzaakt en bleek onder invloed van alcohol. Hij reed richting Veghel en kwam in de bocht te ver naar links. Hierdoor botste hij met de linkerflank tegen een tegemoetkomende auto van een 39-jarige Ossenaar. Niemand raakte gewond. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van zes uur.
-----
Rijkevoort Op de Hoogeindsestraat heeft de politie zondagmiddag een 43-jarige Boxmeerse aangehouden. Ze had daar een aanrijding veroorzaakt en bleek danig onder invloed van alcohol. De vrouw slingerde over de weg en reed tegen de spiegel van een tegemoetkomende auto aan van een 28-jarige automobilist uit Boxmeer. Haar rijbewijs is ingevorderd en ze kreeg een proces-verbaal.