Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Persberichten district IJsselstreek kerstweekend 2005

Zutphen Diefstal uit auto Polsbroek Tussen 23 en 25 december De 21-jarige eigenaresse uit Brummen deed aangifte van diefstal uit haar auto, een witte Suzuki Alto. Een radio-cdspeler, de boxen en diverse cd's werden ontvreemd. Ook de stoelhoezen met opdruk "Tweety" werden ontvreemd. Een ruit werd ingeslagen om in de auto te komen.

Twello Insluiping Sint Maartenserf 23 december tussen 17.,00 en 18.40 uur Twee nog onbekende mannen wisten via een achterdeur een gebouw binnen te komen. Op zoek naar buit werden de twee mannen overlopen door personeel in het gebouw. De twee mannen gingen er na hun ontdekking direct vandoor. Pogingen van het personeel om de twee inbrekers tegen te houden mislukten. Ze sprongen in een gereedstaande auto, een rode Volvo, bestuurd door een derde verdachte. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Klarenbeek Mishandeling Sparrenweg 23 december rond 23.45 uur Een 20-jarige inwoner uit Voorst deed aangifte van mishandeling. Hij fietste richting huis toen hij werd tegengehouden door een groepje jongeren. Zonder enige aanleiding werd hij van zijn fiets geschopt en geslagen. Het slachtoffer liep daarbij een bult op zijn hoofd op. De politie stelt een onderzoek in naar de daders.

Brummen Brand Zutphensestraat 24 december rond 13.40 uur De brandweer kreeg melding van een brand in een grote schuur. Bleek dat achter een woning twee met elkaar verbonden schur en in brand stonden. Er was veel rook en de vlammen sloegen hoog uit het dak. Twee getuigen die op het moment van uitbreken van de brand toevallig langs reden traden onmiddellijk handelend op en haalden een aantal paarden uit de schuur. In één van de schuren stond een caravan waarvan de gasflessen in de brand ontploften. Er kwam veel publiek op de brand af. De Zutphensestraat werd enige tijd afgesloten. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Gorssel Inbraak woning Dommerholtsweg Zaterdag 24 december tussen 16.30 en 23.00 uur De 81-jarige bewoner deed aangifte van inbraak. De achterdeur werd geforceerd om binnen te komen. De woning werd doorzocht, maar zoals het er nu naar uitziet wordt er niets vermist. Twello Inbraak woning Prinses Margrietstraat 24 op 25 december De 35 jarige bewoner deed aangifte van inbraak. Vermoedelijk is met behulp van zwaar vuurwerk een ruit van de achterdeur vernield. Dat moet een harde knal geweest zijn, want het glas stak zelfs in het plafond van de keuken. Weggenomen werden o.a. twee lcd-tv's, een computer, een spelcomputer en een dvd-speler, alsmede een kluisje met geld. De politie vraagt getuigen die iets hebben gehoord of gezien zich te melden via 0900-8844.

Lochem Inbraak woning Graaf Lodewijklaan 25 december rond 22.06 uur Buren hoorden gerommel in het huis en zagen licht branden en belden de politie. Ze wisten dat de bewoners afwezig waren. De politie was enkele minuten na de melding al ter plaatse, maar de daders waren al gevlogen. Bleek dat een deur was geforceerd en dat de woning was doorzocht. Op dit moment is nog niet bekend wat en of er iets is weggenomen.

Zutphen Inbraak woning Ien Dalessingel / Jo Spierlaan / Tichelkuilen 25 december tussen 15.15 en 22.15 uur De 33-jarige bewoner deed aangifte. De dader of daders zijn via het platdak door een raam door binnen gegaan. De woning werd doorzocht. Er werd een portemonnee en een laptop weggenomen. Ook in een woning aan de Jo Spierlaan werd ingebroken tussen 15.00 en 22.30 uur. Daar klommen de dader of daders via een slaapkamerraam naar binnen. Ook hier werd o.a. een laptop weggenomen en een geldkistje. In een woning aan de Tichelkuilen werd ingebroken tussen 15.30 en 00.30 uur. Hier werden een LCD-scherm en een playstation ontvreemd. De achterdeur werd geforceerd om binnen te komen.

Zutphen Poging inbraak Zaadmarkt 26 december rond 05.50 uur Een getuige zag hoe twee mannen bezig waren de toegangsdeur van een cafetaria te forceren. Eén van de mannen droeg een bivakmuts. Toen de daders door hadden dat ze gezien waren gingen ze er vandoor. De toegangsdeur liep behoorlijk schade op. De politie vraagt eventuele getuigen zich te melden via 0900-8844.

Lochem Inbraak woning Graaf Lodewijklaan 25 december tussen 21.00 en 22.00 uur De 36-jarige bewoner deed aangifte van inbraak in de woning. De achterdeur werd geforceerd om binnen te komen. De woning werd doorzocht. Er werden o.a. een videocamera en geld weggenomen.

Einde persberichten

---- --